Katero serijsko ima vaša vinjeta?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Glede hitrosti na AC, a mislite da je gibanje po AC enakomerno, ni to samo pot/čas, imaš še pospeške in druge dejavnike.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Daj ne zganjaj paranoje in podpihuj nezaupanja še ostalim
grin1.gif

Glede na to kaj razglašaš ne bi škodilo če bi vsaj povedala vir tvojih informacij? Jaz sem dal link ki se mi zdi dokaj verodostojen, če pa delaš pri sovi in imaš drugačne podatke pa povej... bomo skup naredili protest. Saj ne pravim da bi bilo tehnično neizvedljivo, samo da bi bil pa to primarni namen pa... daj no
bonk.gif

(samo res ne vem zakaj panika okoli tega... itq ima že vsak mobilni telefon in lociranje preko tega je možno, pač je gps malo natančnejši, pa kaj. Če nimaš česa za skrivat, boš imel mobitel vedno prižgan, mimo kamer se boš mirne duše zapeljal s pravimi tablicami in se tudi brez skrbi vozil po avtocestah, čeprav boš imel eno ekstra napravico v avtu
rolleyes-1.gif
)

lp

1.) za satelitsko cestninjenje že obstaja tema
2.) ima kar dovolj točk za kritiko. Na primer kdo bo(mo) zadevo plačal(i) ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pošlji mail na Dars. Odgovorijo v nekaj dneh.
Po pravilniku je levo zgoraj, to pa je tudi vse.
Ostalo pa, kot piše v članku.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Par strani nazaj sem ga postal. Ne da se mi iskat.

Ni še v Uradnem listu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Avstrijci so spet brihtni, da je kaj:
povezava na oamtc klub (nemško)

Zelo na kratko: po jamranju glede naših vinjet pravijo, da naj bi kmalu prišlo do nas pismo z Bruslja, kjer naj bi pritisnili z uvedbo kratkotrajnih vinjet. Svojim državljanom pa priporočajo, naj shranijo račun od kupljene vinjete, saj če bo prišlo do tožbe na evropskem sodišču, bi lahko zahtevali povračilo denarja. Ampak šele nekaj let kasneje.

Tile avstrijci pa imajo časa, ni kaj. Upam,da če že pride pismo z Bruslja, naj naši uvedejo 4 dnevno vinjeto za 19,90 evra, pa bo mir. Pa naj potem pričajo, če hočejo.
evil.gif

Aha, pa še to: 3/4 Hrvatom se zdi uvedba takšnih slovenskih vinjet dobra ideja.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
mah bedni so, ko pa gor posebej plačuješ tunelnine in mostnine je pa ok
bonk.gif

Jaz bi za tujce še podražil ceno vinjete
evil.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
no ravnokar sem dobil vinjeto saj v bistvu niti ne zgleda tako češka
smile-1.gif

čist u redu zgleda
Hravati naj se pa ne razburjajo .
Koliko že plačaš za Ac zagreb split??? cca 21 € v eno smer.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kok je z vinjeto če ti npr. po enem mesecu nekaj pade na šipo in sledi menjava moraš kupi še eno al kaj druega?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aha se pravi da potem zavarovalnica časti novo no to mi ni blo nekak jasno nisem vedel!
Rešitev problema v 3 minutah! Razne pomoči na številkah 080 se lahko skrijejo pred alterjem!

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Seveda je predpogoj da je šipa zavarovana
smile-1.gif

S tem, da pretečene avstrijske ne veljajo več in ne dobiš novih
smile-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kok je z vinjeto če ti npr. po enem mesecu nekaj pade na šipo in sledi menjava moraš kupi še eno al kaj druega?

NADOMESTNA VINJETA

Voznik lahko od upravljavca cestninskih cest zahteva izdajo nove vinjete za isto obdobje, če:

• je vetrobransko steklo, na katero je bila vinjeta nameščena, uničeno ali zamenjano;
• če je bilo vozilo, na katero je bila vinjeta nameščena, izbrisano iz evidence registriranih vozil.

Zahtevi za izdajo nove vinjete je potrebno predložiti naslednja dokazila:

• kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla delavnice, ki je zamenjala steklo in odstranjeno vinjeto ali
• odstranjeno vinjeto in dokazilo o izbrisu vozila iz evidence registriranih vozil.
http://www.cestnina.si/?id=51009

Kot je že na enem drugem forumu nekdo ugotovil, težava pa nastopi, če šipo menjaš sam.

Točno, dobr da sem se spomnil, že pol leta imam šipo počeno, bi jo bilo dobro pred vinjeto menjat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nacionaliziranci se spet tolčejo po prsih, kdo je "bolj sosedu v kravo brcnil", čez dve leti pa bo spet. "oni je kriv", "jaz nisem imel s tem nič", "sami so si krivi" , "ojoj ojoj".
Plačali pa bomo seveda spet mi ("lepo je davke pobirat")

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
ksz...

na nekaterih slikah novih vinjet je označeno tudi, da lahko nalepiš vinjeto tudi pod vzvratno ogledalo;

vinjete_zgled_osebna_Dars.jpg_138096144.jpg

Jaz res upam da ne bo nič narobe če bom mel zalepljeno pod vzvratno ogledalo. mene že abc tablica moti, samo se mi je ne da devat 2x na dan gor pa dol.