Kateri shake po treningu 2 uri pred spanjem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Odvisno kaj človek počne, dela, kkakšen fizičen radnik potrebuje kar veliko, definitivno več kot 100g

Nek navaden delavec, pa tam do 100g ne bi smelo povzročati težav.

Veš kolko šele cukra na pici, če imajo kakšne kupljene paradižnikov omake, etc... ja cuker je kot droga, človeka zasvoji, zato se te tehnike proizvajalci dobro poslužujejo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
če grem, grem v la cantino
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
fakin 0,5l nestea ima 30 g OH
bonk.gif
recimo da je to skoraj tretjina dnevnega vnosa,
120 kalorij je tretjina dnevnega vnosa?
Bogami, smo občutljivi. Pa pejd mal laufat, dobra ura intenzivnega teka ti pokuri 1000 kalorij (če nisi ravno preveč preklast). Sekiranje, ker si spil celo en nestea, pa res ni zdravo.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
fakin 0,5l nestea ima 30 g OH
bonk.gif
recimo da je to skoraj tretjina dnevnega vnosa,
120 kalorij je tretjina dnevnega vnosa?
Bogami, smo občutljivi. Pa pejd mal laufat, dobra ura intenzivnega teka ti pokuri 1000 kalorij (če nisi ravno preveč preklast). Sekiranje, ker si spil celo en nestea, pa res ni zdravo.

30g OH je ogromno za 0,5l..pogovarjamo se o OH, B in M ne pa o kcal.
kcal ni ravno dobro gledat, je bolje če se gleda kaj ješ...ali prihajajo te kcal iz OH ali iz M ali iz B.
Bolje da pridejo iz M in B, kot pa iz OH...je pa res, da večina pride iz OH-ja, ker se pije veliko sladkih pijač, pa poje veliko sladkega, pa itak stavijo cukr povsod...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ali pa se (še) ne zaveda škodljivosti OH, misleč da ni nekega problema, ker itak skuriš, če si aktiven.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dejte no ga srat, 30 g cukra ima navadno jabolko - eno malo večje. A to je smrtno nevarno?
hysterical-1.gif
Zgleda, ko omeniš cuker, kot da bi se menili o zelenih mušnicah. Pa kaj ste res tako napumpani od raznih bilderskih "znanj" o prehrani, ki jih itak več ali manj servira industrija prehranskih dopolnil? Kot bi poslušal tistih nekaj napumpanih manjdeljcev v fitnesu, ki vse ve o OH, M in B, kdaj, koliko in kje pa kako jesti in piti, drugače pa je tumpast ko točak.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
V bistvu bro science oz bilderska znanost zelo promovira OH zaradi njihovega vpliva na inzulin. In ker je kao gorivo.

Proti cukru pa je bolj znanstvena sfera, ki ga povezuje s raznimi obolenji, možganskim pešanjem in debelostjo. Ravno zaradi prej omenjenega razloga. Naše telo se pač ni razvilo ob prisotnosti cukra, cuker je bil prisoten zgolj v nekaj gramih dnevno, miljone let...in takšno telo imamo mi danes. Čeprav se že pojavljajo ljudje (evolucija ali zgolj genetska napaka?) katerih pa to ne prizadane. Sam se sicer s tem ne bom igral in rajši šel z varno karto naprej, kot pa da se čez nekaj let izkaže, da sem držal v rokah napačno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Če se ne motim, je bilo v tej temi govora o tem, kako je nujno potrebno ruknit shake takoj po treningu, največ 30min po njem, da dosežemo max efekt v rasti mišič.

Tukaj je bolj znastveni članek na to temo, da pa ne podpiram vaše lenobe, pa si ga kar sami preberite, na koncu so "navodila", koliko česa je najbolj jesti PRED in PO vadbi, da se doseže max efekt rasti mišic:

http://www.jissn.com/content/10/1/5

Seveda je tisto o 30min bedarija, kot sem že dejal.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne, ne, nisem mislil, da bi jih odlagal na stojala, ampak na tla. Tip sedi na klopci in dela, pol pa ko naredi serijo nekje na pol poti do dol spusti rocke. Pa ga ni cloveka, da me preprica, da jih ne more vec normalno spustit dol. Prav hecna moda. Al pa da bi si dal peno na tla, ki je namenjena temu, ne.

