Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jst nisem užaljen samo ti nikakor ne poveš nič pametnega. Sam neki sistematično kontra pišeš brez kakršnih podlag in dokazov.
Nobenga ne žalim. Sej jst tko vozim. Ogrožam pa nobenega v prometu.

Ti jo že maš u riti vidm. Palico mislim.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj sem ti reku, dokler si na zaprtem oddelku in na računalniku voziš z virtualnim avtočkom, je to dovoljeno. Iz zaprtih oddelkov na cesto pa take primerke kot si ti itak nikol ne spustijo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Lol sam si glup da sam to znaš rečt. Mam izpit že 7 let pa nobenih problemov, nardim zih več kilometrov kot ti Tko da ne ti men o igrcah amapk kej bolj konstruktivnega povej...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Važn da se ga upošteva.
Tako je. CPP je treba upoštevat, pa kakršen že je. Samo tako se lahko cestna "igra" igra.
Citat:
In ja tud zakoni in napisana pravila so včasiuh nesmislna tudi CPP.
Nekomu pa je morda neumno, da se v križišču spelje takrat ko je zelena luč, ustavit pa je treba takrat ko je rdeča. To je za nekoga lahko totalen nesmisel. Ampak če hočemo, da bo zadeva funkcionirala, moramo vsi upoštevat te barve, ki se jih je nekdo izmislil.
Torej če bi se semafor pokvaril in kazal tri dni rdeče, bi ti tri dni stal tam ?
Reglci so pač reglci, ali ?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Stardec si tudi po mojem mnenju zasluži titulo Žlender starejši, ker enako kot Žlender zagovarja neuspešno in neučinkovito kaznovalno politiko ZVCP. ZVCP bo neuspešen dokler se bo poleg zneskov denarnih kazni spremenil še v načinu kaznovanja in tudi v odgovornosti upravljavcev cest in pa tistih, ki odločajo o prometni signalizaciji na konkretnih odsekih. Znak za naselje s črno obrobo nima kaj počet sredi travnikov, kjer daleč naokoli ni nobene stavbe, ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Stardec si tudi po mojem mnenju zasluži titulo Žlender starejši, ker enako kot Žlender zagovarja neuspešno in neučinkovito kaznovalno politiko ZVCP
Dokaži, da ta politika ne deluje!
In ja, kazni so pri nas še premajhne. V Franciji so red naredili tako, kot zagovarjam jaz. Kazni so v Franciji 2x višje, kot pri nas in postavili so na tisoče kamer in radarjev. Ker v Franciji ne obstajajo polovičke, so praktično kazni pri njih celo 4x višje kot pri nas. In glej ga šmenta, stanje se je bistveno popravilo. Torej, zakaj nebi tud pri nas naredili kaj takega?
Kot vidimo, pri nas je novi zakon dosegel določene učinkle. Že kup debat na tem forumu je dokaz da zakon deluje. Dinamiki in prekrškarji ste se začeli orenk sekirat, kaj bo če vas, kao, slučajno dobijo, saj ste sami reveži s slabimi plačami. Ko vas bodo dobili, se bo nekaj vas prekrškarjev zamislilo in poboljšao. Nekateri pač ne. In slednji bodo zaslužni, da se bo zakon spet popravil in kazni bodo spet hujše. Tako je prav in delovalo bo. Na vse sicer nikoli, na večino pa. Nč bat.

Še to. Da boste verjeli, da zakon deluje, je pač treba malo počakat. Ko bo nekaj vas prekrškarjev dobilo orenk kazen, boste to povsod na veliko ratrobili naokoli svojim soprekrškarjem. In ko boste prekrškarji videli, da se gre zares, boste začeli upoštevat predpise. Do takrat pač še vedno upate, da vas nebo nihče dobil, ko pa vas bo, pa hop Cefizelj..........hehe, samo počakaj malo pa bo...Ko bodo kazni dovolj visoke za vas, boste sami prekrškarji drug druzga mirili...

