Nehomologirane žarnice pomenijo, da avto tehnično ni izpraven. Pa najbrž se bo zavarovalnica v primeru kakršnekoli nesreče najprej sklicevala na to, ne glede na vrsto in vzrok nesreče.Če ima nekdo not ne homologirane žarnice, seveda ni razlog, da bi zavarovalnica zavrnila izplačilo škode v primeru nesreče. Kako vzročno vezo imajo žarnice z naletom odzadaj naprimer?
Lahko bi povedal še kje.Danes sem nabavil H7 Night Breaker 200 Duo Box, ker se je ravno začela akcija... par za 25€ (prej so bile 35€, v neki trgovini z avtodeli pa celo malenkost čez 50€). Seveda sem jih šel tudi takoj testirat in naletel na idealne pogoje za to. V popolni temi je bila cesta nekaj časa čisto suha, nato pa čisto mokra.
Kaj naj rečem... Svetloba je bolj bela v primerjavi s prejšnjimi originalnimi navadnimi Osram žarnicami, ki so bile notri. Tudi svetlobni snop je daljši, ampak mislim da je bil pri prejšnjem avtu (ni imel leč, ta jih ima) še daljši. No pri dolgih lučeh, kjer ni leče, pa je razlika kot noč in dan. Tukaj se pa res pozna razlika v svetilnosti proti navadnim žarnicam, vidi se mnogo bolj daleč. Tudi mokra cesta ne pobere veliko svetilnosti, edino bolj rumenkasta svetloba se zdi. Zdaj bom edino še videl, koliko časa bojo zdržale.
Evo... upam da so take reklame dovoljene. Ceno so znižali praktično čez noč, še včeraj je bila stara, danes zjutraj sem si rekel, jih bom kar naročil, pa vidim da so v akciji.Lahko bi povedal še kje.
Malo updata po 3 tednih. Tudi drugi set (ala 120w) sem dobil v nekaj dneh (posilja iz EU skladisca). Res svetijo se mocneje. Je pa problem, da mi je ena takoj odpovedala (po 3min voznje 3x utripne in ugasne). Kljub dvomu sem zadevo reklamiral in kitajca preprical, da je poslal defektno, zato mi je poslal nov set. (Zgodba z reklamacijo je sicer dolga, vmesal se je Aliexpress, ki je zavrnil moj zahtevek, a je prodajalec vseeno poslal nov set - vrednost 90€! in mi pustil stare). Vtaknem novo...in zadeva ista! Crkne po par min. To je pomenilo da ni zarnica kriva ampak avto. Ker canbus zazna nepravilno vrednost ugasne napajanje. Medtem pa dolge luci s to zarnico delajo bp!? Zato sem se zakopal v diagnostiko (prek Proxie - oz Lexie in Diagbox). Po 3 urah predrkavanja nastavitev (vmes sem že vse zaflashal...da luci sploh vec niso delale...) sem nasel krivca. Rezim napajanja kratkih luci je treba iz prednastavljenega (neko dinamicno napajanje) preklopiti na "vse ali nič"!? Karkoli to ze pomeni. No zdaj dela vse, in imam 4 delujoce visokosvetilne luci.Kitajci vedno navajajo za par. 120w pomeni da vsaka vlece 60w (kar je ok za zmanjsevanje moznosti napak canbusa ze zaradi ustreznega bremena), 11.000 lumnov pa je verjetno bajka, ceprav sem danes zjutraj vstric stal z enim golfom z ocitno klasicnimi zarnicami in je bil pred mano dan, pred njim pa prakticno nic! Dejansko je po obcutku 4x svetlejse. Bom videl ce bo kak dodaten napredek ko pridejo se mocnejse