Katere žarnice?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res ne vem zakaj vaju njegovo mnenje tako moti

Ne gre za to da mene moti njegovo mnenje, ne moti me njegovo mnenje ker on nima mnenja, on tukaj zgolj trdi določene stvari in pametuje ter zavaja, te trditve pa niso preverjene in marsi kateri labilnež jih bo tukaj gori vzel za sveto resnico. Pač golo zavajanje. Me veseli da je on zadovoljen s temi izdelki kar pa ne pomeni da so ok. Torej veseli me da je človek mnenja da so ti kitajski led kiti enako kvalitetni kot Osramovi ampak to je samo njegovo mnenje.

• Wow
Reactions: Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
Ne vem o kakih led kitih govoris? Jaz govorim o h7 zarnici led. Na led kite se ne spoznam.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
Daleč od tega. Samo take ki majo hudo iztopajoč mindset.
Samo, ko pa človek po vsem ostalem da na forum sliko kak akumulator kopa, da bo lahko žarnice testiral... Prosim povej kak naj bom resn?
Stari aku pelješ na surovino in dobiš par eur. Za testiranje si pa usmernik kupiš ali narediš iz starega napajalnika za pc.
No evo, vrhunec: aku, katerega imam doma, naj peljem na odpad, nato pa kupim usmernik ali pa star napajalnik in predelujem. In potem sem jaz cuden...ker se igram ..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Ja nevem jaz vsaj ponavadi je tak, da aku vzameš iz avta ven ko je hin.
Al sn samo jaz čudn ker ga menjam takrat ko ni več vredu?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Ne gre za to da mene moti njegovo mnenje, ne moti me njegovo mnenje ker on nima mnenja, on tukaj zgolj trdi določene stvari in pametuje ter zavaja, te trditve pa niso preverjene in marsi kateri labilnež jih bo tukaj gori vzel za sveto resnico. Pač golo zavajanje. Me veseli da je on zadovoljen s temi izdelki kar pa ne pomeni da so ok. Torej veseli me da je človek mnenja da so ti kitajski led kiti enako kvalitetni kot Osramovi ampak to je samo njegovo mnenje.

AvtoFun is so funny :evil: (sorry - moral sem)

ONTOPIC:
Pyzdim sam nase in na svoje mučkanje - sem hotel jeseni v "ženino" Fiesto MK8 vtakniti te Osramove, pa nisem - zdaj si jih lahko nekam vtaknem ....
Bemti AVP in slovencelsjko papeštvo ...
Kitajcev pa ne zaradi treh razlogov:
1. ker jim ne zaupam - nevarnost vžiga in okvare še česa drugega
2. ker bom "kriv", če bo do kakega sranja prišlo
3. ker se načeloma držim zakonov in pravil (edit: če se jih pa ne, pa tega ne razglašam ali druge nagovarjam, da se mi pridružijo)

• Všeč mi je
Reactions: sad in novaa

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Žal ali na mojo srečo led/xenon kitov ne prodajam, samo prvovgradno robo. Nelegalnih zadev ne tržim, nikakor pa mi ne pade na pamet da bi tržil kitajsko sranje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Samo zate, en dosežek kitajske robe od danes, D1S žarnica kateri je praktično odpadel (se stopil) stekleni del. Seveda je odneslo tudi balast. Bravo. Je pa človek kupil to pri naši renomirani firmi z autodeli. Bravo.

Priponke

• image000000(6).jpg
    image000000(6).jpg
    68,6 KB · Ogledi: 111

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
a to pomen da je roba z aliekspresa bolš kot krš k ga prodajajo naši trgovci?

