Kateri fotoaparat kupiti?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Kateri fotoaparat priporočate za amatersko oz. polprofi fotografiranje... z makro in tele objektivom.
Prikazovalni display naj bi bil vrtljiv oz premičen, baterije tipa AA, da so lahko zmeraj na rezervi...
Budžet nekje do 1500 evrov.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najprej pozabi željo po AA baterijah, ker tvojim zahtevam verjetno ne ustreza noben fotkič.

Drugače pa kakšen canon 60d + objektivi bi bil vrh glave dovolj in bi šlo verjetno za ta denar čez.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Problem so baterije. Takšen aparat v kategoriji 'polprofesionalnih' ne obstaja, vsaj ne da bi jaz vedel zanj.
Še najbližje tvojim zahtevam je FujiFilm FinePix HS20 EXR, vendar ta spada me napredne kompakte.

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Se pravi, bo treba nabaviti rezervno baterijo....
Kaj pa recimo obstaja opcija pri kakšnem fotoaparatu, da deluje tudi na 220V, oziroma se lahko uporablja ob istočasnem polnjenju baterije?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
In kaj takega počneš, da ti grip z dodatno baterijo (pa še dve v torbi, za 1,5k€ to ni problem) ne zadošča?
Če bi to bilo res, bi Huggy, DJ pa Dizzy letali okrog z 1MW trofaznimi dizel agregati...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Zgodilo se mi je že, ko sem po 3 mesecih neuporabe napolnil baterijo in rezervno bazerijo, ker sem jih rabil naslednji dan. Vsaka je zdržala samo kakšnih 5 slik... obe sta šle v maloro istočasno, ravno takrat ko sem jih najbolj rabil. Še ob zadnjem slikanju sta delali brez problema. Zato me je zanimalo AA baterije za fotoaparat, saj jih kupiš lahko povsod, medtem ko ostalih ne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pentax k200d je edini dslr fotoaparat, ki prebavlja AA baterije. Problem je edino, da dela normalno samo na polnilne eneloopke (in ostale podobne od drugih proizvajalcev) ali precej drage litijeve baterije od energizerja. Ostale zdržijo kvečjemu par 10 posnetkov. Da gre za precej star model fotkiča pa tudi ni treba poudarjat.