Katere klime se priporoča oz. odsvetuje?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem določil proračun skupaj z montažo nekje 800-900 €.

Zaenkrat se nagibam k tej (je kaj boljšega za ta denar?)

http://www.klimaa.si/podrobnosti_klimatske_naprave_2.html

Panasonic Delux inverter. CS/CU-E9HKEW-3 ( serija 3 ).
Novi model letnik 2008 z sodobnim E-ionskim sistemom za čiščenje zraka, senzorjem kvalitete zraka, nizko porabo energije in neslišnim delovanjem.

Opomba: samo serija 3 ima ogrevan kompresor in omogoča gretje tudi do -15 stopinj C.

Na zalogi
Montažo izvedemo v roku 3 do 6 dni.

Šifra klima naprave: CS/CU-E9HKEW-3
Moč hlajenja ( maksimalna ): 3,00 kW
Moč gretja ( maksimalna ): 5,00 kW
Indeks energetske učinkovitosti pri hlajenju EER: 4,41 W/W
Indeks energetske učinkovitosti pri gretju COP: 4,31 W/W
Priključna moč hlajenja: 175-750 W
Priključna moč gretja: 165-1340 W
Raven zvočnega tlaka (hrup) - Notranja dB (A): Tihi način 20 dB
Raven zvočnega tlaka (hrup) - Zunanja dB (A): 46 dB
Odstranjevanje vlage L / h: 1,6
Letna poraba energije: 295,00 kW
Primerna za prostor do cca: 60 m2
Cena brez montaže z 20% DDV: 723,60 €
Cena z montažo v stanovanjski objekt z 8,5% DDV: 892,95 €
Cena z montažo v poslovni objekt z 20% DDV: 987,60 €
Dimenzije zunanje enote: 540x780x289 mm
Dimenzije notranje enote: 280x799x183 mm
Teža zunanje enote (neto): 34 kg
Teža notranje enote (neto): 9 kg
Energijski razred: A
Ekološki plin: R 410A
Garancija: 24 mesecev
Najdaljša dolžina razvoda cevi (m): do 15 m

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
ionizator in senzor kvalitete zraka sta kr neki.pač čim več krame da je cena višja.za 900€ bi se že mitsubihi dobil

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ampak to je cena z montažo
17758-icon_confused.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
mene pri teh china klimah skrbi predvsem hrup. A so res toliko glasnejše od priznanih a meritve delajo različno?
Priznani proizvajalci so pri okoli 20db, china pa tudi preko 40. Toliko hrupa zganjajo hladilniki.
20db pa mislim da je že precej neslišno

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Jaz imam 5,5kw kasetno od LG, z cca 30db na minimumu.

Zaenkrat zadovoljen. Temp drži na cca +1st.C od nastavljene.
Hladi pa cca 170m2 mansarde. Ohladi pa je dejansko cca 80m2.

Lp

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Jaz sm si pa tole od LG-ja nagledu. Glede na to, da jo bom potreboval samo poleti za hlajenje, mi je pomembno, da najdem za okol 400€ čimtišjo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
toshiba hybrid inverter 3.5kw pride 600€ brez ddv.torej če ti bodo oni montirali prištej k temu znesku 8.5%davka plus montažo.
prej ko sem živel pri straših smo čez poletje uporabljali panasonica.sedaj imam doma toshibo daisekai pa je zadeva kot dan in noč.ko ogreje/ohldai prostor postane neslišna in poraba pade na minimum nekje 200w na uro.torej kot dve žarnici
cheer.gif
laufa pa 24/7

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa pusti ti Panasonica... In nekdo je zgoraj napisal neki vrstni red kar na pamet, ne se pustit spravljat v zmoto! Daikin bi naj bile najboljše, ja seveda! Mogoče najdražje in tudi kvarijo se lepo! Fujitsu kupi! Kupi invertersko s plazma filtrom ter ionizatorjem in glej da bo imela gretje do -15! Napasonici imajo v večini do -5 ali pa še to ne, razen top modelov!

Lp
Matej

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
pač na zadnjega....

Panasonic je odlična klima, in tudi reklamacij skoraj ni. Bi se pa jst osebno raje odločil za recimo mitsubishi, ki ni skoraj nič dražji. Pri top modelih pa tudi toshiba ne odstopa veliko navzgor pri ceni... Če koda zanimajo izkušnje ene in druge z veseljem na dan z vprašanji....

Za alterjevce se lahko zmenimo tudi za kakšen rabat....

l.p. Igor
Zbrisan link - menite se preko ZS.

Nazadnje uredil moderator:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
pač na zadnjega....

Panasonic je odlična klima, in tudi reklamacij skoraj ni. Bi se pa jst osebno raje odločil za recimo mitsubishi, ki ni skoraj nič dražji. Pri top modelih pa tudi toshiba ne odstopa veliko navzgor pri ceni... Če koda zanimajo izkušnje ene in druge z veseljem na dan z vprašanji....

l.p. Igor
www.mikroteh.com

Stran ti ne dela. Vsaj jaz nimam dostopa.

Zanima me še nekaj glede montaže. Zunanjo enoto bi dal zmontirat pod okno v 3 nadstropju v bloku. A je za to potrebno dvigalo pri montaži?

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
pač na zadnjega....

l.p. Igor

Stran ti ne dela. Vsaj jaz nimam dostopa.

Zanima me še nekaj glede montaže. Zunanjo enoto bi dal zmontirat pod okno v 3 nadstropju v bloku. A je za to potrebno dvigalo pri montaži?

stran porihtana:) hvala za info

Zbrisan link. Več se menite preko ZS.

Nazadnje uredil moderator:

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa pusti ti Panasonica... In nekdo je zgoraj napisal neki vrstni red kar na pamet, ne se pustit spravljat v zmoto! Daikin bi naj bile najboljše, ja seveda! Mogoče najdražje in tudi kvarijo se lepo! Fujitsu kupi! Kupi invertersko s plazma filtrom ter ionizatorjem in glej da bo imela gretje do -15! Napasonici imajo v večini do -5 ali pa še to ne, razen top modelov!

Lp
Matej

zakaj že ionizator??

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Lp
Matej

zakaj že ionizator??

Ne govorim da je to potrebno, ampak je ena izmed opcij ki jo pač imamo mi... Tehnologij je miljone, raznorazni filtri, kisikove prhe itd... Meni je pomembno da ima inverter, da je tiha, da ima antibakterijski filter ter antialergijski ter da greje do -15 to je vse...

Lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Lp
Matej

zakaj že ionizator??

Ne govorim da je to potrebno, ampak je ena izmed opcij ki jo pač imamo mi... Tehnologij je miljone, raznorazni filtri, kisikove prhe itd... Meni je pomembno da ima inverter, da je tiha, da ima antibakterijski filter ter antialergijski ter da greje do -15 to je vse...

Lp

no vidiš saj vsa bistva dobre klime si naštel.
ostalo sranje kot so o2 prhe in ionizatorji so bedarija.nobenega dokazanega učinka ali ugodja ni stanejo pa tudi do 200€ več kot osnovni model z istimi lastnostmi

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Lp
Matej

Malo pretiravaš. Panasonic HKEW E7 ima v Series 3 do -15 (izoliran kompresor in gretje zunanje enote). Sem ga ravnokar kupil in je že zmontiran. Pa ni ravno top model. Cena z montažo je za navadne zemljane 890 EUR. Se pa da dobiti ceneje, če človek uporabi veze in poznanstva.