Katere žarnice?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jasno, kot sem napisal, edini primerni sta te dve znamki in še kakšna renomirana znamka, saj tega bo v prihodnje več. Kar se pa tiče žarometov brez leč, to je bolj ali manj zgodovina, tega je res v promilih. Je pa res da če gre za stare kante je možnost toliko večja da ni leče. In ja, Osram in Philips sta trajna, prav tako bi jaz zelo slabo spal če bi imel v avtu nek noname kitajski led kit in bi imel avto v garaži. Osebno sem v 20+ letih kar delam s temi stvarmi videl že mnogo vžigov samega žarometa kjer je bil notri kitajski xenon kit.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Vozil brez leč je še ogromno na cesti.
Meni je zanimivo še to, da precej novih vozil s serijskimi osnovnimi LED žarometi nima leče.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Vozil brez leč je še ogromno na cesti.
Meni je zanimivo še to, da precej novih vozil s serijskimi osnovnimi LED žarometi nima leče.
vsaka LED ima lečo z namenom usmerjanja svetlobe...........oz. leče so , le da so različnih oblik.

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.387
1.399
113
Ti si se zataknil v lečo, dejansko pa je na cesti precej vozil brez leče in tam je pri neustrezno dizajnirani LED žarnici velik problem s tem.
In pri Osramu in Philipsu do tega zagotovo ne bo prišlo, če je vozilo na seznamu. Poleg tega je tukaj še ena zadeva: trajnost. In pa pozabil sem še eno zadevo: odvajanje toplote.
Kitajske so popolnoma enako (ali bolje - ker vsak mesec pogruntajo nekaj novega) dizajnirane. Imam v rokah 3 razlicne (rang 20-90e za par) in so Osram se najbolj podobne onim za 20e. Steje seveda oblika in razporeditev diod, samo od tega je odvisna razprsenost snopa. Za kake posebne parabole lahko izbiras kitajke s popolnoma drugacno lego diod. Glede same kvalitete diod...tudi tu so razlike v kvaliteti glede na cenovni rang, ce se komu da, naj prestudira tip diode. Sicer pa sedaj stanejo Osram manj kot kitajke, so pa seveda manj mocne. Tu v jugoslaviji so pa itak nelegalne enako kot kitajke. Tako da kar....furajte dalje halogen, po moznosti elvelux....jaz pa bom s kitajkami v temi zrl v prihodnost.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.387
1.399
113
Sicer pa sem ravnokar zakljucil RES prijetno opravilo - menjavo grelca kabine, in se lahko posvetim jutranji kopeli 8let stare Varte, ki bo sluzila za testiranje kitajk. Cakam samo se kako rabljeno parabolo, da vidim ali ima vrtenje diod sploh kak vpliv na razprsitev snopa

Priponke

• IMG_20221217_054239.jpg
    IMG_20221217_054239.jpg
    2,3 MB · Ogledi: 122
  • IMG_20221217_055203.jpg
    IMG_20221217_055203.jpg
    2,4 MB · Ogledi: 117
  • Všeč mi je
Reactions: luciano

jezek

Guru
24. jul 2008
3.387
1.399
113
Po cca 6 letih se je grelec kabine na PSA neizdelku zamasil do konca, tako da je v kabini bilo max 15 stopinj....in je bilo treba zavihati rokave. Tega posega sem se bal zaradi svinjarije in nedostopnosti, zato sem z njim odlasal 2 leti! Na koncu je slo, vzelo pa 2 uri in 3 piva! Sedaj se v kabini spet kuham.

