Pozdravljeni,
Zanima me vaše mnenje in izkušnje glede izbire avtomobila v kontekstu dohodkov. Sam imam neto plačo 3600 EUR, moja partnerka slabe 3000 EUR. Kljub relativno visokemu skupnemu dohodku vozim Golfa 7. Sprašujem se, kaj s takim avtomobilom sporočam okolici? Ali to kaj pove o meni? Kaj bi si vi kupili, če bi imeli tak mesečni dohodek?
V resnici si zelo želim en tak soliden avto, kot je denimo Audi A6 ali BMW 5, Mercedes E, se mi pa zdi, da vseeno nisem finančno dovol fit in me skrbijo visoki stroški vzdrževanja. renutno nimam za tak nov avto, saj so novi takšni kot si jih želim v okvirju cca 100.000 EUR. Za 3 leta starega rabljenega pa lahko zdaj takoj na mizo dam 50-60k, ni problema.
V moji okolici opažam, da ima vsak drugi sosed "premijsko" znamko vozila, čeprav je njihov družinski proračun najmanj pol manjši od našega. Pogosto so to 5-7 let stare rabljene premijske znamke, za katere si komaj privoščijo osnovne stroške, kaj šele morebitna popravila. Potem pa jok in stok, ko pride do okvar, in nameščanje poceni gum, da se stroški vsaj malo znižajo. Navzven pa izgleda kot da sem jaz klošar, ko se pripeljem s svojim 6 let starim VWjem.
Sam sem mnenja, da če si nekdo kupi premijski avto, bi moral biti finančno zmožen kupiti novega, tako da ga stroški popravil ne bi skrbeli, če že kupuje rabljenega. Če tega ni sposoben, potem morda ni najboljša ideja, da se sploh spušča v nakup takšnega avtomobila.
Kakšno je vaše mnenje o tem? Kakšen avto bi si vi izbrali z našimi dohodki in zakaj? Imam vseeno premalo za premijsko vozilo? En nemec s tako plačo kot je moja (kar je za nemčijo povprečna plača), si tudi ne kupi kar enga Audija A6.. ali mi malo tule pretiravamo v SLo?
Hvala za odgovore in mnenja!
ne, enim se hebe za avto, tako pač jeGledam slovaka nekaj 100 metrov vstran od mene. Kupil je vilo tam od oka čez 200m2 z bazenom, palmice okol, za mene sanjska. Koliko se spomnim oglasa je bila cena tam okol milijonček. Če nebi glupo izgledalo, da ga slikam, ti pa lahko povem, da se ravno on pripelje iz Slovaške z golfom. Verjetno skriva premoženje, ampak tako je pri nekaterih.
Ja seveda jih ni več Res jih pa ni ogromno. Ampak saj avtor govori gosposki vožnji, ne o povprečni za rajo.Takih motorjev prakticno ni vec. In ne, oznake 40, 50, 400 ali 500 ze dolgo ne pomenijo vec kubature. Vse je danes 3.0, s par izjemami okoli 4.
Pojma nimam kaj je R6 (in me boli q), število cilindrov pa ni povezano z prostornino. Je pa res, da večje število cilindrov omogoča mirnejše delovanje motorja. Kar pomeni bolj gosposka vožnja. To namreč avtor želi, gosposko vožnjo. Ne neki dražjega in velikega z BMW ali Mercedes oznako kar na ven za sosede zgleda zajebano in drago. Pod pokrovom pa neko 2.0 dizel revše, ki komaj vleče vse to železje. Zaradi smrdljivega, mastnega in tresočega dizla pa trpi še udobje. Ni tu nič gosposkega ampak navadna čefurska jajca za slovenceljna, da se kaže sosedom. To sem pa razumel, da ni namen.Zakaj? Cesa v tvoji trditvi moderen R6 ali V6 ne zmore?
Me res zanima, kaj ti voziš, glede na tako pronicljive komentarje...Pojma nimam kaj je R6 (in me boli q), število cilindrov pa ni povezano z prostornino. Je pa res, da večje število cilindrov omogoča mirnejše delovanje motorja. Kar pomeni bolj gosposka vožnja. To namreč avtor želi, gosposko vožnjo. Ne neki dražjega in velikega z BMW ali Mercedes oznako kar na ven za sosede zgleda zajebano in drago. Pod pokrovom pa neko 2.0 dizel revše, ki komaj vleče vse to železje. Zaradi smrdljivega, mastnega in tresočega dizla pa trpi še udobje. Ni tu nič gosposkega ampak navadna čefurska jajca za slovenceljna, da se kaže sosedom. To sem pa razumel, da ni namen.
a da jih ni več? kaj takega.. bo treba malo iz svoje vasi pogledat, pa ne samo okoli HYundai-kia pežo reno dilerjev hodit..Takih motorjev prakticno ni vec. In ne, oznake 40, 50, 400 ali 500 ze dolgo ne pomenijo vec kubature. Vse je danes 3.0, s par izjemami okoli 4.
Me res zanima, kaj ti voziš, glede na tako pronicljive komentarje...
Ni pomembno, samo precej nevoščljivosti je bilo razbrati, zato sem si tudi mislil, da ne boš želel razkriti svojega nad avtomobila.Zakaj točno je zdaj pomembno kaj jaz vozim? Odgovarjam avtorju teme. Napisal sem moje mnenje in predlog za gosposko vožnjo in kaj si mislim o neki "kao" gosposkih avtomobilih. Avto, ki samo na zunaj zgleda, kot nekaj gosposkega je v resnici isto, kot ima že zdaj. Golf! Res pa sosedi in neznaci drugače vidijo BMWja ali Audija z 2.0 dizlom, kot Golfa.
Sva na podobnem. Pri nas imava pa Superba z vso oprem…. Pa nobenemu ni treba vedeti za dohodke.Najin proračun (income) skupaj z ženo je cca. 13k EUR. Dve nepremičnine (eno oddajava), nobenega kredita. Jaz vozim novega Mercedes C. Avto z vso možno opremo, pa bi si komot kupil E, GLE...
A ni tako, da v prvem letu cena pade za 20-25%. Kako ti rata, da ne izgubiš?Avto zamenjam ponavadi po enem letu, tako da kakšnih stroškov s servisiranjem niti nimam. Pa doslej sem še vse prodal po dobri ceni, tako da niti ne izgubim kaj dosti.
Odlicne, samo jih moras kupiti na angleskem amazonuMater ste se napalili na tole
OK, mam še jaz eno vprašanje:
mesečni zaslužek 9.549.81€, vozim Aston Martin DB9. Živim pri starših.
Letos moram zamenjat gume, kaj mi priporočate, bi bile Tigar gume OK? Mnenja?