Kateri SUV?

Kateri SUV?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
na bremzi mora bit stegnjena noga pri polnem pritisku. Takrat je največja moč. Tako da spet epic fail, mr fusion. next.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
na bremzi mora bit stegnjena noga pri polnem pritisku. Takrat je največja moč. Tako da spet epic fail, mr fusion. next.

na 40sek
https://youtu.be/Yz8zuqqVyKw?t=40s

ti pa poišči mojstra, ki podkrepi tvojo teorijo
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Stegnjene noge nimam nikoli, rok tudi ne in edini avto kjer sedez ni sel v skrajno lego je bil audi 100 in prvi a6. V espacu se je dalo voziti da predpredzadnjem zobu, a ni bil nirmalen polizaj. Vse ostalo je na blizje kot povsem bazaj neudibni oz primerno za kratko furo.
Drugi problem je vidina stropa.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Sicer smo konkretno izven teme, ampak na hitro mojih 5c...jaz pa pri 190 centi višine in cca. 90 kg teže nisem še niti enega avtomobila vozil na skrajni oddaljenosti sedeža od volana. Tudi Twingo mk1, Corsa C in D, Astra E, Yaris mk1 in še kakšno jajčko sem vozil tako, da je še bilo nekaj prostora. Položaj pa vedno približen takšen, kot ga je pokazal Vojko iz Vranskega. Konec koncev mi ga je ravno on pokazal...
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

No no...če je kdo zagrešil epic fail, si to ti...
wink-1.gif
Preveri, kakšno moč imaš v nogah pri 7/8 iztegnjenosti in pa pri recimo 1/2 iztegnjenosti. Če imaš večjo moč pri prvi opciji, si mutant. Poleg tega pa ni vse v moči, ampak (kot je bilo omenjeno v posnetku) tudi v samem položaju, v katerem se znajde telo pri takšnem zaviranju.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
če imaš ob trku iztegnjene noge ali roke, ti jih sile trka praktično odtrgajo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

na 40sek
https://youtu.be/Yz8zuqqVyKw?t=40s

ti pa poišči mojstra, ki podkrepi tvojo teorijo
wink-1.gif

To seveda velja za male in podpovprečne, če si velik 190 v večini avtov ne moreš tako sede 95%. Ker je premalo prostora. Tako kot je SJTV napidsal, zic moraš dat cisto nazaj,da s koleni ne tolčeš v volna. Volan potem potegneš povsem ven (kar je tudi umetnost, ker so povečini prekratki hodi). Sedež imaš povsem pri dnu, ker drugače z glavo tolčeš v strop. V kombiju pa tako ne moreš sedet česi 190+ ..tako je to. Za liliputance pa velja to kar je na videu, in se strinjam.

Aja pod stegnjeno nisem milil povsem stegnjeno,kot kaže na videu, ampak, da je noga bolj v stegnjenm položaju kot sklopljenem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam 190+cm
wink-1.gif

primer dveh ljudskih avtov; megane in passat l.2006. Pri obeh je še kr neki lufta za pomik nazaj.
Se pa strinjam, da je potrebno potegnit volan ven in gor, ter sedež spustit dol. In, da pri volanu še pogrešam kak centimer potega ven.
Zelo veliko pa je tudi odvisno od sredinskega grebena.

V novi ibizi pa nisva mogla 2 sedet na sovoznikovi strani, ker sva se oba butala v kolena. En v armaturko, drugi je pa zadaj v zic tiščal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vsak, ki ima več k 190 in mi razlaga, da sedi tako kot ti, v avtih megane, corsa itd..ma čuden položaj. oz ima volan med nogami in noge prekomerno pokrčen.

sam če sedim kot stric na posnetku, sem na zadnji poziciji, pa še to nekje ni dovolj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Ja jasno da imaš volan med nogami, saj nisi baba v mini krilcu ....
rolleyes-1.gif

... sedaj razumem v čem je vaš problem, samo če tako vozite potem je verjetno res zelo malo vozil na trgu ki so primerna za tak stil držanja nog.

Govorim o tem:
1387837119_kylie-jenner-fishnet-stockings-selfie-driving-car-HP.jpg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Jaz sem pa mislil, da na trgu več ne obstajajo vozila brez servo ojačevalnika. Kaj voziš? Lado? Stegnjena noga .... jaooooo....
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
To je edini pravi položaj:
evil.gif

b3437cca27b2e4d59873108c1014523e.jpg

Šalo na stran, oba sva pozabila na podatek dolžine nog. Midva sva morebiti povsem enake višine, lahko pa da imam noge 5cm daljše, recimo. Potem vso logiko spremeni vnastvitvah. Za menoj se lahko sedi samo v superbu, pa v S in podobno. Vse kar je manj, nekomu več ni udobno.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Potem očitno sediš narobe... in sediš kot moj frend, ki je 15-20cm manjši od mene, pa ima sedež "15cm" bolj nazaj. Ko pa vidiš kako pedala prtiska, pa zgleda kot otrok, ko more celo nogo stegent. Ne upam pomiselt, na reakcijski čas v krizni situaciji...

Nikoli ne stegnem nog pri do konca pritisnjenih stopalkah. In pri zaviranju na polno ti riti ne sme dvigat s sedeža, toliko naprej sedež mora biti. Čas premika s plina na zavoro je pa krajši, če ne premikaš cele noge, ampak peta ostane na tleh in samo zarotiraš stopalo. Vsaj pri meni. Sprobano.
Skratka, da sedim normalno, da imam tudi stopala v normalnem položaju (da jih nima povlečena ful nazaj, proti goleni, ko je plin popuščen oz da ne rabim dvigat pete s tal med premikom s plina na zavoro), si moram dat v kupu avto sedež do konca nazaj.
Doslej se mi še ni zgodilo, da bi mi katerikoli inštruktor rekel, da imam sedež preveč nazaj.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, jaz pri 200 cm višine (noge mam fejst dolge) udobno sedim edino pri dvignjenih vozili, pri normalnih mi je vse prenizko in prekratko ... zato pa tudi gledam višje avtomobile.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
imam 190+cm
wink-1.gif

primer dveh ljudskih avtov; megane in passat l.2006. Pri obeh je še kr neki lufta za pomik nazaj.
Se pa strinjam, da je potrebno potegnit volan ven in gor, ter sedež spustit dol. In, da pri volanu še pogrešam kak centimer potega ven.
Zelo veliko pa je tudi odvisno od sredinskega grebena.

V novi ibizi pa nisva mogla 2 sedet na sovoznikovi strani, ker sva se oba butala v kolena. En v armaturko, drugi je pa zadaj v zic tiščal.

Pri takih višinah lahko pozabiš da boš imel 'stegnjene' noge', ker potem volana ne dosežeš
evil.gif

Torej dolgini moramo predvsem gledati na roke (ja, tudi volan se da nastavljat a gre dokler gre)..noge so pa vedno dokaj dobro pokrčene. Tako pač je.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
Motor je še verjetno najmanjši problem, ker je ta motor praktično bil v vseh mercedes modelih od Cja dalje. Dotično pri tem avtu je lahko problem drugje, beri davek
evil.gif