Tako sem včeraj izkoristil priložnost, ker sem imel preveč časa in je bila ravno huda gužva včeraj v Ljubljani tudi ob 17.30 in sem se odpravil na pot iz Tivolija do lokacije v spodnji Šiški blizu Petrolovih črpalk (potem sem šel pa nazaj, samo da nazaj je šlo potem bol normalno, ker se je gužva že sprostila). Najprej sem vse štiri navigacije vprašal za pot in njihove opcije so bile:
GMaps, predviden čas
18 minut
Waze, predviden čas
15 minut
AmiGO, predviden čas
18 minut
Sygic, predviden čas
17 minut
Izbral sem
GMapsov predlog in se na koncu peljal
več kot 35 minut
Težko sedaj rečem, ker nisem probal, ampak
mislim, da bi bila AmiGOva in Sygiceva alterantiva še boljša (v delu, kjer gre proti koncu ob železnici in le seka Celovško), ker bi lahko res bilo manj gužve zadaj ob železnici, ni pa nujno.
Wazeova rešitev pa je zagotovo bila najslabša (direkt sred gužve po Celovški). Čeprav sem sam razmišljal, da bi bilo še najbolje iti zadaj okrog po Večni poti mimo ZOOja (torej iz Tivolija proti centri in nato levo po Župančičevi in tam zadaj do Prešernove cesta in nato na Večno pot itn., ampak seveda bi lahko bilo tudi tam vse zabito.
P.S.: Mimogrede seveda bi edino pravilna odločitev bila, da bi ostal v Tivoliju in si rajši privoščil en Horse burger al pa sladoled