Kam nalimati vinjeto?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
<<<Ja....za debilne nepismene slovence

Predpostavljam, da imenuješ debilne vse druge razen sebe?

Zanimivo.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Debilni so vsi, ki niso znali problem rešit prej kot v več mesecih , čeprav :
- je preprost
- so pred nosom primeri, kak se to dela

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Če so na hrbtni strani nalepke navodila kako in kam jo nalepiti, pa moraš zato odpirati teme na forumih in debatirat čez par sto postov, si prizadet in konec...

off: vsaj vi "modri" bi lahko vsaj poizkusili uporabljat 2. sklon in bi bili za vzgled ostalim, ker se ta forum, s tem problemom in neuporabo dvojine bere kot mladostniška brazilska debata...
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na hrbtni strani nalepke je enkrat pisalo "zgoraj levo", drugič "levo ali pod ogledalom", tretjič pa so na TV nekaj tretjega trdili.
V časopisju pa nekaj četrtega.

Ja ja, prizadet je nekdo ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Na vinjeti, ki sem jo kupil, je bilo označeno samo eno mesto in sicer levo zgoraj. Nalepil sem jo levo spodaj. Zakaj? Ker so na DARS-u sporočili, da dopuščajo tudi to možnost in zato, ker me spodaj ne moti in ker mi zgoraj zakriva vidno polje. Če bi jo lepil zdaj, bi jo nalepil pred ogledalo, ker tam res niče ne ovira pogleda na cesto, pa še lažje jo je odstraniti kot tisto v spodnjem robu.
Prizadeti pa so tisti, ki določajo mesta lepljenja in se držijo svoje prvotne ideje kot pijanec plota in ne poslušajo mnenja drugih. Potem pa je treba po enem mesecu (ali dveh) spreminjati predpise, da se popravi njihova prvotna napaka.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
vedno je pisalo zgoraj levo....vsaj na moji ko sem jo pogledal, potem jo nalepis in nimas nic vec za gledat..

ce pa si fukjen, pa res ni pomoci... in je vseeno kam gledas

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...Slo novinarjem kaj vrjemi in ne temu, kar piše na hrbtni strani nalepke.
bonk.gif

Še pomnite...TOVARIŠI, ko so vam novinarji zagotavljali letne vinjete po okol 230€.
bonk.gif

owce
uf-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj imajo pa novinarji s tem, da uradni predstavnik DARSa da uradno izjavo, da se lahko vinjeta nalepi tudi drugam, kot je na vinjeti narisano?

Nekaj je "uradna izjava", nekaj drugega je pa dejanski tisk na vinjeti. Zaenkrat nisem slišal še za nikogar, kateremu bi na vinjeti pisalo karkoli drugega kot levo zgoraj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Uradna izjava odgovorne osebe velja toliko kot tisk na vinjeti ... Zato pa je uradna izjava uradne osebe. Ali misliš, da to, ko je Dars dal uradno izjavo, da je vseeno, kam nalepiš (preden so spremenili predpis), ni nič veljalo?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No ja... tako kot ti si zakonodajo predstavlja večina slovenčkov in potem se vedno nekaj razburjajo.

Če v zakonu/uredbi piše "v skladu z navodili natisnjenimi na vinjeti" to ne pomeni "v skladu z navodili tiskovne predstavnice DARS". Pa resno upam, da ti je to jasno sicer ... no comment

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Če se v zakon ponesreči zapiše, da moraš ti jutri iz 10. ptuka skočit, pa še pred tem uradni predatvnik zakonodajalca uradno sporoči, da ti ni treba: boš skočil ali ne?
PS: ko se je vse skupaj dogajalo, uredba še ni uradno veljala ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem nalepil pod retrovizor. O poziciji sem sem razmišljal tak četrt sekunde.
Se strinjam: eni se preveč obremenjujejo s tem.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če se v zakon ponesreči zapiše, da moraš ti jutri iz 10. ptuka skočit, pa še pred tem uradni predatvnik zakonodajalca uradno sporoči, da ti ni treba: boš skočil ali ne?
PS: ko se je vse skupaj dogajalo, uredba še ni uradno veljala ...

Res si dal neumno vzporednico!
Če v zakonu piše ne ubijaj... boš vseeno ubijal in se potem skliceval na take bedarije?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Lej, brezveze,da ti pojasnjujem, kaj pomeni uradna izjava uradne osebe. Očitno tega ne razumeš (samo da ne boš čudno gledal, kot ti bo policaj kot uradna oseba kaj odredil, pa jih boš dobil po p... ko boš preveč lapal, kako ali kaj je v zakonu) ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Nisem bral teme....zgolj moje mnenje in izkušnje.

Jaz sem jo že v štartu nalimal namesto kjer je bila prej tablica za ABC (torej spodaj levo), ker tudi pod razno je ne bi gledal pod zatemnjenem delu na levi strani (kot so v začetku zahtevali), da bimi tako jemala vidno polje.

ampak kot vedno....je za naše državne uradnike tole še vedno zlato pravilo:

Zdravniki so ga pregledali in mu dali spričevalo, da je sicer bebast, da pa je primeren za vsako državno službo.
(Jaroslav Hašek: Dobri vojak Švejk)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, brezveze,da ti pojasnjujem, kaj pomeni uradna izjava uradne osebe. Očitno tega ne razumeš (samo da ne boš čudno gledal, kot ti bo policaj kot uradna oseba kaj odredil, pa jih boš dobil po p... ko boš preveč lapal, kako ali kaj je v zakonu) ...

Tiskovni predstavnik nikakor ni uradna oseba. Ti ločiš to dvoje?
S svojo omejenostjo delaš sramoto novinarjem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Država (oziroma butasti birokratki, kakršnih je sicer polna tudi EU) je pač napisala bebavo pravilo, pa ga je moral popravit, ker so ljudje, ki premorejo vsaj drobec zdrave pameti, seveda protestirali proti bebavemu pravilu.
Seveda pa ne pričakujem, da bo evrobebokratek kaj takega razumel.