Kateri SUV?

Kateri SUV?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
cayenne, BMW ne bi, preveč fovšije v Sloveniji. stari outlander in c-crosser sta grda, pa še avtomat je zanič. kuga prejšnja premala, zdajšnja okej, moram it pogledat novo v salon. ML je tudi pogojno, ker ma zvezdo na nosu, ampak se mi zdi, da je že tako star prejšnji model, da te noben ne okarakterizira na prvi pogled. prejšnji XC 90 je grd, novi super lep, a še nekaj let nedosegljiv. a XC 60 je ful manjši po občutku SJTV?
nitro mi je kul, ampak res zgleda ko da je šel skozi tunel, ravno ko je nasproti pripeljal vlak. ni lih lep na oko. še najboljše bo verjetno res Korea made, zaradi servisov. za avtomat itak najdeš firmo, ki rihta avtomate.
5 jurjev dodatnih stroškov je malo huda, ampak bi se dalo, na koncu koncev človek dela, da si lahko kaj privošči. nekaj se v tej državi pač ne splača varčevat, ne ...
bomo videli. zaenkrat še ostajam na C5, čeprav se mi je zelooooo tečno not pa ven basat vsaki dan ... ampak počasi iščem zamenjavo, verjamem, da bom dooolgo iskal, sploh v sloveniji.
zakaj SUV? ker so mi preprosto všeč. sem en kos človeka (200 cm in 120 kg), pa so mi navadni avti res smešni ratali. od enoprostorcev sta mi všeč edino s-max in pa sharan.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Čisto tako informativno glede Cayenna(3,2 V6), sem bil 1x sovoznik v Milano in nazaj - 200 litrov bencina (AC 160-180km/h) je šlo...
XC60 je precej manjši kot XC90.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Vzdrževanje starega SUV-ja ni nič cenejša kot vzdrževanje novega. Oziroma je še dražje. Razen če se greš neki na pol pa šparaš, samo potem je brez veze imet tak avto.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sem napisal, da denar za vzdrževanje je in bo. s tem pa mislim pač redne letne servise in set gum na tri leta. zdaj pa, če crkne avtomat, ga daš zrihtat, če crkne kaj drugega, isto. želja je, da bi bil avto tak, da bi čim manj crkovalo. zato je v izboru tudi ML ... pa ne zato, da bi misli, da ne bo nič crknilo, pač pa se da vse zrihtat, veliko jih je, pa še pregovorno naj bi neko kakovost vseeno imeli ...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ravno ML je daleč od zanesljivega, podobno kot MB E razred tistih letnikov. Sploh to velja za cdi in ne recimo 320 ali 500 bencinarja.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
cayenne, BMW ne bi, preveč fovšije v Sloveniji. stari outlander in c-crosser sta grda, pa še avtomat je zanič. kuga prejšnja premala, zdajšnja okej, moram it pogledat novo v salon. ML je tudi pogojno, ker ma zvezdo na nosu, ampak se mi zdi, da je že tako star prejšnji model, da te noben ne okarakterizira na prvi pogled. prejšnji XC 90 je grd, novi super lep, a še nekaj let nedosegljiv. a XC 60 je ful manjši po občutku SJTV?
nitro mi je kul, ampak res zgleda ko da je šel skozi tunel, ravno ko je nasproti pripeljal vlak. ni lih lep na oko. še najboljše bo verjetno res Korea made, zaradi servisov. za avtomat itak najdeš firmo, ki rihta avtomate.
5 jurjev dodatnih stroškov je malo huda, ampak bi se dalo, na koncu koncev človek dela, da si lahko kaj privošči. nekaj se v tej državi pač ne splača varčevat, ne ...
bomo videli. zaenkrat še ostajam na C5, čeprav se mi je zelooooo tečno not pa ven basat vsaki dan ... ampak počasi iščem zamenjavo, verjamem, da bom dooolgo iskal, sploh v sloveniji.
zakaj SUV? ker so mi preprosto všeč. sem en kos človeka (200 cm in 120 kg), pa so mi navadni avti res smešni ratali. od enoprostorcev sta mi všeč edino s-max in pa sharan.
Bojim se, da bo pri vseh teh SUV-ih, ki jih gledaš, tvoja denarnica hitro postala jama brez dna. ML-i, Touaregi, Q7 in kompanija, stari od 5 do 10 let, so po večini res bolj nezanesljivi, z visokimi nepredvidenimi stroški.

Jaz bi na tvojem mestu za tak denar raje kupil lepo ohranjenega S-Maxa, mogoče tudi Sharana, če pa že vztrajaš na SUV, pa kakšno aktualno Hondo CR-V, Mazdo CX5 ali CX-7...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
torej novejši enoprostorec ali japonski manjši SUV bo boljša izbira .... saj to sem si mislil, ampak vseeno po vtisih iz USA konec lanskega poletja ne morem mimo dejstva, da imamo pri nas premajhne avtomobile :) (pustimo zdaj parkirišča pred bloki in v nakupovalnih centrih)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Vzdrževanje starega SUV-ja ni nič cenejša kot vzdrževanje novega. Oziroma je še dražje. Razen če se greš neki na pol pa šparaš, samo potem je brez veze imet tak avto.

to velja tudi za ostale avtomobile, sicer pa 25.000km letno, avto razreda clio, 0.20 eur/km priblizni stroski...se pravi 5000eur letno. da si ne bo kdo delal utvar. pri teh avtomobilih lahko podvojis vse skupaj. samo tako mimogrede, da ne bos cez pol leta avtomobila prodajal s cudnimi izgovori. ni 99% teh ladij za brez veze na leasing in firme pisanih.

grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
torej novejši enoprostorec ali japonski manjši SUV bo boljša izbira .... saj to sem si mislil, ampak vseeno po vtisih iz USA konec lanskega poletja ne morem mimo dejstva, da imamo pri nas premajhne avtomobile :) (pustimo zdaj parkirišča pred bloki in v nakupovalnih centrih)

zal imamo tudi kupno moc precej slabso, gorivo predrago za faktor 1.5, rabljene avtombile gleda na USA predrage za faktor 1.5, nove za faktor 3x. place?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Pusti alter, vzemi avto, ki ti je všeč (babja logika je v tem primeru najboljša).
Če jih poslušaš glede stroškov, je boljše da vzameš rabljenega kliota. Rezervni deli za vsakim vogalom .... Kot da so servisi za japonce ali švaba pa zastonj ....

In verjemi, vozit SUV-a je razred zase
cheer.gif

(komot obnoviš spomine na obiskovanje grmovja s kako štoparko kljub svoji masi
grims-1.gif
)

((popravek zaradi prevelikih prstov))

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tele premium nemske mrcine imajo vgrajene precej bolj kompleksne zadeve kot ameriski, korejski, japonski SUV-i.
Zracne blazine v podvozju so ze ena taka zadeva. In to je kar potrosna roba, menjava 1000€+(kom)za original.
Japonci in americani se tu drzijo se stare sole po vecini. In takih "cak" je nebroj.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Kolk od vas svetovalcev pa sploh ima enga od teh avtov?
A to iz lastnih izkušenj govorite ali iz izkušenj od enega prijatla od prijatla...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
To da si mal večji je smešen izgovor veš
smile-1.gif
, lahko bi povedal da si želiš velik avto pa je. Moj sodelavec, tvojih mer, se je akamot vozil v r19 dve leti.
Ta dečko ima sedaj jeepa GS, sicer tastarga s 2.5 dizl motorjem in je navdušen. Izrednih stroškov v enem letu se ni imel, razen k je kolesa zamenjal in dvignil ga je. Vozi se dvevno in povsod, res povsod. Lustna stvarca za na cesto in tem k ni ceste. Za sposoben denar dobiš že dokaj mladega in stroški ne pobegnejo v nebesa, kot recimo pri riverjih, tuaregih, ml,.....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem se pri isti višini tudi vozil s katrco, puntom in še čim, zdaj pa tega ne bi več počel. ugotavljam, da sem z leti vse bolj razvajen in na komot ... (emšo.press). prav tako mi ni več všeč sedanje v normalne avtomobile, ampak raje sedim višje ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.731
113
Za Hondo CRV zdaj vem kako je recimo... znanc ja ravno zdaj menjaval sklopko in vztrajnik komplet pri 250kkm... cena 1500€ (pa to je bilo ta cenejša varianta)...tako da. Včasih pri teh novodobnih zadevah , bi raje imel kar avtomatika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.731
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
To da si mal večji je smešen izgovor veš
smile-1.gif
, lahko bi povedal da si želiš velik avto pa je. Moj sodelavec, tvojih mer, se je akamot vozil v r19 dve leti.
Ta dečko ima sedaj jeepa GS, sicer tastarga s 2.5 dizl motorjem in je navdušen. Izrednih stroškov v enem letu se ni imel, razen k je kolesa zamenjal in dvignil ga je. Vozi se dvevno in povsod, res povsod. Lustna stvarca za na cesto in tem k ni ceste. Za sposoben denar dobiš že dokaj mladega in stroški ne pobegnejo v nebesa, kot recimo pri riverjih, tuaregih, ml,.....

BS, voziš ja, ampaj dejansko se udboneje voziš v večjih avtih..pač ce si nad 180 oz 190, se število udobnih avtov rapidno zmanjša. Recimo sam sem v Cju precej utesnjen, ceprav se pelješ normalno (za mano samo torba), V Eju je prostora za voznika že več, za mano, pa mogoče lahko celo kdo sedi..in tako dalje. če si 170, je udobna vsaka jajca, vsaj prostorsko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Dej obišči šolo varne vožnje, pa poslušaj ko ti bodo predavali o položaju za volanom. Če ti pri tem "pravem" položaju še vedno sedež gre do konca potem imaš očitno čudne proporce telesa!
grin1.gif

Glede SUVov/terencev načeloma sploh niso večji od recimo klasičnih limuzin ali pa vozil tipa golf, večina jih ima celo vrata precej manjša. Dostop do zadnjih sedežev obupen ipd. ampak se to pokrije s tem da se usedeš v avto normalno iz stoječega položaja (no kakšni manjši morajo še plezat) in sediš v realtivno pokončnem položaju.

@markoman glede na vsa dejstva pojdi pogledat kakšnega Jeepa, hvaležna vozila ob pravi izbiri motorja, poceni vzdrževanje, vozi se sicer (pre)mehko, sedež je kar fotelj iz dnevne sobe v notranjosti je tudi tipičen američan.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
cherokee se mi itak dopade še iz časov, ko sem bil mulc. sem mel enega majorette, s katerim sem se najraje igral :)
samo s totimi dizli so ga menda mimo pihnili. kateri je VM motori in kateri mercedesov? če ne pa kar po bencin 5.7, kdo nima ...