Katera mobilna aplikacija je najbolj ažurna?

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Jep, čist legalno programersko vprašanje DARKSIDA : kako daleč v drobovje zemljevida it v izračunih, da (morda) dobiš nekaj minut odbitka. In kako praktično bi bilo čakanje (tako globokih izračunov) ? 5 minut za "calculating" namesto 5 sekund ? 1 minuto ? 40 sekund ? how much deep, to calculate optimal path :)

Da ne omenimo, da čim bi preveč ljudi iskalo tako "globoke" poti, bi se te že z 10.avtom po tej poti zabasale in bi postale najdaljše.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Načeloma se mora navigacija teh cest izogibati.
Kako bi se ti počutil, če bi ves tranzit šel mimo bloka po dovozni cesti, ker bi ti rad privarčeval pol minute.
Saj se izogiba. Izbira med najhitrejšo ali najbližjo potjo. Potem je tukaj še kategorizacija cest. Samo če res ni druge možnosti, izbere potem edino preostalo pot.

• Všeč mi je
Reactions: Borg

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Ta problem imajo na Jesenicah, ko se Karavanke zabašejo in jih pelje skozi Jesenice... Do prvega semaforja na Slovenskem Javorniku ko se vse zabaše ...potem je gužva do Kočne in jih usmeri čez Podmežaklo... In potem se kakšen hiškar zatakne pa 3/4 Jesenic blokira.
Je kar prav, da usmerja samo po glavnih in ne vse vaške kolovoze.

• Všeč mi je

darkside

Pripravnik
30. apr 2015
111
5
18
slovenija
androidvodici.blogspot.com
To seveda niso gozdne potke, ampak asfaltirane ožje ceste do celotnih stanovanjskih blokov na hribu.
pol pa naj ves promet in ves tranzit preusmerijo tako .... glej, 2 minuti sta pa le 2 minuti. če šlepar pride prej tako na cilj bo pa boljše. jaz ti tu v okolici lahko tudi pokažem eno pot, prišparal boš mogoče slabih 5 minut. ampak ko se bosta srečala 2 avta (sploh eden manj vozniško sposoben) boš izgubil 20 minut. pa cesta je takšna da boš avto lomil. ampak 5 minut! 5 minut prihraniš!

edit: pokažem lahko še eno drugo pot, tudi prihraniš kakih 5 minut ali malo več. ampak je skoz - prva, druga, zaviranje na polno, pospeševanje na polno, v drugi na visokih obratih itd., prihraniš pa časovno ja

pa so vse te ceste asfaltirane, ožje, ampak asfaltirane

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in scorpion

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.142
742
113
EU
Stari ne vem kaj ti bluziš, tam lahko prihraniniš najmanj 30 minut do 1 ure. To se vsekakor splača.

• Objave ne odobravam

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
no, zdaj pa še enkrat preberi in boš mogoče si pojasnil odgovor, kaj sem napisal.

Vožnje po nekih vukojebinah (pa čeprav asfaltiranih) tudi jaz ne maram. Pa če tudi bi prišel hitreje... ampak z več sivimi lasmi.
Gozdna makadamska pot Rogla - Pohorje pred nekaj leti... kdo bi pričakoval, da boš na tej poti sredi turistične sezone srečal kamion? In desno spodaj od tebe globel. Kam se boš umaknil?
Drug primer pa recimo Golo Brdo nad Medvodami. Asfaltirana pot, ogromno bajt, a na cesti ni prostora za dva osebna avta. Tam druge poti niti ni.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.142
742
113
EU
Ok saj vam noben ne brani stati več ur v gužvah. Jaz imam navigacijo zato, da se, kolikor se le da, izogne teh zastojev in da, če bi me peljala po gozdni potki, potem ni opravila dobro svojega dela in me je zafrknila - razen če grem peš :cool:

• Objave ne odobravam

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Ok saj vam noben ne brani stati več ur v gužvah. Jaz imam navigacijo zato, da se, kolikor se le da, izogne teh zastojev in da, če bi me peljala po gozdni potki, potem ni opravila dobro svojega dela in me je zafrknila - razen če grem peš :cool:
Primer slepe vožnje po navigaciji, tretjič letos raševanje iz blatne gozdne poti - vlake. Vsi tujci, bolj kot je blatna in slaba pot, bolj rinejo........

Priponke

• IMG-9146ecaabe739dda05332217449931fb-V.jpg
    IMG-9146ecaabe739dda05332217449931fb-V.jpg
    155,1 KB · Ogledi: 91
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK

zakon

Guru
16. maj 2008
8.760
809
113
toti Maribor
Da bom še bolj natančen. Na izvozu za Ogulin me je preusmerilo dol in skozi Duga Resa za Karlovac. Medtem, ko smo čakali na plačilo cestnine cca. 15 min. se je pred omenjenim izvozom že ustvarila kolona 1-2 km (pravi cajt sem šel dol). Nato skozi Jastrebarsko in Rakov potok. Za Lučkim ponovno na AC do izvoza za Krapino ter po stari cesti do Gruškovja, kjer me je ponovno preusmerilo na AC.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Se bolje Rakov Potok - Sv Nedelja. Se izognes Luckemu pa zoprnemu tranzitnemu delu mimo ex motela Plitvice.

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Imam telefon Honor in nanj sem iz AppGallery naložil tomtom go navigacijo-preizkusna verzija za 30 dni. Ali v preizkusni verziji ne prikaže navigacije v android avtu, ker mi je ne. Vklopil sem razvijalski način in omogočil neznane vire pa mi je ne prikaže? Hvala za pomoč.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
App gallery je od Huawei store.

Moraš iz play stora naložiti ( Google)

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Naložilo mi je vse, brez problema, deluje vse razen Android avta?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Pa Huawei appi ne delajo na android auto.

Moraš z play store naložit aplikacijo, ker ni ista kot z App Galery.

Bo šlo??

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.142
742
113
EU
Že res, da je morda bila prisotna nestrpnost, ki pa je morda rezultirala iz tega, da ti je že v prvem odgovoru vse razložil in še posebej poudaril ;)

Morda ne poznaš te zgodbe s Huaweijem oziroma zakaj ne more imeti aplikacij iz Googlove tržnice in je zato vzpostavil lastno, ki pa seveda zgolj skuša kopirati funkcionalnost originala; ter da moraš znati zato posebej namestiti programe iz Googlove tržnice, če želiš, da ti med drugim deluje Android Auto (ki je od Googla).

• Všeč mi je
Reactions: zakon