Katero serijsko ima vaša vinjeta?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
KSZ

Ni nujno, da vinjeta začne veljati tisti dan, ko si jo kupil. Lahko rečeš prodajalcu naj ti jo preluknja za npr. 1.8. Vsaj tako je bilo rečeno včeraj po TV...

Torej ti velja do 1.2.2009. Ampak, je od tega kakšna korist? Ker naslednje leto boš tako ali tako kupil letno, ki pa bo veljala do naslednjega januarja, ne glede na to kdaj jo kupiš. Al se motim?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
KSZ

Ok roki gor roki dol brez ne bo šlo.
Ampak da mora bit nalepljena nad mojo glavo
stupid-1.gif

Pod ogledalom bi bila lahko skrita z notranje strani in se je nebi videlo tako pa jo bom gledal vsaki dan....FAK FAK....
rolleyes-1.gif

In pol pravijo da je demokracija. Pa ne manjka dan, ko bo država rekla še kdaj naj na sekret hodim!!

http://24ur.com/novice/slovenija/zastoji-zaradi-vinjet.html#video

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zanimiva je bila tudi nalepka za registracijo. Najprej je bilo vse OK da je bila na vetrobranskem steklu. Tudi ce bi bila velika 30x30 bi bilo vse OK. Ko so ukinili si fasal kazen, ker ti kao zastira pogled.
confused-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Samo, da se imate kaj za pritoževat. Sploh vas ne dojemam, ker se obremenjujete s takimi zadevami.
Kje mora biti nalepka so verjetno opredelili zato, ker jo je na tem mestu najlažje preverjati - še posebaj taktrat, ko bodo preverjali strici v cestninskih hišicah. Če imate v avtu zatemnjen rob bodo kontrole pogledale skozi prste (vsaj tako je bilo rečeno včeraj na poročilih.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Moja bo šla pod vzvratno ogledalo in me briga kaj kje piše kam naj se lima.
Pošteno sem jo plačal, na vidnem mestu je tudi, tko da....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
kaj pa ko si imel ABC tablico nabito na steklo??? to pa je blo vse uredu

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Spodnji levi kot me čisto nič ne moti, ampak v zgornjem levem kotu je pa to totalna bedarija sploh ker sedim malo višje v svojem avtu. Kakšna je kazen, če je nimaš tam, kjer mora bit?
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kot, da je nimaš
bonk.gif

Vinjeta se šteje, da je neveljavna oz. da cestninski zavezanec ni plačal cestnine v naslednjih primerih:

* če vinjeta na vozilu ni nalepljena na predpisan način,

* če na polletni vinjeti ni označena veljavnost nalepke oz. če je datum veljavnosti vinjete že potekel,

* če je bila vinjeta že uporabljena na drugem vozilu.

vir:AMZS

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj pa ko si imel ABC tablico nabito na steklo??? to pa je blo vse uredu

ABC tablica je bila ponavadi spodaj, pa še dol si jo lahko vzel
Tole vinjeto pa bi moral ravno v vidnem polju met
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Če imate v avtu zatemnjen rob bodo kontrole pogledale skozi prste (vsaj tako je bilo rečeno včeraj na poročilih.

Kak je to mišljeno - da jo v tem primeru lahko daš drugam ali da jo lahko daš pod temen rob? Ker potem se (vsaj pri meni) verjetno sploh ne bo videla.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Bojim se, da bo res tako.

Bolj primeren bi bil angleški sistem - oni imajo kombije opremljene za video nadzor s katerimi se prevažajo naokrog. Sicer ne za vinjete, ampak skenirajo tablice in preverjajo, če je avto registriran, zavarovan, če ni ukraden...

B.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bojim se, da bo res tako.

Bolj primeren bi bil angleški sistem - oni imajo kombije opremljene za video nadzor s katerimi se prevažajo naokrog. Sicer ne za vinjete, ampak skenirajo tablice in preverjajo, če je avto registriran, zavarovan, če ni ukraden...

B.

stupid-1.gif
Ne dajat novih idej! Misliš, da ljudje na ministrstvih nič ne srfajo?

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Za avto jo verjetno bom vzel, za na motor pa lahko samo sanjajo da bo gor vinjeta

Kaj pa LJ obvoznica? Kokr jaz razumem je zanjo tud obvezna vinjeta. Jaz je tud naceloma nebi jemal, ker se 'naceloma' nikoli ne peljem po avtocesti z motorjem sam, prides pa v situacije. Pa po stari do jesenic se tud nebom vozu vsakic k hocem it na vrsic, ceprav do sedaj ni blo cestnin (na vodicah dol).

lp,
Sasa