Katera igralna konzola?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
morate še nekaj upoštevat. to kar sta zdaj spacala skupaj microsoft in sony je reinkarnacija wiija, ki je na trgu že 4 leta. verjamem da ima nintendo nekaj hudega v pacu, ki bo v kratkem konkurenco spet pokopal za par let.
če pa se vrnemo na osnovno vprašanje in damo iz enačbe ven kinetik in move, ki še sploh nista prav na trgu, je stvar jasna: če je pomembna grafika, ne vzameš wiija, če grafika ni pomembna, vzameš wiija. amen
smile-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ja, samo kaj pa vzeti, če je grafika pomembna...xbox ali ps3?

ker me matra zamenjat wii-ja, ker je obup igrati kaj resnega na njemu..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz lahko recem samo na podlagi igre GTA4, ki sem jo igral na obeh - na PS3 je bistveno boljsi obcutek, vecja "globina" renderiranja sveta, kar implicira boljso izvedbo igre ali pa vecjo zmogljivost HW. Na Xboxu 360 me je pogosto presenetil kaksen objekt, ki se je pojavil iz nic, ceprav sem se iz PS3 verzije spomnil, da bi moral biti tam, a je bil enostavno neviden, dokler nisem gledal direktno vanj in od blizu.

Kakor je meni znano, ljudje izbirajo med enim in drugim na podlagi tega ali mislijo kupovati igre ali jih piratizirati. Ce je denarja neomejeno, je tvoje vprasanje tako ali tako brezpredmetno - kupis oboje, pa je.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Glede tega kar sem dosedaj bral in povpraševla pri ostalih, ki jih poznam, so mi zatrdili da Will imqajo predvsem zaradi cene( cca. 120 € cenejši on PS3 ) grafika pa je slabša od PS3. Kar se tiče Xboxa pa jih je baje zelo malo in bi jih naj povozil čas.

Tako, da PS3 in to je to. Res da je dražji ampak če je vse res kar se piše in govori je to to. Pa še muve iger pa je PS3 baje boljši od Will. Kolikor vem sta pri slednjem predvsem bila prioriteta gimnastika in fitnes. PS3 naj bi imel z novo kamero tudi to in še boljše.

Upam da se ne motim!

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Saj pravim, da tudi sam nevem kaj nabavit.

Še včeraj so mi v trgovini BB zatrdili da najmanj prodajo Xbox-ov.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Glede grafike PS3 prednjači pred X360, vsaj kar se tiče lanskih naslovov.

Nevem če na Xškatli najdete tako lepa špila kot sta Uncharted 2 ali GOW3. Ozko Xboxa je DVD enota na katero gre razmeroma malo podatkov in je potrebna kompresija, dočim za primer je na GOW3 blu rayu okoli 40 GB podatkov.

Kinect nisem sprobal, vendar mi že sama filozofija skakanja pred TV nekako nepotegne, raje se zvleknem na kavč s kontrolerjem in uživam.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Mogogče pa je res šlo za nesporrazum.

Torej kakšna je razlika oziroma kaj se bolj spača PS3 ali Xbox360 + kinect

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.555
10.775
113
mal poglej kaj imajo znanci in kolegi, potem je bolje da kupiš nekaj takega kar imajo oni,(menjava iger, povezovanje, itd itd)

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
PS3 je svetlobna leta pred Xbox-om po kakovosti izdelave. Zdaj ga lahko tudi odkleneš z Jailbrake-om. Za1x je to možno za verzije do 3.50 je pa zelo blizu rešitev za 3.55. Xbox ima težave s pogonom in optiko PS3 z optiko. Pri obeh je treba računat, da konkretnega pooblaščenega servisa v Sloveniji NI.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz pa iščem nekaj za kolegico, ki hoče eno konzolo za sina. Denar je faktor, tko da raje cenejše. Mora pa imet predvajanje filmov in fajn bi bilo, če ima še web browser. Pa da se da gor neoriginalne špile dajat oz. da odklep ni predrag in kompliciran. Špilal se bodo bolj "lahki" špili ala mario bros, torej nič halo al kaj so tisti zahtevni špili. Nekako gledam xbox 360 z 4gb, ki je dost ugoden. Kaj sploh pomaga več diska?

Uglavnem, rabijo neki za mulce, pa da ne rabijo še dvd player kupovat in če še mp3 špila bi bilo super. Pa seveda da se da predvajat vse downlodano, od iger do filmov

Na konzole in igre se spoznam nič, največ kar sem igral je doom 2
smile-1.gif
tko da....

hvala

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
po napisanem sodec je najblizje xbox, ampak spile za mulce (mario ipd) ima za moje pojme najboljse wii.
kok stari mulci so to?

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83
Nima veze kok so stari. Uzam Xboxa, k se da dost igrc za otroke dubit, pa še pol enkat lohk Kinect dokupš in je case closed.

Tko d jst mislm d je bolš d Xboxa uzameš
zmaga.gif

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Pozdravljeni, ker moj PC počasi ne ustreza mojim željam po občasnem igranju novih iger se odločam se za nakup konzole. Izbiram med xbox360 in playstation 3 oboje slim varianta. Po netu sem malo brskal in vsak svoje hvali. Igral bi več ali manj igre s pašnika in ne potrebujem možnosti za online igranje iger. Po prebranem se bolj nagibam k xbox360. Oboje gledam na playgame in goblin in me zanima kakšne ima kdo izkušnje z enim ali drugim prodajalcem. Zanima me tudi v čem je razlika med odklepom JTAG v3 in JTAG v3 + iXtreme LT+ v3.0(goblin) in JTAG COOL RUNER3(playgame). Ali je JTAG COOL RUNER3 dovolj za igranje iger s pašnikov. Zanima me tudi ali Xbox 360 slim podpira divx filme in če predvaja podnapise( to da podpira samo DVD sem zasledil). Če bi se odločil za xbox 360 bi vzel takega,ki ima priložen Kinect. Ali je to bolj za otroke ali se lahko tudi malo starejši zabavamo s tem ali je to stran vržen denar.

Vem da ste že velikokrat odgovorili na podobna vprašanja in ker sem nov na tem področju mi bo vsako mnenje prišlo prav.

Hvala in lep pozdrav