Katero serijsko ima vaša vinjeta?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Če imate v avtu zatemnjen rob bodo kontrole pogledale skozi prste (vsaj tako je bilo rečeno včeraj na poročilih.

Kak je to mišljeno - da jo v tem primeru lahko daš drugam ali da jo lahko daš pod temen rob? Ker potem se (vsaj pri meni) verjetno sploh ne bo videla.

Lepo piše v zgornji levi rob pod temen rob če ga imaš.

Zakaj pa mislite da bodo rabili avte, kot pa za video nadzor če je nalepka na avtu.
Res mislite da rabijo kombije pa nevem kakšno usposabljanje ljudi za to da bo stal na cestninski in kontroliral kdo ima nalepko?
bonk.gif

Nevem kakšni šoferji ste, ampak mene avstrijske in švicarske ne motijo, če prav jih mam že kar nekaj nalimanih.
Eno pod drugo.

Bojte se "satelitskega" sistema, tam vam bodo lahko še povprečno hitrost zračunali in vedno vedeli kje se nahajte. To nobenega ne moti?
sprasujem se.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Bojte se "satelitskega" sistema, tam vam bodo lahko še povprečno hitrost zračunali in vedno vedeli kje se nahajte. To nobenega ne moti?
sprasujem se.gif

Povprečno hitrost bodo zračunali glede na čas med uvozom in izvozom na avtocesto... isto bo z obračunavanjem. Ne vem kje ste pobrali idejo, da bodo vsak avto posebaj sledili....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Prej ali slej bodo sledili vsem avtomobilom. In plačevali bomo za vse ceste. Res da potem ne bo več cestnine ob registraciji ampak vseeno. Recimo km lokalne ceste bo najcenejši, regionalna bo dražja, avtocestni km pa najdražji. Potem bo cena vezana na uro tako, da bo ob jutranjih konicah recimo 10x dražje kot ponoči. S tem načinom bodo zreducirali promet v mestnih središčih tam bo pa najdražja tarifa.
Tole pričakujte v parih letih, ker tehnologija ni več problem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bo kdo nalimal vinjeto kam drugam kot vo gornji levi kot? Ker meni tam ne paše, sploh ker imam še zatemnjeni pas (po defaultu). Me prav zanima, kaj piše v "vinjetnem" pravilniku glede tega in glede kazni.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
sprasujem se.gif

Ne nabijaj tja v dan, če nimaš pojma, kako bo sistem deloval
stupid-1.gif

t.i. "črna škatlica" bo preko satelitskega sistema zaznala tvoje vhode/izhode z avtoceste in potem podatek o prevoženih kilometrih na avtcesti preko mobilnega omrežja posredovala zbirnemu centru, dars ti bo pa potem na podlagi tega izpiska poslal račun.

Če te muči paranoja, se zapri v hišo in ne stopi ven, ker pri tolikih možnih načinih nadzorovanja, me ta "teorija zarote" še najmanj skrbi. Itq je pa tudi danes že avtocesta praktično "zaprt" sistem, ker je toliko kamer, da če bi hotli, bi vedli, kdo je kje kdaj bil
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Bo kdo nalimal vinjeto kam drugam kot vo gornji levi kot? Ker meni tam ne paše, sploh ker imam še zatemnjeni pas (po defaultu). Me prav zanima, kaj piše v "vinjetnem" pravilniku glede tega in glede kazni.

Citat:
Kazen za neuporabo vinjete bo od 300 do 800 evrov. V primeru kršitve bodo nadzorniki praviloma izrekli globo v višini 300 evrov (150 evrov v primeru plačila v osmih dneh), višje kazni so predvidene v izjemnih primerih, izreče pa jih sodišče. Vinjeto je treba nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj, kakor opisujejo tudi navodila na hrbtni strani. Na Darsu menijo, da je tako najlažje vidna cestninskemu nadzorniku. ''Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,'' so pojasnili.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nekaj me bega pri satelitskem cestinjenju in pri branju teme nisem dobil odgovora! Prenos podatkov preko mobilnega omrežja? A bodo imele te škatlje v avtomobilih samodejni prenos v obračunski center al bo to kako potekalo preko mobilnega telefona uporabnika?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Citat:
Kazen za neuporabo vinjete bo od 300 do 800 evrov. V primeru kršitve bodo nadzorniki praviloma izrekli globo v višini 300 evrov (150 evrov v primeru plačila v osmih dneh), višje kazni so predvidene v izjemnih primerih, izreče pa jih sodišče. Vinjeto je treba nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj, kakor opisujejo tudi navodila na hrbtni strani. Na Darsu menijo, da je tako najlažje vidna cestninskemu nadzorniku. ''Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,'' so pojasnili.

cheer.gif

Pač nočem med vožnjo gledati pred sabo nekih ovir. Tudi ABC tablico sem natikal na nosilec samo po potrebi.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
sprasujem se.gif

Ne nabijaj tja v dan, če nimaš pojma, kako bo sistem deloval
stupid-1.gif

t.i. "črna škatlica" bo preko satelitskega sistema zaznala tvoje vhode/izhode z avtoceste in potem podatek o prevoženih kilometrih na avtcesti preko mobilnega omrežja posredovala zbirnemu centru, dars ti bo pa potem na podlagi tega izpiska poslal račun.

Če te muči paranoja, se zapri v hišo in ne stopi ven, ker pri tolikih možnih načinih nadzorovanja, me ta "teorija zarote" še najmanj skrbi. Itq je pa tudi danes že avtocesta praktično "zaprt" sistem, ker je toliko kamer, da če bi hotli, bi vedli, kdo je kje kdaj bil
tongue-1.gif

Žal vem več kot si misliš.
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Daj ne zganjaj paranoje in podpihuj nezaupanja še ostalim
grin1.gif

Glede na to kaj razglašaš ne bi škodilo če bi vsaj povedala vir tvojih informacij? Jaz sem dal link ki se mi zdi dokaj verodostojen, če pa delaš pri sovi in imaš drugačne podatke pa povej... bomo skup naredili protest. Saj ne pravim da bi bilo tehnično neizvedljivo, samo da bi bil pa to primarni namen pa... daj no
bonk.gif

(samo res ne vem zakaj panika okoli tega... itq ima že vsak mobilni telefon in lociranje preko tega je možno, pač je gps malo natančnejši, pa kaj. Če nimaš česa za skrivat, boš imel mobitel vedno prižgan, mimo kamer se boš mirne duše zapeljal s pravimi tablicami in se tudi brez skrbi vozil po avtocestah, čeprav boš imel eno ekstra napravico v avtu
rolleyes-1.gif
)

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

Res mislite da rabijo kombije pa nevem kakšno usposabljanje ljudi za to da bo stal na cestninski in kontroliral kdo ima nalepko?
bonk.gif

sprasujem se.gif

''Prisotni bodo tudi na avtocestnih priključkih in cestninskih postajah, prav tako vam bodo lahko, če bodo med vožnjo ugotovili, da vinjete nimate, na dom poslali položnico.''

Več na: http://24ur.com/novice/slovenija/zaradi-vinjete-tudi-na-sodisce.html

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Tale del mi je všeč:
"Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,'' so pojasnili.
cheer.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Točno tako Odisej. Včasih bi bilo celo zelo zaželjeno, če bi se točno vedelo četudi preko satelita, kje je bil kdo. Na primer, če te kdo s prehitevanjem v škarje prisili, da "skočiš" s ceste. Takrat si zelo želiš, da bi imeli nek verodostojen način, ki bi povedal, kdo vse je bil tam.