Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kaj pa kej takega?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=CE394B2A-19DE-F562-D900-E0A3B4670116&linkid=15
lp
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa pusti ti Panasonica... In nekdo je zgoraj napisal neki vrstni red kar na pamet, ne se pustit spravljat v zmoto! Daikin bi naj bile najboljše, ja seveda! Mogoče najdražje in tudi kvarijo se lepo! Fujitsu kupi! Kupi invertersko s plazma filtrom ter ionizatorjem in glej da bo imela gretje do -15! Napasonici imajo v večini do -5 ali pa še to ne, razen top modelov!
Lp
Matej
zakaj že ionizator??
Ne govorim da je to potrebno, ampak je ena izmed opcij ki jo pač imamo mi... Tehnologij je miljone, raznorazni filtri, kisikove prhe itd... Meni je pomembno da ima inverter, da je tiha, da ima antibakterijski filter ter antialergijski ter da greje do -15 to je vse...
Lp
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kva pa Coolwex? Zanč dobu reklamo.
A lahko prosim to utemeljiš. Namreč ta šrot. Uporabljal Šparovo klimo 3 leta. Nobenih težav, montaža in pozabil nanjo. Glasna ni, delovala je točno tako, kot je bilo zahtevano. Zakaj torej šrot?Citat:
Uporabnik vincent pravi:Potem si pa počasi že pri šrotu a la Spar opcije za 200 EUR.
Šparova je v akciji pod 300 EURCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kolikor vem je šparova že v akciji za 300E
Razmišljam, ker jo res rabim samo za ta velko vročino
mtl: imaš ti istega proizvajalca ?
Sicer ne vem kaj si ti imel v službi, ampak če ni delala do 27 stopinj, ti si pa imel nastavljeno na 15 stopinj, potem očitno nekaj ni bilo v redu s klimo. Sam ne bom trdil, da Špar klima drži temperaturo na 0,1 stopinje točno, ampak več kot za 2 stopinji definitivno ne niha. Vsaj po moji izkušnji. Še vedno čakam na izračun prihranka.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sem imel v sluzbi tako brez inventerja... caka da se soba otopli na 27C potem pa eno uro piha leden zrak z vso mocjo. pri tem seveda kuri toliko stroma kot moj 80l bojler za vodo ledvica pa ti prepiha se na sekretu skozi zaprta vrata. seveda zniza zrak v eni uri na "prijetnih" 15C in potem se to ponavlja cez dan. inverterska doma pa na auto vzdrzuje temperaturo med 21-22C do decimalke natancno. kuri pa konstantnih 180-300W, odvisno od potrebe. tudi ugasne se vmes po potrebi. ni boljsega, ko ponoci znizam za stopinjo dve in v miru prespim v 18C (+/-0,5C) sobi z vlaznostjo 50% brez prepihanih oči
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sicer ne vem kaj si ti imel v službi, ampak če ni delala do 27 stopinj, ti si pa imel nastavljeno na 15 stopinj, potem očitno nekaj ni bilo v redu s klimo. Sam ne bom trdil, da Špar klima drži temperaturo na 0,1 stopinje točno, ampak več kot za 2 stopinji definitivno ne niha. Vsaj po moji izkušnji. Še vedno čakam na izračun prihranka.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sem imel v sluzbi tako brez inventerja... caka da se soba otopli na 27C potem pa eno uro piha leden zrak z vso mocjo. pri tem seveda kuri toliko stroma kot moj 80l bojler za vodo ledvica pa ti prepiha se na sekretu skozi zaprta vrata. seveda zniza zrak v eni uri na "prijetnih" 15C in potem se to ponavlja cez dan. inverterska doma pa na auto vzdrzuje temperaturo med 21-22C do decimalke natancno. kuri pa konstantnih 180-300W, odvisno od potrebe. tudi ugasne se vmes po potrebi. ni boljsega, ko ponoci znizam za stopinjo dve in v miru prespim v 18C (+/-0,5C) sobi z vlaznostjo 50% brez prepihanih oči
Se strinjam. Dodajam pa, da naj gre potem na ultra super duper model in ne na neko začetno Micko ali Panasonica. V tem primeru je skoraj bolj ekonomsko smiselno vzeti ''šrot'' od Špara.Citat:
Daleč od tega, da bi kogarkoli prepričeval v nakup "super duper" klime. In če jo rabiš samo za hlajenje v špicah vsega skupaj mesec dni sploh ni dileme, če pa razmišlja kdo o klimi tudi kot o viru ogrevanja pa skoraj ni za razmišljati.
Zate je dofilanje klime v treh letih reklamacijaCitat:
Poleg tega tudi ne morem zanemariti procenta reklamacij, ki je dosti večji pri "Šparu" (po 3 letih sem letos moral dofilati vsaj 80%klim) kot pri "super duper",
Skoraj se strinjam. Če rabiš za hladit 14 dni na leto, potem je nesmiselno kupovati brand name klimo, sploh kakšne pocenske modele. Ravno tako, tudi če imaš za ogrevanje ne smeš vzeti karkoli z Micka imenom, temveč the best of z najboljšim izkoristkom. Moje mnenje.Citat:
Če kupujete za 2 leti potem izberite najcenejšo varianto, če kupujete za hišo/stanovanje, v kareti nameravate živeti pa izberite karkoli z imenom!
