Kam nalimati vinjeto?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Aha, in potem boš za sodne stroške plačal ~1000€+. Za kazen bi dal 300€, za pravilno nameščeno vinjeto pa 0€ oz. za novo 35€. Kaj se ti najbolj splača?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Saj imaš na vinjeti napisano, kako jo moraš nalepit.
In če si vinjeto kupil prvi ali drugi dan, potem imaš tisto prvo serijo, kjer je narisano, da jo lahko nalepiš samo levo zgoraj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Aha, in potem boš za sodne stroške plačal ~1000€+. Za kazen bi dal 300€, za pravilno nameščeno vinjeto pa 0€ oz. za novo 35€. Kaj se ti najbolj splača?
Ja, hlapec, a se boš boril za svoje pravice in garantiram ti, da boš pri tem večkrat pretepen , ali boš tiho trpel svojo usodo ?
wink-1.gif

Folk (čist navaden mali folk) je že večkrat sprožil ustavni spor. In ga tudi dobil.
Če so bili stroški, pa bi lahko za to tožil krivega in odgovornega. Dalje pa bo kaki odvetnik povedal.

Nazadnje urejeno:

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
eno vprašanje mam...koliko je cestnine za plačat od Celja do Kopra ?

na ABC-ju sem mel 31€ ko sem štartal iz celja in ko sem se vračal iz kopra domov, mi je na zadnjicestnini napisal da je gor še 16€

A je cestnina samo 15€ za obe smeri ? ...Al je bolj verjetno da se je ABC sistem mal zakalkuliru ?

hv in lp za odgovor
roza.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Jaz že vidim da se bodo na avto.net našli kalibri ki bodo prodajali avto s pripisom "ima še veljavno vinjeto" in 35 eur višjo ceno.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
1. razred
Log (Ljubljana zahod) 4,40 EUR
Kompolje 1,55 EUR
Vransko 1,30 EUR
7,25 EUR

v obe smeri 14; 50

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
hvala....to sm hotu vedit...tak da vem da se niso zafu*kal.

To pomeni da morem it 4x na leto v koper da se mi letna vinjeta isplača
17758-icon_confused.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
ksz
Koliko se eni sekirate, če se vam bo izplačalo. A tako tudi v trgovini z oblačili gledate ali hrano? Svašta ej, na koncu znajo jamrat taki ki plačujejo po letno 1k € za zavarovanje in zdaj ne najdejo 55€ za vinjeto. Bogi ste.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Saj imaš na vinjeti napisano, kako jo moraš nalepit.
In če si vinjeto kupil prvi ali drugi dan, potem imaš tisto prvo serijo, kjer je narisano, da jo lahko nalepiš samo levo zgoraj.
Dars je malo pred tem (natančneje: njihova predstavnica za stike z javnostjo) pojasnila, da se lahko nalepi tudi pri ogledalu ...
In če to reče uradna oseba Darsa, potem to zame drži. Če se kasneje premislijo, je njihov problem ...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Jaz jo bom dal levo spodaj in res mi ni jasno zakaj ne sme biti desno spodaj, tam kamor smo lepili nalepke za tehnične preglede, bi bilo bolj varno za te, ki bodo pregledovali ali imamo vinjete. Sedaj pa mora stopiti na levo stran avtomobila in hkrati pol metra mimo njega švigne kamion s hitrostjo 100 km/h ali bodo cel vozni pas zaprli?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
In v čem je razlika, levi ali pa desni spodnji/zgornji kot. Tebe/mene/nas/vas bodo ustavili na desnem pasu, ti boš imel na levi strani nalepko, torej bližje vozišča, kot če bi imel na desni strani. Meter levo ali desno, razlika je ogromna kar se tiče same varnosti na AC.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
KSZ
Danes sem videl neko ženski ki je imela nalimano vinjeto direktno na sredini šipe!
Ne vem kako vidi ven.
(hecno, na to sem sam včeraj pomislil)

Mogoče tako protestira proti ... nečemu že ....
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj pa ti veš kako bodo oni izvajali nadzor, lahko bodo postavili neko zašč. ograjo v dolžini 500 m med desni voznim pasom in odstavnim, oni bodo stali pri ograji in gledali...če rečejo da naj bo na levi jo tam moraš dat in pika.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
ksz
Koliko se eni sekirate, če se vam bo izplačalo. A tako tudi v trgovini z oblačili gledate ali hrano? Svašta ej, na koncu znajo jamrat taki ki plačujejo po letno 1k € za zavarovanje in zdaj ne najdejo 55€ za vinjeto. Bogi ste.

Ne razumeš, da nekateri ljudje pač živimo po takšnem principu da gremo v trgovino in ko vidimo kakšno uporabno stvar oziroma se nam ustvari potreba po nakupu, precenimo kako se nam izplača nakup..oziroma koliko ugodja nam ustvari nakup. In potem na podlagi rezultata kupimo stvar ali ne.

A ti greš v trgovino pa 50€ limaš blagajničarkam na čelo pa se dereš "jst te kupm " ?

Jst ete ne zastopim, a ti kr hodiš po trgovinah pa kupuješ vse kar vidiš ?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dans ko sem nesel drugo rundo ABC tablic nazaj (od prve runde še vedno ni bilo denarja
bonk.gif
) imajo eno zloženko na ac bazi brdo kjer jasno piše samo na levi zgornji rob motor pa na tank in ko sem tistemu modelu omenil to da so vinjete tut zunaj ko piše da je možno jo nalepit na sredino pod vzratni ogledal mi je rekel da je pravilno samo to in da drugače vinjeta ne velja in bom dobil kazen sploh ni hotel slišat kaj drugega!
Je blo pa zanimivo ko sem odhajal sta imela pod stopnicami dva debato ko je prvi rekel naj mu zrihta kako vinjeto pa mu je drugi rekel na pride v pisarno čez 15 minut ko sem to slišal sem tut sam rekel a alhko jaz tut pridem pa tišina pa hitro vsak na svoj konec!! Po moje si jo tam med sabo kar delijo!