Danes, po 16 dneh čakanja,da DURS/FURS določi DMV in DDV me je toča, ki je lepo padala po ne kasko zavarovanem leaf-u podžgala, da sem šel osebno obiskati tete na Davčna ulica 1. Kljub temu, da sem 'razpolagal' s podatkom katero teto moram obiskati, se je na koncu izkazalo, da je bilo potrebno vmes obiskati še 2 teti in 4 teta je bila tista 'prava' (pa saj pošiljanja od vrat do vrat sem že navajen
). Na koncu sem se nekako domenil, da bo 'storitev' opravljena še danes...
Na moje presenečenje, me je omenjena teta poklicala (kar je pohvale vredno) in mi sporočila, da se opravičuje, ker danes ne morem dobiti odmerjen DMV in DDV kljub najinemu dogovoru, ker podpisnika nista več na FURSU-jih več ne dobi...
Najbolj pomembna informacija za tiste, ki boste sami 'uvažali' je ta: da imajo zakonsko za to na razpolago do 30 dni in, kar traja manj kot 21 dni je izredno rekordno. Torej se po 'uvozu' vsaj še 3 tednje ne boste vozili, razen, če boste skakali iz testne tablice na testne tablice (cenovno neugodno).
Ker v četrtek FURS nima uradnih ur, bom potrdilo lahko dobil šele v petek-če bo šlo vse po planu torej, če dobim odmero jutri na epošto, kakor sem se domenil...