Kateri SUV?

Kateri SUV?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz sem se pri isti višini tudi vozil s katrco, puntom in še čim, zdaj pa tega ne bi več počel. ugotavljam, da sem z leti vse bolj razvajen in na komot ... (emšo.press). prav tako mi ni več všeč sedanje v normalne avtomobile, ampak raje sedim višje ...
da te ne malo daje kriza srednij let in si vse skupaj bolj slabo premislil...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.731
113
Vem kako se sedi in kakšen je pravilen položaj. In da, glede na ženo imam sedež vsaj 10cm+ bolj nazaj. Prav tako je recimo nova petka narejena za suhe liliputance, pravi ded se bo noter počutil zelo utesnjeno zaradi širine srednje konzoleki je ziher pol metra. Tako da. Mene s tem ne boš prepričal. Lahko pa druge. Vozil sem pa zagotovo 200 ali več avtov vseh znamk, sedel pa še recimo v 200+ zraven. Kako se sedi v koenigseegu pa ne vem, priznam in ne bom pametoval.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
če bi vedno razmišljal kaj počnem, potem ne bi bil poročen, vozil citroena, živel v sloveniji ... če bi ljudje razmišljali pred nakupom avtomobila, potem bi na vsem svetu vozili le VW. če bi šlo za krizo srednjih let, bi iskal nizkega superšportnika, po možnosti cabrio ...
tak pa moraš kdaj pustit srcu in čustvom svojo pot in pač kupiš, kar ti je všeč :)

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
če bi vedno razmišljal kaj počnem, potem ne bi bil poročen, vozil citroena, živel v sloveniji ... če bi ljudje razmišljali pred nakupom avtomobila, potem bi na vsem svetu vozili le VW. če bi šlo za krizo srednjih let, bi iskal nizkega superšportnika, po možnosti cabrio ...
tak pa moraš kdaj pustit srcu in čustvom svojo pot in pač kupiš, kar ti je všeč :)
Upam, da tvoja žena ne bere alterja

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ma moja žena je super, samo včasih bi pa sedlo bit ledig und frei (prost vseh bremen), sploh zdaj poleti :) ne bere alterja, če pa že, ji tukaj izrekam javno priznanje, da zdrži z mano, starim nergačem.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.130
113
Dober preobrat
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Če furaš citroena, pol še forda nabav. Obvezno F150 samo enojno kabino. Velik pick up za kak motor, jet, roštilj, bazen,...... Pa še edina na deželi boš.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
obvezno raptor in obvezno double cab. sem ga videl v moskvi, to pa bi bil avtek, ja ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Meni ta tema pride, ko en ma denar, vsi drugi pa (vsa čast izjemam) cedijo sline in bi si radi nekaj kupili, pa iz takih ali drugačnih razlogov tega ne kupijo, je pa fajn nabijat kateri SUV bi jaz imel.

Najprej moraš razčistit kateri rang/velikost SUVa sploh hočeš, ker to vse kar ste našteli je sadje, če hočeš jabolka moraš pač gledat jabolka.

Na firmi je partner "obseden" od SUV/terencev; najprej 2X Pajero (kratki, dolgi), pa Q7, sedaj XC90, večinoma vsi polna oprema. Ko je šel s Pajera na Q7 je najprej kar nizko letel od navdušenja, ko pa se je pozimi prvič peljal z Rogle na Areh pa je prišel čisto posran nazaj, ker je dvakrat skoraj v jarku obtičal.
Kaj hočem povedat? Najprej moraš vedet zakaj sploh rabiš SUV (velikost in komotnost v kabini sta milo rečeno smešna izgovora). Stroški niso za vnemar dat, ker nikoli ne veš kako se bo razvilo vnaprej. Če praviš, da par tisoč € letno ni problem za ego futrat, pa vzemi novega na lizing, garancija pri takih avtih kar nekaj stroškov odnese.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
uf, novega ne. če že, eno leto starega. ampak pol bo žal moral bit manjši (kuga, kadjar, tuscon) ... pa avtomatikov skoraj ni pri nas ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
In kaj je problem, da ne kupiš zunaj?
Aja "nagradni DMV" +8% nad 2,5 litra.
wink-1.gif

PS: še nekaj, če imaš hidroaktivnega C5, ti bo vse kar ne bo imelo vsaj zračnega vzmetenja eno navadno sranje. Citrofanpress.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.731
113
Se ne morem strinjat. Moderni avti z modernim vzmetenjem se prav tako lepo peljejo,mehko in udobno. Ta fama o citroenu je počasi zastarela, napram drugim avtom.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
točno to, če kupim zunaj, bom doplačal še en avto.
mam navadne fedre na C5 in mi je žal. ampak kaj čemo, sem kupoval z "glavo" ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Se ne morem strinjat. Moderni avti z modernim vzmetenjem se prav tako lepo peljejo,mehko in udobno. Ta fama o citroenu je počasi zastarela, napram drugim avtom.

Voziš Citroena s hidroaktivnim? Jaz ga in še precej drugih, pa žal ni primerjave, razen za tiste, ki imajo zračno vzmetenje.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Vozil sem pa zagotovo 200 ali več avtov vseh znamk, sedel pa še recimo v 200+ zraven. Kako se sedi v koenigseegu pa ne vem, priznam in ne bom pametoval.

Alter Stig, ne bodi skromen, sem prepričan, da si boš kmalu lastil tudi KoenigseGGa.
priden.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.731
113
super dva GGGGJA sta v imenu, bravo.
wink-1.gif
Ne špilaj favšljivca.

Z Giverja pa, vozil sem se in tudi vozil vse Citroene hidropnevmatskim vzmetenjem od BX naprej. Tako da.. Mene ta fama o hidroaktivu ne prepriča. Poznam pa orto citorenovce, ki je je to vera. To pa ja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Voziš Citroena s hidroaktivnim? Jaz ga in še precej drugih, pa žal ni primerjave, razen za tiste, ki imajo zračno vzmetenje.

.. in danes je zračno vzmetenje pri luksuznih SUVih itak klasika. In dejansko je zračno vzmetenje nivo višje nad hidravliko, no sej je tudi hidravlika v osnovi zračno oz. plinsko vzmetenje ki je pač mehansko poenostavljeno tako da zrak/plin ne more uhajat iz sistema!
grims-1.gif

(BTW: citroen s C5 zaključuje dobo hidravlike, po novem gre na zrak ki ga bo dobavljala nemčija)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
motis se! zracno vzmetenje je inferiorno hidravliki (!) MB ima model V na hidravliki in bo pocasi zamenjal vso zracno vzmetenje s HIDRAVLIKO!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Ne poznam.

Trenutno so najbolj top vzmetenja na zraku, zelo redki uporabljajo hidravliko (pa še to so petične znamke ki kupujejo pri citroenu) ostalo je na zraku.

Oz. lahko poveš zakaj so Audi A8, MB S, BMW 7 .... na zračnih vzmeteh če je hidravlika tako super?!
grin1.gif