Kolikšna je T°C brez ogrevanja?konec kurilne sezone pred dnevi za nas... slabih 1920kWh za ogrevanje hiše. 1151kWh v Mt in 765 v Vt.
Kolikšna je T°C brez ogrevanja?konec kurilne sezone pred dnevi za nas... slabih 1920kWh za ogrevanje hiše. 1151kWh v Mt in 765 v Vt.
Ne bo, ker je užaljen odvrgel lopatko in zapustil peskovnik.KStoner nam mora povedati še porabo v kWh.
Kolikšna je T°C brez ogrevanja?
20 prm drv je ceu kup MWh. tam okol 35 MWh, mogoče clo 40KStoner nam mora povedati še porabo v kWh.
Wow, je hiša na kakšnem toplem vrelcu?A zdaj? Je sla na 25, to je pa še meni malo vroce ratalo.
Ne, termometer je na soncu.Wow, je hiša na kakšnem toplem vrelcu?
Wow, je hiša na kakšnem toplem vrelcu
No sej počas se bo pa slika sestavila. Glavni vir ogrevanja je TČ, tko mal za zraven je pa še kej druzga, da ni mrzlo. Ampak za ogrevanje se pa šteje samo TČ.Hisa se ne ogreva samo s pečjo...
To sploh ni res. Drva so šla 50% gor za zadnji dve zimi! Iz 60 na 90€ za prm. Drva tu ostajajo, peleti gredo pa nazaj dol!Drva so edini energent, ki je, vsaj pri nas vse naokol pri vsaki drugi bajti in se je v zadnjih 15 letih podražil točno za inflacijo.
Bukova hlodovina za drva je pred letom 2022 stala 60€.Drva so edini energent, ki je, vsaj pri nas vse naokol pri vsaki drugi bajti in se je v zadnjih 15 letih podražil točno za inflacijo. To je šlo meni čez udobje in tud peletov iz razloga manipulacij nisem želel, kar se je izkazalo za pravilno. Seveda pa govoriva o neizolirani oziroma slabo izolirani hiši brez SE z letnim netmeteringom, kar zate kot lahko berem ne velja. Tud ti imaš v tem primeru nobrainer tako pri TČ kot EV.
To ni res. Razen če si mel ti kakega kmeta, ki je tebi dajal še po stari ceni. Zadnji dve zimi je šlo iz 75 na 85 s prevozom in razrezom vred. Predlani so mel eni tud po 120 EUR meter, sam sem placal 75 sli 80 se ne spomnim. Pred 12 leti so bil pa okol 55 do 60 EUR. Govorim o metru skipanih drv na dvorišče.To sploh ni res. Drva so šla 50% gor za zadnji dve zimi! Iz 60 na 90€ za prm. Drva tu ostajajo, peleti gredo pa nazaj dol!
Ja to sem poslusal predlan. Skipano na dvorišče od lokalnega kmeta je mal drugače.Bukova hlodovina za drva je pred letom 2022 stala 60€.
Nato se je na legalnem trgu podražila na 100€, lokalno tudi na 120€. Prav tako vsi produkti za kurjavo iz lesa.
Danes je kamion hlodovine cca 85€in še to zato, ker je polno viška od vetroloma.
Podražitev je krepko večja kot inflacija.