Kateri sušilni stroj?

Pozdravljeni,

vsake toliko časa me prime (pride reklama na dom ) da bi si v družini omislili sušilni stroj. Rad bi vas povprašal o vaših izkušnjah. Sedaj imamo klasiko, pranje, obešanje v kleti, likanje…
tega je zadnje čase kar nekaj (7 mesečni dojenček).
zdej pa me zanima kakšno je življenje s sušilcem. sploh še obešate, sploh še likate? je katerega dela manj, kaj vam je všeč, kaj pogrešate?

nabavi ga, ne bo ti žal...vzemi tolk velikega kt je pralc oz večjega in obvezno s toplotno črpalko..pa 5 let garancije

obeša se, ampak v znanto manjšem obsegu, ko je recimo vlažno, deževno dobiš v roku ene ure suho perilo, likanja skorajada ni, prav tako ne boš rabil mehčalca... tisto kar gre v sušilc ne rabi mehčalca... Mi ga rabimo tud čez poletje za kak drobiž (spodnje perilo in ostale "dribnarije")

mi mamo mieleta, ga rabimo 2 družini (španovija), mamo že ene 5 let....ni skrčil uničil še niti ene cote,dela pa k urca. Je bila takrat kar drag napram drugim sušilcem, samo je pa res zlata vreden

• Všeč mi je
Reactions: tony

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Obešamo poleti (razen brisač in posteljnine, ki gre tudi poleti v sušilca), pozimi gre več ali manj vse v sušilca.
Roba iz sušilca se ne lika. Je pa obvezno nabaviti takega s toplotno črpalko, saj suši pri bistveno nižjih temperaturah in je posledično veliko bolj prijazen do perila.
Eden boljših nakupov ever, v to kategorijo spadata recimo še pomivalni stroj za posodo in robotski sesalec.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.826
-1.075
113
145 km SZ od Opatije
Meni je sušilec zelo dobra investicija. Seveda bi šlo brez sušilca, da, brez pralnega stroja pač ne. A ko ga enkrat imaš (prejšnji je bil brez toplotne, novi jo ima), se težko navadiš spet nazaj "na štrik" (da ne bo kdo pomislil na kak drug štrik :evil: )

• Haha
Reactions: tony
I

Izbrisan uporabnik #9334

Obešamo poleti (razen brisač in posteljnine, ki gre tudi poleti v sušilca), pozimi gre več ali manj vse v sušilca.
Roba iz sušilca se ne lika. Je pa obvezno nabaviti takega s toplotno črpalko, saj suši pri bistveno nižjih temperaturah in je posledično veliko bolj prijazen do perila.
Eden boljših nakupov ever, v to kategorijo spadata recimo še pomivalni stroj za posodo in robotski sesalec.

Z mojo pripombo, da je robotski sesalec bullshit in to totalni. Pa še izgleda tako.

Sušilec je pa obvezna oprema, itak. O tistem, ali je še sploh treba uporabljati mehčalec, imam pa svoje mnenje iz izkušenj pač, torej brez - nikakor. Vsaj v mojem področju ne, kjer imamo trdo vodo (nad 14 DH) in verjamem da ima večina Slovenije takole. Mi (moja) izvajamo pranja tako, da večinoma namesto mehčalca da alkoholni kis, npr. vsako tretje - četrto pranje pa mehčalec.

Nekatere stvari je pa še vedno treba likati, ker - čudežev ni. Srajca s svojim ovratnikom itak. Prav tako taboljša obleka. V vsakem primeru pa belo perilo, ker gre za higieno. Tu ni opravičila, bombaž mora biti sterilen.

In, dejstvo je tudi, da se pri sušilcu cote bolj krčijo. Ali so pa cote bolj trpežne in jih človek nevede in mimogrede preraste ( :sprasujemse: :valjamse: ). Ter, po kakih 10. letih bo treba zadevo zamenjat ali pa naredit generalni servis, potem pa spet dela...

V glavnem, pri meni že nimam štrika za cote obešat 20 let. Nekaj mesecev po nabavi prve mašine sem odstranil vse, on demand moje drage. Samo med šotorsko opremo ga imam, tam je pa obvezna oprema, itak.

Z mojo pripombo, da je robotski sesalec bullshit in to totalni. Pa še izgleda tako.

