Tudi sam prevažam na dopust s sabo 3 kg plinsko flašo in se ne bojim da bi lahko bilo kaj narobe, seveda jo vedno v prtljažniko postavim nekje na sredi avta in jo obložim z drugimi stvarmi, kaj vse pa se lahko zgodi od prometne nesreče dalje pa pred odhodom raje ne premišljam.
Verjetno je bolje da se na pot dobro pripravimo in nekatere stvari dobro premislimo na pot bi naj odšli pomirjeni samo tako bomo neobremenjeni prevozili pot do cilja.Kaj vse pa se lahko zgodi? Že nekajkrat sem bil v priliki ko bi lahko šlo vse po zlu , izsiljevanja, prehitevanje po desni strani odstavnega pasu itd. vendar so to situacije katere ne moremo predvideti in samo izkušenost in umirjenost nas lahko reši najhujšega, ja včasih pa se na žalost konča tudi drugače takrat pa je vmes posegla usoda.
Povdaril pa bi tudi da je zelo dobro biti član kakšnega kluba napr.AMZS ki nam lahko v nepredvideni situaciji priskoči na pomoč sam sem član tega kluba in imam dobre izkušnje z njihovo pomočjo sam imam zraven osnovnega članstva tudi tujino in to me pomirja.