Priponke

• IMG_20221217_054149.jpg
    IMG_20221217_054149.jpg
    2,3 MB · Ogledi: 113

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Meni dol visi, kaj ti jezek voziš. Lahko tudi bangladeške. Pa hvala za info, da so Osramke iste kot tiste Kitajke za 20 eur. Povej mi, kako se bodo obnesle čez pet let. Če ne boš vmes “testiral” že desetih Kitajk.
Moj avto ima sicer že tovarniško odlične nehalogen žaromete, verjamem pa, da se proti Kitajkam za 20 EUR skrijejo. Ker pa se mi ne da stalno “testirat” bom kar na njih ostal. Pa tudi gasilnega aparata nimam namena s sabo vozit.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.387
1.399
113
Zakaj sploh sodelujes v temah, katere te ne zanimajo? Luci ti delajo, dpfja sploh ne opazis...pusti ljudem da preberejo kako izkusnjo. Kaksno dodano vrednost vnasas v te teme? Ali pa oni drugi, ki se obrtoma 20 let ukvarja z montazo ksenona, zato bo avto zagorel na ledici....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
zato bo avto zagorel na ledici....

Ne trdim da bo avto zagorel edino skrbijo me vsi ti masovni nakupi preko raznih Aliexpressov, vsa ta mnoga noname roba brez vseh potrebnih testov in certifikatov. Samo v pomislek, glede na to da so ti LED kiti trenutno v velikem porastu in vzponu, če je to tako simpl in varno, zakaj potem vse te renomirane firme (AL, Bosch, Valeo, Denso...) ne spacajo na brzino nekaj skupaj in to tržijo ter mastno služijo? Ne bluzi o stvareh ki jih ne poznaš. Večina tega sranja ki ga tukaj gori oglašuješ nima nobenih certifikatov in nimaš pojma kaj sploh montiraš v luč. Lahko je zadeva ok, lahko je zadeva največja sranje ali pač nevarna. Enostavno ne veš. Zdaj pa teh 20 let ali ti paše ali ne, mi je čist vseeno :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Zakaj sploh sodelujes v temah, katere te ne zanimajo? Luci ti delajo, dpfja sploh ne opazis...pusti ljudem da preberejo kako izkusnjo. Kaksno dodano vrednost vnasas v te teme? Ali pa oni drugi, ki se obrtoma 20 let ukvarja z montazo ksenona, zato bo avto zagorel na ledici....
Zakaj? Zato, ker predstavljaš ali ledice kot nekaj najboljšega na svetu.
Da nepoučen bralec ne bo mislil, da je to res top shit roba, brez potencialnih nevarnosti.
Nekateri se naučijo na težek način na sebi, drugi pa raje prej premislijo.
Pa NE pravim, da so vse ledice na alije zanič. Samo se je treba zavedati potenicalnih težav.

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.387
1.399
113
No jaz nicesar ne oglasujem. To sem kupil zase in delim izkusnje, nekateri sprasujejo na ZS ker vi smetite temo s pavsalnimi ocenami, pri cemer ocitno nek interes imate. Vzemite v roke nek Novsight in pa Osram pa primerjajte. Kolikor vem se vecina novsighta proda v Zda, tako da nek drek ze niso. Kolega ima ene ze vec kot 2 leti, pa se kar delajo. Itak pa imajo 2 ali 3 leta garancije. Tudi cena pove svoje, saj so obcutno drazje od denino Osrama. Verjetno je tudi osram in filips narejen na kitajskem, ce ne cel, je pa vsaj polovica sestavnih delov od tam. Bi pa res rad slisal razlago kako lahko evropske ledice mecejo lepsi snop, ce je pa dioda in njena pozicija enaka, ter telo zarnice enako. In zakaj ljudem predlagate osramje in filipse, ce so pa prepovedane pri nas? Lepo halogen furat!

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.397
5.678
113
a tle se spravte jebat vsazga k ma en svoj mindset?
Daleč od tega. Samo take ki majo hudo iztopajoč mindset.
Samo, ko pa človek po vsem ostalem da na forum sliko kak akumulator kopa, da bo lahko žarnice testiral... Prosim povej kak naj bom resn?
Stari aku pelješ na surovino in dobiš par eur. Za testiranje si pa usmernik kupiš ali narediš iz starega napajalnika za pc.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi