Zanimivo branje in to da iznesete vsak svoje izkušnje je pozitivno.Najprej vodni stolpec, dejansko je že 2ooo mm vodnea stolpca zadosti za šotor oz platneni del,sem imel šotor z 1500 mm in sem dejansko 3 dni preležel v šotoru zaradi dežja pa ni prepustil, pojavila se je druga težava da se šotor z notranje strani orosi, torej se nabira kondenz in to je potem neprijetno.Pri teh novejših so platna že vsa dovolj kvalitetna če pa imaš šotor z varjenimi šivi kar jih večina itak že ima je stvar za uporabo ker šotor je kritičen predvsem na šivih tam se platno raztega in posledično popušča šiv in tu potem zamaka.
Malo me v teh novejših šotorih moti ta --sekundni sestav oz postavitev, ti šotori so do neke mere uporabni v lepem nevetrovnem vremenu, ob nevihti pa so povsem neuporabni, palice so premehke in sama sestava šotora nepovezana , zato sem predstavil moj tip šotora ki ima vse odlike ki jih šotor mora imeti, za pravo večdnevno kampiranje je to zaželjeno.
Tudi sam sem in še vedno dokupojem , vsako leto je kaj novega kar me mika imeti, letos napr. notranja led osvetlitev z trakovi led, da bo kot v cirkusu, hhejhe, no res je oprema vsako leto boljša in stara postaja neuporabna, tako se vsota za nakuprazdeli, naenkrat niti sam nisem vsega imel.