Kam nalimati vinjeto?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Pomoje je mel takih vprašanj čez glavo, pa se mu ni dal zajebavat. Jaz jo imam levo spodaj, pa mislim da ne bo panike..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zdaj sem bil na bazi dvakrat pa nisem do sedaj še srečal nikogar! Mogoče res vletam na tak čas ko ni nobenega sam se mu je videlo da je prav samo tako levo zgoraj in nikjer drugje!

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Čudno, na strani od DARS-a pa pišejo tudi o alternativi
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz sem napisal kak je blo na brošuri ki je tam in kak se je model obnašal do alternative ostalo jaz ne vem niti še nimam vinjete

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Na sami vinjeti smo označili, da je vinjeto potrebno nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj. To lokacijo smo določili, ker smo mnenja, da je v primeru nadzora tako najlažje dostopna/vidna cestninskemu nadzorniku in jo tako tudi najlažje preveri. Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi npr. v bližini vzvratnega ogledala ali v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen. Uredba o cestnini in cestninskih cestah, ki jo je nedavno sprejela Vlada RS in čaka na objavo v uradnem listu, namreč v 12. členu med drugim določa: »Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju je treba upoštevati navodila na hrbtni strani vinjete.«

Lepo pozdravljeni!

Romana Duša
Služba za komuniciranje
DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.
sedež: Celje, Ulica XIV. divizije 4
izpostava: Ljubljana, Dunajska 7
tel.: 01/300-99-18, faks: 01/300-99-33
web: http://www.dars.si

Ravnokar so na SVETu govorili o lepljenju vinjet na stekla in so rekli, da se za ogledalom NE SME lepiti in da je kazen 300eur dalje, itd....

Zdaj me pa zanima ali se ta Romana Duša z DARS-a zajebava malo ali pa prodaja meglo? Kaj je zdaj res? Ali bom fasal kazen zdaj ali ne ker sem jo nalepil za vzratnim ogledalom pri sredini vetrobranskega stekla? Ali jo lahko kdo spet kontaktira in povpraša?

Ker za brezveze kupovat nove vinjete mi ravno ni zaradi tega kar je ona napisala.

10.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sprintaj mail pa ga imej v avtu zraven sem gledal svet pa je uslužbenec darsa rekel da to ne velja nismo pa slišali kako je bilo postavljeno vprašanje! Če dars pavi da lahko in dars pravi da se ne sme pol pa naredi kot oni mislijo da je prav če še sami ne vedo
bonk.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Heh, krneki vse skupi. Na strani cestnina.si piše takole:

Citat:
12. Kako je vinjeta pravilno nameščena?

Na sami vinjeti smo označili, da je vinjeto potrebno nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj. To lokacijo smo določili, ker smo mnenja, da je v primeru nadzora tako najlažje dostopna/vidna cestninskemu nadzorniku in jo tako tudi najlažje preveri. Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi npr. v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen. Uredba o cestnini in cestninskih cestah, ki jo je nedavno sprejela Vlada RS in čaka na objavo v uradnem listu, namreč v 12. členu med drugim določa: »Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju je treba upoštevati navodila na hrbtni strani vinjete.«

Kot je razvidno, nikjer ne piše sredinski del. Kak teden nazaj je še bilo tako napisano...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Jih mam dost. Sem poslal mail pričakujem odg. ureden do pon. do 12h ... Tudi na vprašanje, kaj naj naredijo uni, ki so nalimali tako, kot je bilo prej napisano (pri vzvratnem ogledalu) ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res kr neke spreminjajo: Zadnja posodobitev 01:43 27.06.2008

Nekomu se je sredi noči utrnilo: ''dajmo zajébat tiste, ki so nalepili k ogledalu''
tongue-1.gif

Kaj pa če jo zalepim za ogledalo in imam sprintano njihovo prejšnjo objavo? Se bomo jagali po sodiščih?

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
ksz..
Zahteve Darsa za vozila kontrolorjev
tongue-1.gif

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/329400

Zahteve razpisne dokumentacije sicer navajajo, da mora biti dizelski agregat novega nadzornega vozila močan najmanj 120 kilovatov (gre za motor 2,5 Tdi), vozilo pa mora biti opremljeno z električnim pomikom stekel, centralnim zaklepanjem, ogrevanimi bočnimi vzvratnimi ogledali, tempomatom, senzorji za parkiranje, alarmom, sistemom proti zdrsu pogonskih koles, desnimi bočnimi in zadnjimi dvižnimi vrati, pogonom 4x4 z zaporo diferenciala, protiblokirnim zavornim sistemom, ter servovolanom. Na spisku Darsovih zahtev je še dvojna klimatska naprava, ki ločeno uravnava temperaturo potniškega in vozniškega dela, radijski sprejemnik z možnostjo predvajanja zgoščenk in datotek MP3 ter vlečna kljuka. Posebne zahteve obsegajo dodatni suhi akumulator, solzivec za samoobrambo, gasilni aparat, dvosmerni sistem za komuniciranje z okolico, dodatno razsvetljavo v notranjosti in polico nad vetrobranskim steklom. Zaradi odsotnosti odgovornih pojasnila o tem, zakaj bodo vozila opremljena s tako močnim motorjem, saj prekrškarjev ne bodo lovila ali zasledovala, temveč bodo opravljala nadzor na počivališčih oziroma izvozih, ni bilo mogoče dobiti.

najmanj 120 kw in 2,5 motor..kaj bodo high speed pursuite izvajal če boš imel vinjeto na desni strani
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
jaz sem svojo maloprej nalimal kar levo zgoraj tako kot je predpisano oz. označeno na hrbtni strani vinjete, ker se mi ne da več ubadat s tem kje je dovoljeno in kje ne.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
jaz sem svojo maloprej nalimal kar levo zgoraj tako kot je predpisano oz. označeno na hrbtni strani vinjete, ker se mi ne da več ubadat s tem kje je dovoljeno in kje ne.

jz tud, pač isto tm kokr sm limu avstrijsko

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''dvojna klimatska naprava, ki ločeno uravnava temperaturo potniškega in vozniškega dela, radijski sprejemnik z možnostjo predvajanja zgoščenk in datotek MP3''

WTF???
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ja sj, ko bom pa točno vedel če se da pod vzvratno ogledalo nalimat (da bo nekje v nekem členu to zapisano) takrat jo bom pa tja napopal
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
''dvojna klimatska naprava, ki ločeno uravnava temperaturo potniškega in vozniškega dela, radijski sprejemnik z možnostjo predvajanja zgoščenk in datotek MP3''

WTF???
bonk.gif
off: Vlada mora pokurit ves denar dokler je na oblasti
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne, to je to, da so vnaprej izbrali model avta (najbrž tudi dobavitelja) in so pogoje dali takšne, da samo oni ustrezajo.
Tak, kot so enkrat za en položaj dali pogoj znanje francoščine ...

veze_i_poznanstva(i_lopovi).press

Nazadnje urejeno:

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na, to je to, da so vnaprej izbrali model avta (najbrž tudi dobavitelja) in so pogoje dali takšne, da samo oni ustrezajo.
Tak, kot so enkrat za en položaj dali pogoj znanje francoščine ...

veze_i_poznanstva(i_lopovi).press

Mislim da jim dišijo policijski Tuaregi
grims-1.gif