Nič, treba bo nekaj priklopit za ogrevanje radiatorjev in sanitarne vode
Sprašujem vas za zadnje mnenje in sicer:
v čem vidite prednosti/slabosti Fujitsu Waterstage, ki ga 8kW z delom in priklopom dobim za 8500€.
Hvalil sem mi je s telim izmenjevalcem (v priponki)
da je to ful boljše kot ploščati pri LG in Mitsubiši (in Kronoterm), ter da majhnost zunanje vetrnice pri meni sploh ni problem.
Nima pa še iskušenj po koliko letih pričnejo Fujitsu delat probleme.
Viessman serviser mi je rekel dobesedno "zrak-voda, vse kar je nad 10 let je podarjeno", saj se jim
že pojavljajo remonti zdaj po 12 letih (kompresor 2600€).
In če Viessmann seviser to pravi, dvomim da bo pri Bosch/Kronoterm/Thermia "zlatarjih" kaj bolje
Kako kaže zunanje enote kaj vzdrževati, da ti služijo 20 let
?
in ali jih pokrit s strehico ali ne ? Fujitsu pravi da ne, Viessman pravi da ja.
A sploh rabim tudi notranje tipalo temperature ? Ali naj pač dela po krivulji glede na zunanje tipalo,
jaz pa bom že z baterijskmi/timer zapirali na radiatorjih upravljal temperaturo v celzijah v tistem prostoru
(sploh otroška soba, da bi ponoči bila hladna)
Ter kako daleč od Fujitsu kvalitete je tale Midea ?
(seveda tu še ni vštetega dela=1500€? in bojlerja za SV=500€? in (ne)supporta kasneje)
Il mini chiller M-Thermal MHC-V9WD2N8-C da 9-10 kW in A+++ con gas R32 è il nuovo sistema aria-acqua idronica inverter di Midea progettato per il riscaldamento, raffrescamento. Si applica a radiatori, termoconvettori e pavimento radiante. Primo avviamento incluso
www.gm-termoidraulica.it