Seveda ni, 3x cenejsi od bencina.Občasno razžagam kakšno, pa mi soseda ponavadi ravno takrat začne razlagat, da plin sploh ni tako drag.
Rezervoar bencina je 100€
10kg bomba plina je 30€
Polna bayerija elektrike c mojem EV je pa 5 evrov
Seveda ni, 3x cenejsi od bencina.Občasno razžagam kakšno, pa mi soseda ponavadi ravno takrat začne razlagat, da plin sploh ni tako drag.
Ne, če jo polniš na hitri polnilnici ob avtocesti.Seveda ni, 3x cenejsi od bencina.
Rezervoar bencina je 100€
10kg bomba plina je 30€
Polna baterija elektrike c mojem EV je pa 5 evrov
No dejmo se mal zresnit. Za zgoraj slikan lesni odpad je najprimernejši kotel na lesne sekance in v ta mlin kolikor vem lahko namečeš tudi palete. Na to se ogreva marsikdo, ki ima doma lesni odpad tudi masikak kmet, ki prodaja drva, ostanke skuri kot sekance, ker je to udobneje od polen. Kar meni pride palet pod roke jih dam v trske za podkurit, da bi pa s tem pozim resno kuril, je pa mal za lase privlečena. Je pa res, da drva ni nujno da so bukova in cepljena na 10-12 je še kak podobno kaloričen les v naših hostah za bistveno nižjo ceno.Ko se ze prerekate okoli cene drv.
Sploh v uplinjevalni peci lepo pogori tudi kaj drugega kot bukova drva cepljena na trikotnik s stranico 10-12cm.
In to gorivo se da dobiti precej ceneje.
Nekateri ga takole na obrežje save vozijo.
S tistim si pa več na štriku kot na cesti.Ce imaz C zero, tudi dovolj
Nastajal je milijone let, elektrika iz agregata pa takoj.Rezervoar bencina v mojem cliu stane 50-60 EUR (odvisno od cene nafte in trošarin), zadošča za vsaj 700 km, napolni se pa v nekaj minutah.
Nafta za agregat je pa nastajala tudi milijone let. Lahko bi se temu celo reklo dinozavrovo gorivo poenostavljeno "dinogorivo".Nastajal je milijone let, elektrika iz agregata pa takoj.
A nisi bral da delajo na tem da plin prepovejo. Plin je nekaj najsladšega v današnjih dneh. Mestna središča se dušijo, ker babice govejo župo kuhajo na plin.Gibanje cen | Zemeljski plin | Zemeljski plin
Cena zemeljskega plina se je v ogrevalni sezoni znižala za 20%. Od 1.5. 2024 cene niso več regulirane, ker ni potrebe po regulaciji. Hkrati so s tem datumom nekateri dobavitelji plina cene dodatno...www.zemeljski-plin.si
Kaj sedaj bomo pa šli nazaj na Plin???
Ja Butli.A nisi bral da delajo na tem da plin prepovejo. Plin je nekaj najsladšega v današnjih dneh. Mestna središča se dušijo, ker babice govejo župo kuhajo na plin.