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pa še nekaj.
Sem par dni nazaj bral v enem časopisu, kjer so skandinavce spraševali, ali oni z blendanjem opozarjajo nasproti vozeče, da jih čaka policijska kontrola ali radar. Oni so odgovorili: saj nismo nori!!!!!!!!! Voznike, ki vozijo lepo po predpisih ni potrebno opozarjat, tiste, ki pa divjajo ali kako drugače kršijo CPP je pa itak prav da policaji ustavijo, saj nasproti vozeči prekrškarji ogrožajo vse nas in naše bližnje. V razvitem svetu je logično in prav, da se vozi po CPP, pri nas pa je logično, da se NE vozi prav in po CPP.
Heeeej !!!!!!!!!!!!!!! pri nas je situacija ravno obratna. Pri nas veljaš za pič*ko, če prekrškarja ne rešiš pred zasluženo kaznijo. Balkan pač. Pri nas so v večini na cesti sami prekrškarji in barabe in zato je vsak, ki se drži reda čuden. Jasno, med kradljivci in lopovi je čuden tisti ki ne krade.
Pa to ne moreš verjet kakšen primitivizem še obstaja v tej dobi.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Živi dokaz da ne deluje sem jaz - dober to že veš
Nočem rad živeti v taki državi kjer smo omejeni čist pr vsaki stvari in vse za ceno denarja. Že tko je kapitalizem samo denar , denar in še denar sej drugač itak ne znajo reševat problemov.
Namesto preventive kurativa in to je narobe pr celi slovenski politiki ne samo temu zaknou. namesto da bi poboljšali šole, da bi bila obveščenost boljša da bi se starši začel mal ukvarjat z otroci si raje rečemo sej so kazni kao en beden izgovor da se noben ne lot pravih stvari zaradi katerih sploh pride do nesreč.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ustavit pa je treba takrat ko je rdeča.

Dinamiki to vedo. Ali to vejo stardeci, ki se peljejo čez mejni prehod, kjer sveti RDEČA luč, je pa druga. Poleg tega, da jo prevozi, se zagovarja stem, da je mislil, da je to semafor in se je ustrašil, ter peljal naprej. Brez zaviranja, brez trezljaja...

Tvoja logika še vedno ne klapa
wink-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
a ni zeleno prevozu?

ste pa s to rampo ze precej dolgcajtni
Saj si ti prvi rampo omenil... kaj sedaj se ne sme več omeniti mejni prehod, rdečo ali zeleno luč... brez da ti ne bi omenil rampe?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ko pa stardeca nekej vprašaš, pa ni nikjer nobenega odgovora
A si že slišal tist pregovor: "en bedak zna več vprašati, kot pa sto modrijanov odgovoriti"

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ste pa s to rampo ze precej dolgcajtni

Mogoče je bla tud zelena-moja pomota.

Dolgocajtno je že tole klanje med dinamiki in stardeci...
wink-1.gif

Ko pa stardeca nekej vprašaš, pa ni nikjer nobenega odgovora
crazy1.gif

Bila je zelena, tako da stardec, ki je odbil rampo, ni naredil nič narobe.
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Naredu je tolk narobe kot vsi dinamiki, ki skoraj vsak dan vsaj eno rampo na ABC cestnini zličkajo.
Ampak to, ker dimamiki vsak dan vsaj eno rampo odbijejo, ni nič posebnega, to je za vas normalno in nič posebnega, če pa en stardec na 20 let eno rampo stolče, je pa hudo.
Šmrkad brezvezna.....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Naredu je tolk narobe kot vsi dinamiki, ki skoraj vsak dan vsaj eno rampo na ABC cestnini zličkajo.
...

yeah, itaq.. to je zdej že on daily basis
hysterical-1.gif

zdej si ga pa počesu
aplauz.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
...

yeah, itaq.. to je zdej že on daily basis
hysterical-1.gif

zdej si ga pa počesu
aplauz.gif

Stardec je danes presegel samega sebe. Se pravi, da bo naslednji priletni voznik šele čez 20 let odbil rampo na meji? Saj v 20-ih letih bo pa tudi Hrvaška prišla v EU, torej takšnih nezgod ne bo več.
cheer.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Če je že govora o tem ali represija deluje ali ne. Moj oče, teta in bratranec so bili nekoč hudi dinamiki, in ko so leta 98 (ali kdaj je že prišel v veljavo za tiste čase najbolj hud mogoč prometni zakon) v roku par dni dobili vsak po eno debelo kazen so ugotovili da se jim ne splača več. Zdaj se vsi (vključno z mano) vozijo v traktorjih lepo po predpisih in uživajo ne v dinamični ampak v prijetni vožnji po predpisih. Tako da ne trdit da represija ne deluje, če je delovala že dobrih 10 let nazaj, ko so bile kazni dosti bolj blage, ni vraga da nebi delovala tudi zdaj, samo dajte času čas.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.