Jaz imam enega elektroluxa in je bil 700 ali 800 €. Na koncu sem ga vzel zaradi treh stvari:
1. Imel je košaro za sušenje športne obutve.
2. Odpiranje vrat v smer, ki mi ustreza.
3. Nima samočistilnega kondenzatorja
. Prodajalec mi je rekel, da imajo kar precej reklamacij po nekaj letih, ko se v tem sistemu zabaše neka črpalka in je potreben servisni poseg. Sliši se logično, ker vlakna prečrpava v odpadno vodo. Pri boschih. Ta je stal zraven in bil nekako konkurenčen. Ampak sta prvi dve stvari prevagali, tretja pa ni bila resna prednost.
Na koncu seveda težko kaj rečem, ker slabo leto uporabe ni neka doba. Ko pa bo več izkušenj, pa te tudi ne bodo veliko vredne, ker takega stroja več ne bo.
Vsekakor na programu bombaž suši precej hitreje kot prejšnji, ki je tudi imel toplotno črpalko. Cca uro in pol do uro 45 za poln boben brisač. Prehiti daljše programe na pralnem stroju. Prejšnji ni imel šans ne glede na program. Ampak verjetno je glede tega pri vseh aktualnih modelih precej podobno. Takrat sem dobil certifikat za podaljšano garancijo po neki prijavi.
Seveda sušilni stroj skrči (običajno) slabe cunje ne glede na to, kar pišejo pravljičarji v tej temi. Meni je eno bombažno pižamo precej precej skupaj vzel. Ampak samo zgornji del. Kolikor poznam, je osnovni problem že v krojenju glede na potek vlaken v osnovni tkanini.