Kateri žar?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Če čevape malo pošpricaš s pivom tik preden so pečeni, oziroma so že pečeni, ne zagrenijo. Vsaj za moj okus ne.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Točno tako... Proti koncu ali pa takrat, če se pojavi premočan plamen. Pivo raje pospravim po grlu....
nahrung002.gif
 

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
točno takega kot je v lidlu (samo bauhaus varjanto) imam jaz zdaj točno dve leti in je konec z njim.
Rja požrla plehe nad gorilci, rja požrla nosilce tistih plehov in rja načenja gorilce. Dva sta že konkretno zvita. Vglavnem vse ostalo je še čisto ok. Samo kaj ko je brez gorilcev neuporabn.
Uporablja se pa od pomladi do jeseni ziher 2x na tedn al pa še kaj zraven.

zdaj sem v fazi nakupa novega in nevem al naj bo q3000 ali spirit 310
 

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
evo pa je pado včeraj q3000.
danes sn eno orado gor vrgo pa je dan pa noč razlika proti onemu kaj je prej blo.
ni mi žal €€€
 

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
770
34
28
Katero baro priporočate da se prebarva kamin. Je nekakšne takšne oblike:
Razno_betonski_vrtni_kamin_114_x_217.5_cm.jpg
, starejše izdelave. Je pa zunaj skozi na vremenu.

Hvala
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.188
1.797
113
Ksz...

Mene bolj zanims kdo si gre pripravljat 8 čevapov?
wink-1.gif
Razen če de!aš sam zase...in nimaš več kot 10 let?

Če je že govora o webru...pri njemu tudi z ogljem ni svinjarije. Za oglje rabiš cca 15 minut v dimniku, nato lahko pečeš. A ker je govora o webru nje smisel v indirektni peki...zato za čevape porabiš cca. 35 minut...30 za indirektno peko ter 5 za direktno.

Na tz način dobiš sočen čevap ki je na zunaj zapečen. Ko končaš zapreš žar in greš jest. Rešetko moraš čistiti pti obeh.

Torej je razlika v času teh 15 minut za oglje oz. dimnik.

8 čevapov....
hysterical-1.gif
 

vidovitimilan

Zelenc'
13. jun 2014
11
0
1
Tisti žar, ki je zgoraj zaliman iz hoferja ali lidla ni veliko vreden. Naš fotr ga je mel le eno leto, bolj cenen nebi mogel biti.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.952
323
83
Pozdravljeni!
Vem da ni še žar čas, vendar me je sedaj pičilo da se predpripravim na sezono.
Sem zelo omejen s prostorom in bi rad kupil nekaj za silo, dokler s punco ne kupiva kakšnega vikenda, tam bo potem bolj profi zadeva.
Edini pogoj je, da je tudi smoker. Pa ker gre bolj za prvo silo, bi rad da je tud bolj poceni.
Presenečen sem nad to ceno: https://www.mimovrste.com/zari-na-oglje/happygreen-zar-na-oglje-gril-3v1-50st83016a
A je to sploh uporabno? nisem si mislil da so te zadeve tok poceni...
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
ceneni pleh z Jamie oliver nalepko!
Za žar z pokrovom (na oglje) stisni raje zobe in kupi Weberja, definitivno vredno svojega denarja.
 

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Se strinjam. Jamie Oliver tala te svoje nalepke na vsega in svašta. Raje kupi kvaliteto.
 

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Ok, samo zanimalo me je ker redna cena je isto kot weber. Pa me je zanimalo če je kaj na kvaliteti ali je samo zaradi imena.

Se bom raje stegnil za webrčka
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.354
298
83
Za kakšne resne zadeve je itak slab, če drugega ne mu manjkajo luknje drugače je bolj bogo vse skupaj.