No, zelo težke ročke je najbolj varno odvržti, pri spuščanju se lahko poškoduješ in to orenk...gre recimo po gobe rama...nikoli več ni enaka...jaz sem pri benču vse roæke nad 16 kil 'metal' oziroma spustil z višine nekje pol metra ali malo več...na ustrezno podlago seveda v 'hardcore' fitnesih kjer so sicer vadili rjoveči steroidarji in je to tam pač splošna praksa in temu prirejena oprema...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ma dej dej, ajde ne bom pameten, ker nisem nikol orenk kvihtal, ampak, da lahko naredis na vem kolk serij, z njimi mahas po luftu potem ti pa zmanjka moci za tiste par deset centi, da jih ne mores normalno dat na tla? Men se zdi, da je to bolj moderno, ker pol se se napihujejo po dvorani kao kolk fejst zmatrani so itd.. Vsakmu svoje.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne, ne, nisem mislil, da bi jih odlagal na stojala, ampak na tla. Tip sedi na klopci in dela, pol pa ko naredi serijo nekje na pol poti do dol spusti rocke. Pa ga ni cloveka, da me preprica, da jih ne more vec normalno spustit dol. Prav hecna moda. Al pa da bi si dal peno na tla, ki je namenjena temu, ne.

No, zelo težke ročke je najbolj varno odvržti, pri spuščanju se lahko poškoduješ in to orenk...gre recimo po gobe rama...nikoli več ni enaka...jaz sem pri benču vse roæke nad 16 kil 'metal' oziroma spustil z višine nekje pol metra ali malo več...na ustrezno podlago seveda v 'hardcore' fitnesih kjer so sicer vadili rjoveči steroidarji in je to tam pač splošna praksa in temu prirejena oprema...

16kil ročke mečeš po tleh?? No sej takšnih je dost na fitnesu...ni čudn da je vse uničeno. Sam ko delam prsa, na poševnem 35kg+ ročko ne vržem na tla ampak na kolena pa lepo na stojalo al pa na tla. Edino 1x sem butnil na tla 40kg ročke ko sem delal prsa na ravni klopci, kjer je pa res nemogoče ruknit na kolena-seveda zaradi ravnotežja. Drugače na ravni klopci prs ne delam lih zaradi tega razloga ker je pri teh težah že nerodno delati in pride do poškodv. Folk pa meče tiste 20tke po tleh ko ne vem kaj....da ne govorim ko ko delajo biceps na krivi štangi in potem štango z utežmi na tla spusti...ko en pacient. Ga ni junka ki me bo prepričal da dela zadnji dvig s tako skrajnimi močmi da si ne more ročke na kolena vržt pa odložit.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja, 16ke in težje sem metal, zdej naa kvihtam več. Schumi, ne gre se ravno toliko za to, da človek nima več moči normalno odložiti kvihtov, ampak se lahko pri odlaganju kaj hitro znajdeš v poziciji, ko obstaja velika možnost poškodbe. Jaz sem si nekoč pri športu z žogo kar lepo načel ramo, posledice čutim še danes in sem težje ročke pač po koncu določenih vaj spustil oz odvrgel na tla.

Ker to v določnih fitnesih ni dovoljeno oziroma tudi če ni izredno prepovedano, notri pa hodijo kešpiæke z poleskano fasado in rahitiki v tank-top majicah oziroma tla metanja pač ne omogočajo, je pač stieber hodil med orto nakvhitane steroidarce, kjer imaš na tleh podlogo, ki je namenjena točno temu - brez težav prenese, da po njej padajo uteži...

drugo je pa seveda, če nekdo rjove kot krdelo levov in meče uteži po tleh samo zato, da ga drugi opazijo oziroma na ta način zdravi svoje komplekse

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Glede poškodb se strinjam, samo tako malo kilažo komot obvladaš, s takšnimi kilami ce biceps dela pa gre komot vse skupaj, raje potem manj dokler se moč ne pridobi. Drugo so pa veliko težje ročke katerih ne glede na moč, že zaradi zapestja ipd. ne moreš kontrolirati pri zadnjih ponovitvah...no sej v pravih fitnesih lahko mečeš, pač bolj hard fitnesih, nekateri so pa namenjeni samo bolj rahlemu razmigavanju, tisti imajo ponavadi tudi manjši razpon ročk v kilogramih.

Glede rjovenja ipd., ne vem no, mogoče se kdo kdaj norca dela, drugače bi pa vsakega rad videl če mu bo uspelo v tišini delati z ročkami ki so skupaj težke okoli 70-80kg.....če malo opazuješ jih večina zarjove samo na začetku pri dvigu.

https://www.youtube.com/watch?v=gSMaI63H9hc sicer profesionalc, in ni glasn zato da bi se postavljal pred komu.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bom kar to temo izkoristil.

Iščem oz. kupil bom izolat, če slučajno zna kdo kaj svetovati katerega naj.

Hvala
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V zadnjih 2 tednih na kolesu pokuril 15kcal, kile čisto iste.

Jem pa enako, kako je to moguče...
confused-1.gif