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
mtl: lepo si napisal zadnji odstavek
Zdele s ženo dobiva "štipendiji" pa se zapeljeva v špar. zadnje čase dobro robo (brand) poceni kupujem v Leclercu. Bo slučajno leclerc imel kako Micko v akciji?
Moram špar vprašat, če klimo lahko kupi "monter" (na firmo seveda) in mi jo zmotira in zaračuna s 8,5%ddv. Zadnjič sem videl ob klimi v šparu videl 080 številko monterja pa sem jo klical. Je bila el.tajnica in se nisem imel namena z njo pogovarjat. Vprašat sem mislil kako dolgo bi čakal na montažo...sedaj pa bi še vprašal če je kaka varianta za 8,5 ddv. Čudno da ni špar naredil kake pogodbe s monterjem kot harvey(razen če imajo vsi dovolj dela s brand znamkami in se špar šrota izogibajo- kot igi).
igi: dejansko jaz rabim klimo samo za ta velko vročino, ogrevanje imam s toplovodom ki zna biti še cenejše kot klima. Povrh vsega imam samo eno zunanjo (južno) steno v stanovanju. Balkon na tej steni (3,6m)sem zasteklil ostalo pa izoliral s 8 cm. Blok je star 20 let in takrat so že poznali stekleno volno (sicer mislim da samo 5cm ampak bolje to kot pa nič).
Če mi sosedje garantirajo tako ogrevanje kot sedaj v svojih stanovanjih, potem se takoj odklopim od toplovoda in znebim 30E/mesečno pozimi stroška ogrevanja (kar se seveda ne moreš zaradi prehoda toplote skozi stene....).
Pozimi sem kljub spanju na "balkonu" imel samo v kopalnici delno odprt radiator -sušenje brisač).
Glede na to da sem 25 let spal pri okoli 10C(tudi manj), se sedaj prav dobro počutim na balkonu pri 18-20C (pri zunanjih -10Cali več ).
Vročina pri 28 mi pa res ne ustreza (vročevod v steni (jašku) tud poleti konkretno greje flat
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zdele s ženo dobiva "štipendiji" pa se zapeljeva v špar. zadnje čase dobro robo (brand) poceni kupujem v Leclercu. Bo slučajno leclerc imel kako Micko v akciji?
Moram špar vprašat, če klimo lahko kupi "monter" (na firmo seveda) in mi jo zmotira in zaračuna s 8,5%ddv. Zadnjič sem videl ob klimi v šparu videl 080 številko monterja pa sem jo klical. Je bila el.tajnica in se nisem imel namena z njo pogovarjat. Vprašat sem mislil kako dolgo bi čakal na montažo...sedaj pa bi še vprašal če je kaka varianta za 8,5 ddv. Čudno da ni špar naredil kake pogodbe s monterjem kot harvey(razen če imajo vsi dovolj dela s brand znamkami in se špar šrota izogibajo- kot igi).
igi: dejansko jaz rabim klimo samo za ta velko vročino, ogrevanje imam s toplovodom ki zna biti še cenejše kot klima. Povrh vsega imam samo eno zunanjo (južno) steno v stanovanju. Balkon na tej steni (3,6m)sem zasteklil ostalo pa izoliral s 8 cm. Blok je star 20 let in takrat so že poznali stekleno volno (sicer mislim da samo 5cm ampak bolje to kot pa nič).
Če mi sosedje garantirajo tako ogrevanje kot sedaj v svojih stanovanjih, potem se takoj odklopim od toplovoda in znebim 30E/mesečno pozimi stroška ogrevanja (kar se seveda ne moreš zaradi prehoda toplote skozi stene....).
Pozimi sem kljub spanju na "balkonu" imel samo v kopalnici delno odprt radiator -sušenje brisač).
Glede na to da sem 25 let spal pri okoli 10C(tudi manj), se sedaj prav dobro počutim na balkonu pri 18-20C (pri zunanjih -10Cali več ).
Vročina pri 28 mi pa res ne ustreza (vročevod v steni (jašku) tud poleti konkretno greje flat
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Te kitajske klime imajo vse za montažo zraven, v komresorju je plina za 5 m dolgo povezavo (dobiš zraven 5m zvakumiranih bakrenih cevi z narejenimi trobentami). Ko zmontiraš, spustiš malček plina skozi notranjo enoto, da izrineš zrak, vse skupaj zapreš in je fertik. Dve uri dela, 0€ za montažo. Mene je klima prišla 150€ (v akciji), dela že štiri sezone s tem, da celo zimo greje in en del poletja hladi.