Katere žarnice?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
ne vem zakaj ma pol sploh za štelat, če kao ni potrebe
Stela se v primeru menjave delov. Iz fabrike pride avto nastelan, ce se ne zaletavas ninas kaj popravljat snopa. Nastavitev visine pa je nekaj drugega. In ne, ne blanda folk zaradi nepravilno nastavljenega snopa, ampak ker jih pravilno nastavljen snop original led moti. Poglejte kakega volvota kako lepo slepi s svojimi lampami....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Jezek prosim ne piši več bedarij :)
Pravilno nastavljen snop na vseh avtih zgleda enako, ker se točno ve kaki more bit snop, da je v skladu s pravilnikom. Če ni, luč ne dobi homologacije. Ne more vsaka malo po svoje svetit.
Tak da nastavi luči in bojo nehali blendat.
Čipal si ga že?

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
Ne. Ta ni primeren za to. Glede luci nimas prav, vecina visjih vozil danes slepi nasproti vozece. Bmw je ena od izjem

luciano

Guru
3. okt 2011
1.853
876
113
MB
Mogoče imaš težo v kuferangu....raja hodi na morje s polno naloženim avtom, da bi pred vožnjo nastavili višino snopa, to pa ne.

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18

Ko ste ravno pri original LED. Takole me naša spravlja ob živce od prvega dne, ko vozi zadaj. Na srečo ne pogosto, a je takih avtov vedno več.
Se spomnim, da sem vsaj dvakrat prepričeval servis za znižanje snopa, ker je tovarniška nastavitev motila tudi nasproti vozeče.
Zgleda se testira samo žaromete v laboratoriju, ne pa snop med vožnjo. Ima senzor za nastavitev višine a samo na zadnji osi, pa še ta se ne odziva na vzdolžno nihanje, ampak je le za regulacijo glede na težo na zadnji osi.
Kot je nekdo napisal niti ne sveti nevem kaj, kar je verjetno posledica omejitve svetilnosti pri žarometih brez pranja.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Certificirane Osram LED nadomestne žarnice preverjeno delujejo odlično in ne slepijo nasproti vozečih.
Če bi imel avto s halogenkami, bi zagotovo zamenjal z Osram LED.
Certificirane osram so trenutno verjetno edine , ki res nekaj doprinesejo....vsaj kar sem izbrskal po netu(nekaj nemških testov, ADAC...)

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Certificirane osram so trenutno verjetno edine , ki res nekaj doprinesejo....vsaj kar sem izbrskal po netu(nekaj nemških testov, ADAC...)
Nekateri Kitajci tudi dobro svetijo, vendar niso legalni, vprašljiva je življenska doba in pa ustrezna razpršitev snopa.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
  • Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Evo,poleg OSRAMA je tud Philips "street-legal" v A in D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Toliko napisanega o ustrezni razpršitvi snopa in o motenju nasproti vozečih vozil. Da so med temi žarnicami razlike, zagotovo so ampak snop je snop, razpršitev snopa bi bila bolj vprašljiva pri starih parabolah ki nimajo leče, sama leča pa sama usmeri in razprši snop. Ne verjamem da so med temi LED Osram ali kitajskimi žarnicami bistvene razlike v sami kvaliteti razprširve samega snopa. Predstavljaj si, za lečo je vir svetlobe (močan ali šibek) in sama leča razporedi snop po cesti in ne sama žarnica v osnovi. Prav tako se mi zdi smešna izjava o motenju nasproti vozečih vozil in da pri Osramu tega ni. Ljubi bog, nastavite si višino snopa? Se pa strinjam, Osram in Philips sta edina primerna zadeva za v avtomobil.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Največji problem je seveda pri lučeh brez leče saj je luč oz. Parabola prilagojena obični halogenki, kjer je vir/izvor svetlobe 360° okoli nitke,LED ima točkast izvor in če ni pravilno pozicioniran(težko oz. Skoraj nemogoče naredijo identično halogenki) parabola "meče" svetlobo v "napačni" smeri oz. Nekam preveč in drugam premalo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Toliko napisanega o ustrezni razpršitvi snopa in o motenju nasproti vozečih vozil. Da so med temi žarnicami razlike, zagotovo so ampak snop je snop, razpršitev snopa bi bila bolj vprašljiva pri starih parabolah ki nimajo leče, sama leča pa sama usmeri in razprši snop. Ne verjamem da so med temi LED Osram ali kitajskimi žarnicami bistvene razlike v sami kvaliteti razprširve samega snopa. Predstavljaj si, za lečo je vir svetlobe (močan ali šibek) in sama leča razporedi snop po cesti in ne sama žarnica v osnovi. Prav tako se mi zdi smešna izjava o motenju nasproti vozečih vozil in da pri Osramu tega ni. Ljubi bog, nastavite si višino snopa? Se pa strinjam, Osram in Philips sta edina primerna zadeva za v avtomobil.
Ti si se zataknil v lečo, dejansko pa je na cesti precej vozil brez leče in tam je pri neustrezno dizajnirani LED žarnici velik problem s tem.
In pri Osramu in Philipsu do tega zagotovo ne bo prišlo, če je vozilo na seznamu. Poleg tega je tukaj še ena zadeva: trajnost. In pa pozabil sem še eno zadevo: odvajanje toplote.