Kateri sušilni stroj?

Marxon

Majstr
24. feb 2009
729
376
63
Hvala fantje in dekleta.
Sušilc je v stanovanju, vlaga je trenutno 40%, včasih s vrata od pralnice odrpta, včasih zaprta zaradi ropota (zato lahko da je takrat višja vlaga v prostoru). Sicer pridejo oblačila prijetno topla, tako da se jih vrže na posteljo, ali čez stol in je tisti rob suh v par minutah (uri).
Poskusim z odprtimi vrati, pa da vidim. :)

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ali Beko sušilni stroji sušijo-vrtijo v obe smeri ali samo v eno kot Bosh-ovi?
Jaz pri naslednjem sušilcu, bolj kot, če vrti v obe smeri, kupim tisto, da mi ne zjebe cunj - oz skrči. To se mi zdi precej precej večja dodana vrednost, kot to kam vrti.

Gorenje, ki ga imam sedaj, je star ene švoh 3 leta, takrat je bil drugi model od zgoraj navzdol, pa gredo notri cunje skupaj kot za šalo. Lahko, da bi šle tudi sicer, s kakšnim drugim strojem, me pa zanima od ostalih, ki imate AEG ipd znamke, ali je tudi tam taka težava.

Pomoje je fora v temperaturi, če dalj časa suši, bodo šle cunje precej manj skupaj, itak logično. No laho da je še kak drug faktor, tudi kvaliteta cunj, ampak ker gredo bolj ali manj vse skupaj (nekatere več, druge manj) sklepa, da je glavna težava v sušilcu.

22. jul 2007
13.407
1.659
113
124
Pri 12 let starem Boschu se tudi oblačila skrčijo, res pa da uporabljamo samo eden program in kupujemo oblaćila eno številko večja.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

Nevemkaj

Zelenc'
19. dec 2021
12
4
3
Moj glas gre bekotu TČ ter 5 let garancije.
Za ostalo skoda denarja. Casi, ko je delalo 15 + let so mimo.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Moj Bosch ni skrčil skoraj nobenega kosa.
Poglej ZPS (ali katere druge) teste pralnih strojev, koliko odstopajo dejanske temperature od dejanskih.
Potem pa boljši stroj ni kar naenkrat tako drag, če všteješ nekaj cunj zraven,...
Tudi moj Miele ne krči.Vse sušim z nižjo temperaturo.In je to to.Smo testiral enkrat zavese z čipko.Pršle ravne ven,kot da bi jih na roke zlikal.Sem pa zasledil,da je Miele ustvaril programe za najbolj občutljivo perilo.Vse kar pereš na 30c in 40c,lahko kamot brez problema da bi se skrčlo,posušiš v sušilcu.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
328
158
43
Pri teh sušilnih s TČ je že itak temperatura sušenja dosti nižja, kot pri klasiki. Ko vzameš cunje ven so rahlo tople, pri klasiki so bile konkretno vroče... Jst s krčenjem nisem opazil problemov, pa imam bekota in hooferja s TČ, pač vstopni rang za cca 400€ oz hoofer je bil celo 330.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
ok vsi gledate na to ali TČ ali ne, temperatura gor ali dol.

Kaj pa čas sušenja?
men bi se spipalo, da bi mi en cikel sušilca sušil 4h ali več. sam zato, da niso cote zmučkane pa skrčene.
Že zdle ko suši med 2 in 2,5h se mi zdi velik. cote ki se krčijo grejo na štender.

Enako recimo opažam pri pomivalnih in pralnih strojih. super duper tih, varčen, malo vode porabi a pere posodo/perilo 3+ure.
Pa to more bit v uri ali uri pa pol max 2h fertik. v gostilnah je fertik v par 10min. to bi mel doma. ne pa da traja in traja...

• Všeč mi je
Reactions: Nevemkaj in Gonzo

Marxon

Majstr
24. feb 2009
729
376
63
ok vsi gledate na to ali TČ ali ne, temperatura gor ali dol.

Kaj pa čas sušenja?
men bi se spipalo, da bi mi en cikel sušilca sušil 4h ali več. sam zato, da niso cote zmučkane pa skrčene.
Že zdle ko suši med 2 in 2,5h se mi zdi velik. cote ki se krčijo grejo na štender.

Enako recimo opažam pri pomivalnih in pralnih strojih. super duper tih, varčen, malo vode porabi a pere posodo/perilo 3+ure.
Pa to more bit v uri ali uri pa pol max 2h fertik. v gostilnah je fertik v par 10min. to bi mel doma. ne pa da traja in traja...
Dvomim da imaš čas gledat, ampak logično razloži v tem in naslednjem videu vse o povimivalcih. Isto je pri pralnem stroju...