Kateri sušilni stroj?

Takoj za lanskim snegom, kar se porabe tiče

Sama učinkovitost pa...najbrž prav toliko, kot pri pralcu in pomivalcu... Če je preveč plusov, je treba še malo pogledati ali so in kako hitro dostopne so raznorazne funkcije "dodatnega" splakovanje/sušenja/...

vse te dodatne funkcije podaljšujejo čas sušenja. Potem ti pa eno žehto suši celo popoldne

Super, ravno tema ki mi bo pomagala mogoče.
Tašča bi nekaj vzela, pogoje je da kupi v Mercator tehniki ( mora pokoristit pike).

Katerga susilca vzeti? Okviren plan je 400-500€ +-

verjetno neki hudga ne rabi? Ne pozabt na 5 letno garancijo....kam bo pa šel sušilc (na pralca, zravn,/..../), sprašujem če so dimenzije bistvene?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.840
6.502
113
vse te dodatne funkcije podaljšujejo čas sušenja. Potem ti pa eno žehto suši celo popoldne

Jp... Pa daleč od 3+++...
Sicer jaz nisem ena izmed tistih kot alterjevci, ki imajo s tem silne probleme, ki zraven sedijo in čakajo pa je potem važno ali dela 1 uro ali 3, tako da samo to meni niti ni dealbreaker.

Na koncu pač mora biti oprano/splaknjeno/posušeno brez, da se kaj uniči (pač glede na stroj) in brez da jaz imam konkretnega dela kaj več. Če so to cunje - da nimam preveč dela s preparacijo njih preden gredo v stroj, da lahko dam v stroj karkoli hočem in potem dam komplet vse v susilca in ven potegnem suho. Pri tem cote niso raztegnjene, skrčene, zmuckane, naluknjane, razbarvane, kakorkoli drugače uničene, pa četudi je v stroju roba 2x vrednosti stroja samega ali pa lidlove cotke.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Verjetno je razlika če ti oblačila pri enakem učinku sušenja premetava v bobnu 1 uro ali 3 ure? Nisem tehnolog ampak bi rekel da je v interesu obrabe/krčenja oblačil da zadevo posuši v čimkrajšem času pri čim manjši temperaturi?

Verjetno je razlika če ti oblačila pri enakem učinku sušenja premetava v bobnu 1 uro ali 3 ure? Nisem tehnolog ampak bi rekel da je v interesu obrabe/krčenja oblačil da zadevo posuši v čimkrajšem času pri čim manjši temperaturi?

to drži, samo potem imaš pa učinkovitosr sušenja. MI ponavadi sušimo na nižji temp + damo še na toplo prepihovanje (prav tako nižja temp)...ja se premetavajo cote ene 2 uri po sušilcu, samo se pa res nič ne uniči, skrči.

pa da ne boš mislil...tud sonce in veter znata pokazat zobe...poskusi sušiti jopice, puloverje na ajdovski burji....rata tko trdo da je veselje

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
Strojev s 45 minutnimi programi verjetno vec ni?
Sicer koliko je to zdravo za oblacila, da zakuri na polno? Crno itak ne gre noter. Nam Whirlpool ravno izdihuje in se tudi isce nov, ampak ce susi cel popoldan, potem se tudi na stojalu posusijo cez noc...

Strojev s 45 minutnimi programi verjetno vec ni?
Sicer koliko je to zdravo za oblacila, da zakuri na polno? Crno itak ne gre noter. Nam Whirlpool ravno izdihuje in se tudi isce nov, ampak ce susi cel popoldan, potem se tudi na stojalu posusijo cez noc...

glej nam milči posuši recimo en stroj (bombaž) nekje v dobrih 2 urah, stem da mamo vse na nižjo temp. Če bi se temu odpovedali bi se sčasoma kak kos skrčil, sušilo bi pa krajši čas

sušilci ki imajo elektronsko upravljanje itak merijo količino vlage in tako preračunajo potreben čas sušenja pri diločenih pogojih/zahtevah

stroje s klasičnim električnim grelcem se še dobi (za slo ne vem, majdič jih pa ma), samo s TČ boš že štroma kar lepo prišparal....pa ni tko hudo kt se tle govori

zberi si en stroj pa ga skup pregeladmo, pa lahk preverimo kolk časa bi ti sušilo eno tvojo žehto

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Za aeg vem, da susi od 3,5 do 4,5h. Program bombaz. Sintetika nekaj hitreje.
Kje si pa to slišal in videl?
Sem imel Aeg pred Miele.Pa mi je posušil bombaž v 2 urah vedno.Imel je tudi funkcijo,da si lahko nastavil,na kolkih obratih si ožemal perilo.In na osnovi tega,je določil tud čas sušenja.Če jim pa 5 ur suši,ziher premal ožamejo perilo.Takrat bi pa reku da suši 4 do 5 ur...oz ga ne spučejo redno po vsakem sušenju...Ker določen folk,dela tako grdo z aparati kot da so kr neki...Imajo zanemarjene,umazane ne čistijo itd.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.220
1.364
113
Evo prilagam slike. Gre sicer za boscha s self cleaning in ne aeg. Susi pa kot sem rekel. Tudi gladko cez 4 ure.

IMG_20220108_233728.jpg
IMG_20220108_233721.jpg
IMG_20220108_233716.jpg
IMG_20220108_233710.jpg

MIslim da je ta na linku enak tvojemu? če dobro pogledaš boš videl da ma ta sušilc klaso sušenja B in plin R290. Prejšnji so meli R134, so bli klasa A in časi sušenja okej. R290 je kao bolj eko plin napram 134, se pa v sistemih prirejenih za 134 v večini primerov ne pokaže v najboljši luči... sam okolje... ...od tu slabša učinkovitost sušenja in pregrešno dolgi časi.....BTW tud v frižiderjih je po novem to čudo, ker 134 je baje strah in trepet za okolje

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.220
1.364
113
Kot receno, ni moj :D

Sam je pa nesmiselno cakat 4+ ure na pol stroja perila.

Baje pa da ne krci cist nic. To pa ja.