Sušilec je pa obvezna oprema, itak. O tistem, ali je še sploh treba uporabljati mehčalec, imam pa svoje mnenje iz izkušenj pač, torej brez - nikakor. Vsaj v mojem področju ne, kjer imamo trdo vodo (nad 14 DH) in verjamem da ima večina Slovenije takole. Mi (moja) izvajamo pranja tako, da večinoma namesto mehčalca da alkoholni kis, npr. vsako tretje - četrto pranje pa mehčalec.

Nekatere stvari je pa še vedno treba likati, ker - čudežev ni. Srajca s svojim ovratnikom itak. Prav tako taboljša obleka. V vsakem primeru pa belo perilo, ker gre za higieno. Tu ni opravičila, bombaž mora biti sterilen.

In, dejstvo je tudi, da se pri sušilcu cote bolj krčijo. Ali so pa cote bolj trpežne in jih človek nevede in mimogrede preraste ( :sprasujemse: :valjamse: ). Ter, po kakih 10. letih bo treba zadevo zamenjat ali pa naredit generalni servis, potem pa spet dela...

V glavnem, pri meni že nimam štrika za cote obešat 20 let. Nekaj mesecev po nabavi prve mašine sem odstranil vse, on demand moje drage. Samo med šotorsko opremo ga imam, tam je pa obvezna oprema, itak.

volnene deke, oblačila iz volne.....pride mehčalec kar prav...toliko da ne bode

belo perilo se pere na 90 oz 95 C s predpranjem. Tako je pri nas. Pegla bolj malo sam pri temp praja se pa ne špara

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sicer off topic ampak ja, tud jaz mam Roombo pa kaj pa vem no,... sušilc je absolutno bolj uporabna zadeva, verjamem, da je robotski sesalec nekaterim kul, je pa verjetno tud odvisno od same konfiguracije prostorov.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek
I

Izbrisan uporabnik #9334

Svinjarija se nabira po kotih, teh pa romba ne doseže. Treba je izumit robota, ki bo dosegel tazadnje kotičke po bajti, ker po sredini zna vsak 5 let star otrok z metlo obdelati. Brez lizike itd.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ma sej kote še nekak spuca z uno krtačko, pa res je mal smotano, verjetno je pri novih boljše, ker si res vzame ful časa in bluzi gor pa dol dokler ne omaga.

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
nikoli več na topl.črp. Prej smo imeli odzračevalnega - posuši vse kar hočeš, od robcka do najdebelejše posteljnine. Na topl.črp.: pozabi na dobro sušenje odej, itd; to zdaj perem poleti da lahko posušim na štriku.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za 600 ali nekako toliko Ejev dobim celo babo, ki mi bo pucala bajto še kje drugje in ne samo po kotih, kamor Romba niti v sanjah ne more. In to za dobo nekaj let.
To je bil tudi moj prvi pomislek, ko mi je prišel v bajto nekdo predstavljat tistega famoznega Kirbija ali kako se mu je že reklo.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.219
1.364
113
Demz, ne bom se prepiral in ne bom prepričeval prepričanega, povem samo, da nismo drugi idioti in imamo robota za hec, da nam malo leta po hiši.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Če ne posesa 1 cm v kot se zaradi tega nebo svet podrl in zaradi tega bajta ne bo izgledala umazana.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Super ko imate okroglo bajto in brez vsakega pohištva. Jaz se umeščam med onih 99,9%, ki tega razkošja nimamo, žal. Tako da - nikakor se nočem prepirat ali vsiljevat prepričanja, zgolj povem, da je robotski sesalec super izzum za kroženje denarja na trgu. In to je tudi vse kar vidim v njem. Ker - tisto kar on pobere po tleh v eni uri, poberem jaz s klasičnim sesalcem v 5. minutah. S tem da če spustim rombo iz ketne na pašo, bom potem še vedno moral vzeti si tistih 5 minut, da bom popravil za njim.

Je razlika? Jaz je ne vidim. Razen napote pod nogami.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Še vedno 1x na mesec pač popraviš pod elementi in po kotih. Ampak bajta izgleda čista, ko pa se robotek sprehodi po njej še vedno nabere pol koška prahu. Pač fajn je da imaš parket, tepihov pa čimmanj.
Zdaj če nas imaš zaradi tega za umazanca, me pač imaš.