Kateri žar?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.268
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Hvala. Sem ze vzel bauhausovega.
443C019C-75CB-4A16-ACDA-5D1E267001C5.jpeg
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Mislim, da 39.

Pekel bom skoraj 3 kilskega domačega piscanca v mastertouch webru, kaksen nasvet? Indirektno klasika ali z unim pladnjem cez brikete, k naredi kao pečico? Od lesa mam jablano in češnjo. Kaj bi priložil? :)
Dobil si zraven dve košari za oglje. Vsako na eno stran obe zakuri, v sredino posodo z vodo in potem piško na hrbet nad to posodo. Za piško je več variant, lohk se greš low and slow in jo pajsaš na 110 stopinj dokler temperatura v prsih ni 75 stopinj. No ko ma 65 odpreš vse ventile da jo zapeče in pol do 75, pol pa obvezno za 20 minut počivat.
Druga, moja ljubša je 160 stopinj in pol ko doseze 65 v prsih zapeces di 75.
Za piško je men boljš češnja, ampak nežno.

Tistga pladnja pa ne poznam tko da ne znam svetovat.
 
Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.814
631
113
Pišeta sem sam samo enkrat delal. Načeloma sta obe peki indirektni tako, da vseeno na kak način se lotiš. Mogoče bo tokrat bolje brez pladnja ker se načeloma piščanec dela z višjo temperaturo. Če ne drugega, da na koncu kožo zapečeš.
Sonda kolikor vem meri na koncu. Meriš pa v najdebelejših koncih pa gledaš da se ne dotika kosti. Drugače moraš pa kar zapičit, da dobiš pravo temperaturo.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Aja, pa trotelziher za sol. Zvrhano čajno žličko na kilo. Pol pa zmesas not začimbe po želji. Jest dam še poper, mleti česen v zrnju in sladko papriko.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Sam nežno z dimom pri piščancu. Pa eno malčko jim prej speč, da naujo sitni.