Mnoga roba iz aliexpressa zagotovo, premnoga pa ne, tudi solidne stvari so gori ampak težava je v tem, da v poplavi vse te robe tam gori ne moreš ločiti "bisera" od sranja. Pa še ena stvar je značilna za te kitajce, vsaj v tej branži, kvaliteta niha. In to tako da ti slabo rata. Poznam človeka ki je to pred leti masovno uvažal in tržil, že v štartu ob naročilu je dobil zraven masten odstotek viška za reklamacijo ker enostavno toliko in toliko žarnic že v štartu ni delalo. Te zgodbe pri Osramu in Philipsu ne boš doživel. Slika ki sem je zgoraj prilepil, tega vidim tedensko kar nekaj. Podobnega prizora z Osramom in Philipsom v 20+ letih kar se bavim s tem pa še nisem doživel. Skratka vsak se naj sam odloči. Gre pa na sliki ki sem jo nalepil v tem primeru za znamko žarnice Maxgear.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
Se bom se malo spustil na tvoj nivo ker ne nehas podrkavat. Ti si referenca v tej temi....zakaj že? Ti vgrajujes prvovgradni ksenon v avte...kot drugovgradnjo? In folk ti to plača? Vse legalno, s papirji, homologirano? S podiranjem pol avta, senzorji visine, pranjem luci? In folk to placa 5 jurjev ali koliko potem? In stranke za to se najdejo? Svaka cast! A FF nalepke tud popaš? Mislim da se v tej temi nihce ni zanimal za konverzijo, ampak samo kako (za nek razumen denar) dobiti boljso svetilnost na halogen lampah. Jaz sem jim pokazal pot, ti pac ne. Legalne pa itak ni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne bom štel koliko krat si me kaj vprašal ampak da, 15x da. In ne boš verjel, vsi ti (zate bedaki) ki dajajo not originalno robo pridejo skoz bistveno ceneje na daljši rok kot tisti ki not tiščijo kitajske nadomestke. Pa ne bom ti sploh razlagal zakaj, ker vem da ti tega nisi sposoben razumeti. Kopaj ti lepo svoje akomulatorčke in se igraj s hobotnico v banici jaz bom pa delal svoje.

Aja pa ne podrkavam te, karkoli že to pomeni. Pač o teh stvareh nimaš pojma.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
No dej, prosim se zadnjic (16ic): se pravi, pride model s pasatom s halogenom in zeli original xenon? Samo to me zanima. Ce je trg za to, kapo dol. Se ne vtikam vec vate. Samo v imenu odpiralca teme te prosim: svetuj katere zarnice naj kupi, ce z originalom slabo vidi.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.385
1.397
113
Katere žarnice H7 in H8 priporočate? Pogoj je čimboljša svetilnost in pa svetloba, ki je najbližje hladno beli LED svetlobi (barvna temperatura okoli 6000K).
Kakšna 4 leta nazaj sem imel Osram Nightbreaker, ki so svetile odlično, vsi nasproti vozeči so blendali, misleč da imam prižgane dolge luči. A ker te žarnice niso zdržale prav dolgo, sem jih potem nadomestil s takimi, ki so imele daljšo življensko dobo.
Imel sem tudi že Osram Cool Blue... lepa hladno bela svetloba, a ob vožnji po mokri cesti in v popolni temi po avtocesti pri hitrosti več kot 60km/h vso svetlobo posrka asfalt.
Vidim, da so na trgu zdaj Osram Nightbreaker Laser.. življenska doba se ni kaj preveč spremenila, kako pa se drugače obnesejo? Kaj pa ima recimo v ponudbi Phillips?
Tole je bilo vprasanje

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
No dej, prosim se zadnjic (16ic): se pravi, pride model s pasatom s halogenom in zeli original xenon? Samo to me zanima. Ce je trg za to, kapo dol. Se ne vtikam vec vate. Samo v imenu odpiralca teme te prosim: svetuj katere zarnice naj kupi, ce z originalom slabo vidi.
Kje kdo govori o modelu s halogen pasatom ki bi rad mel xenon?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
No ja, akumulator, ki ne uspe več zalaufati vozila, je popolnoma ok za prižiganje luči. Če nima ravno sesutih celic.
Ja za igranje. Če pa hočeš neke resne teste delat bo pa tudi to preslabo. Ker ne drži več tiste napetosti in tudi kapaciteta je ponavadi manjša. Itak pa če nekaj testiraš hočeš čimmajn spremenljivk je tak? Torej usmernik z stabilno napetostjo.
Sem pičo žida včasih za polnjenje baterij na letališču s temi starimi. Sem mel praktično neomejen dostop do njih. No na koncu sem vseeno novega kupo za ta namen.