Kateri avto ima najboljše luči?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Verjamem da slepijo, ampak glede na video se hitro izbiljsujejo. Mogocr bo za naslednjo zimo ze kaksna zelo dobra na trziscu

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nisem gledal videa, po moje da dokler bodo v paraboli in brez avtomatske nastavitve ne gre za pričakovati nekega čudeža.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Razlaga iz videa. Pozicija diode mora biti na istem mestu kot nitka klasike. Ker se edino tako s kombinacijo optike zarometa doseze pravilen rezultat. Led žarnice pa imajo vse možne kombinacije... Prihajajo manjše diode, s pravilno postavitvijo, odsevniki... Takoda mogoče bo za klasične zaromete na voljo kaj led tehnologije....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej kak philips bi znal imet kaj uporabnega. Samo je pa verjetno cena takšna, da tolkrat prespiš pred nakupom, da te že mine:)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Če ti sredi ničesar ponoči padejo luči dol je to velik problem. Namesto, da bi se nastavile na neko srednjo vrednost začno svetit v tla.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Delajo že OK, sej ne rabte dneva ponoči. Problem teh ksenonk je samo ta, da ko ti crkne senzor za nastavitev višine ti padejo dol in ne vidiš nič.

V kolikor ne stanejo tile senzorji konkretnih denarcev to nekako niti ni problem a ne. Senzorji so tako ali tako potrošna roba pa načeloma jih več kot enklrat v dobi uporabe avtomobila ne menjaš ali a tudi 1x ne.

Tako je. Jaz sem pri prejšnjem family wagnu v osmih letih 1x menjal xenonke, senzorja nikoli. Avto je šel od hiše s skoraj 260k km.
cool-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
A si probal zamenjati kakšno žarnico?
Na sosedovem sem zadnjič poskusil zamenjati pregorelo žarnico. Sicer je za razliko od C5Mk1 okoli dovolj prostora, ampak francoski kreteni naredijo premajhno luknjo. Ni šans, da en dec doseže sponke in izvleče žarnico.
Mogoče ima tisti Pierre, ki ženskam poliže popek odznotraj, tudi dovolj dolge prste.
grims-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri nekaterih avtih se mora luc sneti dol in potem normalno zamenjas zarnico. Morda se slisi cudno, vendar vijakec ali 2 in ze je luc snetaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Ali pa vsaj kolo in plastiko koloteka ker niso v plastiko naredili "vratc" do luči.
Kakšen je strošek menjave crknjene led žarnice?

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Če ti sredi ničesar ponoči padejo luči dol je to velik problem. Namesto, da bi se nastavile na neko srednjo vrednost začno svetit v tla.

Aja to pa seveda, tak primer oz. neprimeren tajming bi znal biti pa res zoprn ja. Samo predvidevam, da bi znala biti vsaj dva takšna senzorja (L&D?)? Oziroma odvisno od znamke in modela avtomobila I guess...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
ksz:
Ta vikend sem testiral Peugeota 3008 ( kratek povzetek ). Tukaj vidim, da je tema o lučeh in moram reči (kot sem notri napisal), da luči svetijo res vrhunsko.

Dober test Izo.
zmaga.gif
Tnx.
cool-1.gif

Ne, ko si enkrat na 4WD, je vse ostalo bolj "pičkin dim".
Sicer pa avto ni slab in da ne gremo offtopic - luči so res v redu. Tiste za naprej. Za vzvratno vožnjo pa tako, kot jih ne bi imel
stupid-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Pozdravljeni

Kaj pri VW-ju pomeni LED sprednji žarometi z dinamičnim uravnavanjem?
Naročil sem T-Roca z opcijo LED luči in je to vse kar piše zraven. Nikjer pa nobene razlaga kaj dejansko to pomeni.
Hvala

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
pa levo in desno, narazen in skupaj, ena gor druga ne, različen snop če voziš hitro, če je dež ali ne, etc...

Vredno denarja.

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Hmmm... LED žarometi z dinamičnim uravnavanjem ni enako Dynamic Light Assistant?

Sicer pa pelji avto v temi, takoj vidiš, če obrneš volan in se snop luči premakne levo/desno.