Kateri sušilni stroj?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
kje ga boš kupil...npr bigbang ma svojo garancijo sezgodi in je stvar rešena

po moje je AEG za odtenek boljši, sam je pa oboje bolj tko tko....mislim učinkovitost sušenje je precej boga (razerd B, aeg pobere 81% vode iz cot boš 3 % več, ni nek presežek)...malo več dobiš z aeg jem...samsunga bi vzel če bi bil made in EU. Kitajcem tolk spet ne zaupam
OK, potem bom pa takole vprašal: kaj vzet v cenovnem razredu nekje do 700 €?
Mora imet kapaciteto 8 ali 9 kg, toplotno črpalko, plus bi bil samočistilni kondenzator.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Jaz imam enega elektroluxa in je bil 700 ali 800 €. Na koncu sem ga vzel zaradi treh stvari:
1. Imel je košaro za sušenje športne obutve.
2. Odpiranje vrat v smer, ki mi ustreza.
3. Nima samočistilnega kondenzatorja :D . Prodajalec mi je rekel, da imajo kar precej reklamacij po nekaj letih, ko se v tem sistemu zabaše neka črpalka in je potreben servisni poseg. Sliši se logično, ker vlakna prečrpava v odpadno vodo. Pri boschih. Ta je stal zraven in bil nekako konkurenčen. Ampak sta prvi dve stvari prevagali, tretja pa ni bila resna prednost.
Na koncu seveda težko kaj rečem, ker slabo leto uporabe ni neka doba. Ko pa bo več izkušenj, pa te tudi ne bodo veliko vredne, ker takega stroja več ne bo.
Vsekakor na programu bombaž suši precej hitreje kot prejšnji, ki je tudi imel toplotno črpalko. Cca uro in pol do uro 45 za poln boben brisač. Prehiti daljše programe na pralnem stroju. Prejšnji ni imel šans ne glede na program. Ampak verjetno je glede tega pri vseh aktualnih modelih precej podobno. Takrat sem dobil certifikat za podaljšano garancijo po neki prijavi.
Seveda sušilni stroj skrči (običajno) slabe cunje ne glede na to, kar pišejo pravljičarji v tej temi. Meni je eno bombažno pižamo precej precej skupaj vzel. Ampak samo zgornji del. Kolikor poznam, je osnovni problem že v krojenju glede na potek vlaken v osnovni tkanini.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Marxon

Majstr
24. feb 2009
729
376
63
Preveri dimenzije AEGja pred nakupom, lahko da ima tisti trebuh malo bolj ven.
Samočistilni kondenzator je dvorezni meč, baje se zabije v 5-10 letih in je potreben servis. Novejši (dražji) imajo dostop za ročno čiščenje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Meni se je po 9 letih. Servis par 10 evrov. Ne spomnim se... Če je vsakih 9 let, to res ni dealbreaker.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Stroj suši vse. Jaz cunj ne obesam.

Jaz vsakič spuščam filter v posodi za kondenzat, ta fini notranji filter in enkrat na teden ta zunanji filter. Tle sem že malo pozna, ker piše vsako 5to. Jaz imam pa na teden 2x toliko strojev. In teh "sam minutk" imam jaz vrh glave, ker pri vsaki stvari so in naj bodo od koga drucga.

520*30s je 260min, krat 9 let je 2340min, kar je tedenski šiht. Za 30 evrov. Ali pa če se sam Loris in ga razstavis. Se vseeno...

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Aja, vseeno moraš čistiti nek filter. Mislil sem, da ni ničesar. Naš elektrolux ima en filter z dvojno mrežico in to je to. Po pol leta sem pokukal s sesalcem v roki, če je videti, da kaj pride naprej, pa ni bilo videti nekega praha.
Prejšnji beko je imel dva filtra, en z mrežico in enega tečnega gobastega, ki si ga čistil na nekaj sušenj. Kaj ima potem tvoj bosch "samočistilnega"? Po mojem tvoj stroj sploh nima tega sistema.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
samočistilni kondenzator, saj je o tem govora. filtre za vlakna moram pa vseeno pucati (dva sta v bobnu - en v drugem, in eden v posodi, kjer se nabira kondenz). Če pa obstajajo še samočistilni tile filtri, da ni treba nič delat, pa na dan z besedo.

Mora imet kapaciteto 8 ali 9 kg, toplotno črpalko, plus bi bil samočistilni kondenzator.

podobnega mam....je po moje eden redkih, ki ima učinkovitost sušenja A (95%), kar je fuuul več kt boš al pa aeg. Sm gledal boše tud za čuka in več (znižane se razume), samo je glih tko učinkovitost sušenja B

Ma pa tud tale milči plin r290 (prejšnji so meli r134), sam zgleda da so zadevo poštimali, kar se učinkovitosti tiče

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
samočistilni kondenzator, saj je o tem govora. filtre za vlakna moram pa vseeno pucati (dva sta v bobnu - en v drugem, in eden v posodi, kjer se nabira kondenz). Če pa obstajajo še samočistilni tile filtri, da ni treba nič delat, pa na dan z besedo.
V posodi, kjer ne nabira kondenz ni imel noben moj sušilni stroj filtra in nekaj, kar bi čistil. Kondenzator se posesa vsakih nekaj mesecev.
Boschu je torej očitno uspelo s patentom povečati količino čiščenja za uporabnika :)

• Všeč mi je
Reactions: tony

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
to veš, da je govora o 11 let starem stroju... takrat si na prste ene roke preštel modele s TČ (modele, ne firme). najbrž tudi s samočistilnim bilo kaj...

upam pa, seveda, da je leta 2021 še kaj drugega novega, kot sam velik displej pa slabša plastika.

ta dva sta tud klasa A učinkovitost sušenja (91%). Kako je z vrtenjem bobna ne vem, dvomim pa da imata samočistilni kondenzator

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

podobnega mam....je po moje eden redkih, ki ima učinkovitost sušenja A (95%), kar je fuuul več kt boš al pa aeg. Sm gledal boše tud za čuka in več (znižane se razume), samo je glih tko učinkovitost sušenja B

Ma pa tud tale milči plin r290 (prejšnji so meli r134), sam zgleda da so zadevo poštimali, kar se učinkovitosti tiče

To je to, imamo podobnega Miele. Te dni bo star 2 leti, leti cele dneve (majhen otrok). Ni kaj rečt, top zadeva, brez napake, oblačila se nekaj ne pretirano ne krčijo. Za njega smo dali takrat okoli 1000€. Electrolux za 800€? Ne hvala :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Takoj za lanskim snegom, kar se porabe tiče

Sama učinkovitost pa...najbrž prav toliko, kot pri pralcu in pomivalcu... Če je preveč plusov, je treba še malo pogledati ali so in kako hitro dostopne so raznorazne funkcije "dodatnega" splakovanje/sušenja/...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Super, ravno tema ki mi bo pomagala mogoče.
Tašča bi nekaj vzela, pogoje je da kupi v Mercator tehniki ( mora pokoristit pike).

Katerga susilca vzeti? Okviren plan je 400-500€ +-