Kam nalimati vinjeto?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Glede na to kako hitro Dars spreminja svoje odgovore je zgleda najpametneje počakat
tongue-1.gif

Ni treba čakat, mi je policaj rekel da so se zmenil, da to leto ne bodo komliciral in da jo lahko zaradi njih nalepiš tudi na desno stran
grin1.gif
, važno je da jo imaš.

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Niso nekaj razlagali, da če jo odlepiš, da se pokaže napis neveljavno (v stilu avstrijske)? Očitno je edina zaščita to, da je narezana kar pomeni, da če bi jo previdno vlekel dol, bi jo lahko odlepil v enem kosu. Drugače pa nebi smeli kazni napisat, če jo kot na posnetku (čisto isti posnetek je na 24ur btw) potegneš po majici da se malo umaže in potem nalepiš.

Sicer pa - zakaj bi se sploh htel zafrkavat s tem, vinjeta stane manj kot 1 tank bencina... Hrvatom je pač draga, ker imajo plače v p.m.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj pa ne eni bodo na ta račun privarčevali pa tut 35 evrov ni mali denar!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Če se pelaš enkrat po AC potem se bi mi menda res dalo jebat. Ampak, zdaj ko so vinjete bom po AC vozil še večkrat...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Če sem dobro gledal ta prispevek na 24ur je tisti z DARSa (al od kod že) rekel,
da ti nadzornik lahko seže v avto in preveri, ali je vinjeta nalepljena ali "nalepljena" ????

Še policaj ne sme po mojem avtu brskat, bo pa en DARSovc?

PS: imam vinjeto, lepo nalepljeno, levo zgoraj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odvisno kakšna imajo pooblastila. Če pa misliš da mora imeti nalog, ga bo dobil, ti boš pa vmes lepo parkiran čakal, da mu bodo prinesli nalog...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj policaj tudi ne bi smel po avtu brskat.
Lahko pa ti reče "pokaži obvezno opremo" in potem mu moraš pokazati vsebino prtljažnika, recimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ahm...potem ne veste kako zgleda kontrola vinjet v avstriji?

V krožnem (tistem pred grazu) sem enkrat naletel na njih. Stojijo sredi ceste in ustavljajo avte. Stoji na sovoznikovi strani in potem z roko seže v notranjost in poiskuša zadevo "odlepit"...če je vse OK ti samo pomaha, kaj se zgodi, če kaj ni OK pa ne vem...

Kdo je izvajal kontrolo pa ne vem, oz nisem prepoznal, če so bili to škifi, cariniki ali avstrijski "darsovci"...

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Glede na to kako hitro Dars spreminja svoje odgovore je zgleda najpametneje počakat
tongue-1.gif

Ni treba čakat, mi je policaj rekel da so se zmenil, da to leto ne bodo komliciral in da jo lahko zaradi njih nalepiš tudi na desno stran
grin1.gif
, važno je da jo imaš.

lp

od kdaj pa imajo policaji možnost, da se odločijo, da ne bodo kaznovali nečesa, kar je sicer peredpisano? jaz se sicer strinjam, da je brezveze omejevati kam naj se zadeva nalepi, vendar je potrebno ustrezno tudi spremeniti zakonodajo.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
nalepiš vinjeto na prozorno samolepilno folijo...jo obrežeš...nato nalepiš..po potrebi odlepiš in daš v drug avto
smirk-1.gif

Na šipo mora biti nalimana z originalnim lepilom. Sorry, no can do! Lahko pa to uporabiš za nalepljenje licence od windowsev na ohišje od računalnika
hysterical-1.gif

Eno resno vprašanje, nikjer nisem videl, da bi pisalo.

A mora biti vinjeta nalepljena tako kot je, ali jo lahko na glavo obrnem in nalimam (180 stopinj)
hysterical-1.gif

Resno no

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Kaj pa če bi jo za 90° obrnil? Glede na to da je bolj široka kot visoka, bi s tem privarčeval kak cm vidnega polja
wink-1.gif