Kateri avto ima najboljše luči?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No super, potem bi jih jaz moral menjat, ker je ravno na 150.000km

ampak vidi se odlično
wink-1.gif

Jih kuriš nonstop?Podnevi tudi?

Kuri se zjutraj, oz odvisno od letnega časa, torej če je ob 06 že svetlo potem ne, če pa je tema, pa se vklopijo
smile-1.gif

Čez dan pa..spet odvisno od vremena, sem pa včeraj opazil, ko pridem v garažo, se vklopijo, to bi lahko izklopil, samo ne vem če se mi da
smile-1.gif

Koliko pridejo nove, za P508 RXH letnik 2013?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
na vseh dekovčkih in ostali skupni bandi ni možno pri DRL vklopljenih podnevi na polni moči vključiti, da svetijo tudi zadaj luči
na primer audi a4 2009 naprej to ni težava (spredaj podnevi sveti led na polno na 0 nastavitvi + luči zadaja),
medtem ko na audi a6 4F do 2010 oz. do določenega bordnetz krmilnika ni šanse to nastaviti - se pravi ti ostaja samo AUTO setting na gumbu, kjer se pač prižgejo tudi xenonke in zadnje luči, ko je slaba svetloba (občutljivost svetlobe na senzor pa se nastavlja, tudi tip vetrob. stekla itd.)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kar nekaj vozil (novejših), ki ima kombinirano dnevno led in pozicijo led v isti luči spredaj ne more imeti vklopljenih pozicij z dnevno - ker le-ta v takem primeru zmanjša moč in deluje kot pozicija.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No super, potem bi jih jaz moral menjat, ker je ravno na 150.000km

ampak vidi se odlično
wink-1.gif

Jih kuriš nonstop?Podnevi tudi?

Kuri se zjutraj, oz odvisno od letnega časa, torej če je ob 06 že svetlo potem ne, če pa je tema, pa se vklopijo
smile-1.gif

Čez dan pa..spet odvisno od vremena, sem pa včeraj opazil, ko pridem v garažo, se vklopijo, to bi lahko izklopil, samo ne vem če se mi da
smile-1.gif

Koliko pridejo nove, za P508 RXH letnik 2013?

Ah, 3,5 leta maš star avto in očitno imaš senzor da ti jih ponoči ne vklaplja, le čemu bi jih menjaval če praviš da vidiš super odlično? Ko boš tako daleč me kontaktiraj pa če ne druga grema zopet na kavo pa rešiva
wink-1.gif
Sicer pa so cene odvisne od želja.. od..do!

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Ko smo že pri lučeh imam eno vprašanje.
Je možno pri Ford Transit Custom 2016 vklopiti zadnje pozicijske luči, da svetijo istočasno z prednjimi dnevnimi?
Senzor za avtomatski vklop luči ne zazna megle in zmanjšane vidljivosti.
Na uradnem servisu pravijo, da ta vklop ni možen.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Preberi moj prejšnji post. Če ima isto led za dnevno in pozicijsko potem ne gre.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kako pa ta stvar prepoznava pešce?

Imam pa sam zdaj Peugeotov Full LED in zaenkrat lahko samo pohvalim. Vidljivost v slabem vremenu je super. Mogoče je še celo malo preveč "modrikasta" svetloba.

kako je pa ko zapade sneg in se nabere na lučeh? in se ne stopi ker je luč mrzla? kako majo to sploh rešeno?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz imam sedaj ta novo Opel Zafiro in ful led (glavne in pozicijske) in nimam pranja luči, kako se pa obnese v snežnem metežu pa še nisem doživel. Sem pa danes testiral pozicijske in zadnje in ko preklopim iz Auto na 0, se zadnje prižgejo, sprednje pozicijske pa "brlijo" oz. se iz močne svetlobe spremeni v tako, glih, da jo vidiš. Enako sem imel pri Kia Sportage
bonk.gif
daaafaaaak

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sori, dolge so pri "taboljšem" C5 zaendrek. Preklel sem konstruktorje oz. dizajnerje teh luči. Namesto spodobnih dodatnih dolgih "špiclamp", je tam samo prazna blinda.
13.gif

Bi moral videti tisto varianto s 3xH7. Verjetno je boljše, kot ta aktivni xenon.
Je pa res, da se dajo žarnice celo brez problema zamenjat.
cheer.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Kako je z LED zarnicami za klasicne luci. Je kdo ze preizkusil to? Cena so kar naspicene, kaj pa svetilnost, trajanje, morebitne poskodbe?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Sori, dolge so pri "taboljšem" C5 zaendrek. Preklel sem konstruktorje oz. dizajnerje teh luči. Namesto spodobnih dodatnih dolgih "špiclamp", je tam samo prazna blinda.
13.gif

Bi moral videti tisto varianto s 3xH7. Verjetno je boljše, kot ta aktivni xenon.
cheer.gif
Zgleda da so boljše kot karkoli kar sem imel doslej. Jaz ponoči dobro vidim.
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Dobro pove, ja. Zanima me se, ce se s taksnimi LED nadomestnimi žarnicami izboljša vidljivost v dežju, kot je zgoraj opisano, da to je pa drugi svet. Kakšne izkušnje oz. kdo naletel na omenjanje tega?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
13.gif

cheer.gif
Delajo že OK, sej ne rabte dneva ponoči. Problem teh ksenonk je samo ta, da ko ti crkne senzor za nastavitev višine ti padejo dol in ne vidiš nič.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glede vidljivosti nimam pojma, slepijo pa nasproti vozeče še precej bolj kot nekdaj popularni xenon kiti. To je samo za izločit iz prometa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Delajo že OK, sej ne rabte dneva ponoči. Problem teh ksenonk je samo ta, da ko ti crkne senzor za nastavitev višine ti padejo dol in ne vidiš nič.

V kolikor ne stanejo tile senzorji konkretnih denarcev to nekako niti ni problem a ne. Senzorji so tako ali tako potrošna roba pa načeloma jih več kot enklrat v dobi uporabe avtomobila ne menjaš ali a tudi 1x ne.