Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Sm ti že razložu, kako je s tem.

Glede na to, da sem dokaj zgleden državljan in voznik, si nikar ne želi tega. Ker če bojo mene spravl s ceste, pol bojo spravl več al manj vse normalne voznike.

Pol se boste pa stardeci po napačni strani ceste lahko zaletaval samo še v 300 km/h dinamike.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ti nikogar ne žališ? Mojga fotra si označui za lažnivca pa še kkšnga dinamika kdaj brez kkšne pametne obrazložitve, sej to je standard pr teb da neki zagovarjaš pa si nekaj domišljaš a brez pravih dokazov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ti nikogar ne žališ? Mojga fotra si označui za lažnivca
A je to žalitev? Samo dejstvo sem povedal.
Sicer pa, a je v vašem naselju prometni znak, kjer se mora peljat točno 58km/h, pa policaji tega niso vedeli?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Razen stardeca, ki ima pavšalno pravico, da skritizira vse po vrsti, pa čeprav ne pozna nobenega izmed nas. Kdor ne razmišlja enako kot on, je neotesan razbojnik in cestni dinamik, odpadnik, skratka za postaviti pred zid in brez sojenja ustreliti.
Se pa bojim, da če bi bili vsi takšni kot stardec, bi bilo stanje še slabše, kajti stardec je na forumu precej agresivna oseba, iz tega sledi, da je za volanom enak: netoleranten, trmast, žaljiv,...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Razen stardeca, ki ima pavšalno pravico, da skritizira vse po vrsti, pa čeprav ne pozna nobenega izmed nas.
Poznam te takega, kar napišeš tukaj. Sam si kriv, če pišeš nekaj, delaš pa drugo.
In veliko forumašev nekaj leporečijo, na cesti pa so prekrškarji. Veš, ni važno KAKO poveš, važno je KAJ poveš.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Bom tebe:

Kakšna so merila, da lahko za nekoga rečemo, da je zgleden državljan? Al pa voznik, če hočeš?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
to se lahko reče samo takrat, kadar je oseba 100% stardecu, on je sinonim za zglednost....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Jaz pravim, da lažeš, saj če boš peljal 55 po števcu skoz naselje, te nebo nihče ustavu zarad tega. To ti in ostali dinamiki samo malo kakate tukaj kar naprej in naprej...
Prejšnji teden so kasirali mojga kolega, je peljal 7 km/h prehitro skoz Medvode ob enih ponoči. 80€ kazni.
Če ne veš, kje ponavadi v Medvodah stojijo in kam merijo ti povem da tam, kjer so ga namerili ni nobene stanovanjske hiše v bližini.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne kakaj! Tvojga fotra so ustavli zato, ker je peljel po števcu več kot 60. Miličarji so upoštevali še toleranco in tvojmu fotriču to toleranco odšteli.
Tvoj foter je pač majhen lažnivček, tako kot njegov sin, ki je pa že skoraj večji...
Tistemu kar se odšteli se ne pravi "TOLERANCA" ampak "POGREŠEK MERILNEGA INSTRUMENTA"

Merilni instrumenti pač niso točni, se pa ve koliko natančno kažejo. Koliko lahko instrument kiksne pa piše v navodilih za uporabo. In tisto, kar instrument kaže nenatančno (pogrešek) potem policaji odštejejo.

Če z večimi radarji hkrati pomerijo isti cilj, ne bodo vsi pokazali enako.
Še večje nenatančnosti so pri pihanju v alkotest. Sem enkrat pihal 2x zapored, pa mi je kazalo 50% drugače. da ne rečem, ko ti zaradi zobne vodice (če malce prej splakneš usta) povsem treznemu pokaže kot da si totalka pijan.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tistemu kar se odšteli se ne pravi "TOLERANCA" ampak "POGREŠEK MERILNEGA INSTRUMENTA"
Ker se že ti delaš pametnega, se bom pa še jaz..
Niso odšteli "pogrešek merilnega inštrumenta", ker to nihče točno neve kolk je inštrumen v tistem trenutku pogrešil, ampak so odšteli "merilno negotovost".
Znam bit tud jaz kunšten, ne samo ti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če ne veš, kje ponavadi v Medvodah stojijo in kam merijo ti povem da tam, kjer so ga namerili ni nobene stanovanjske hiše v bližini.
Saj policaji niso merili hiše. Merili so hitrost tvojga kolega.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
S tem si ne morem kej dost pomagat in še vedno čakam, da mi boš razložil, kakšen je zgleden voznik.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hja, ti si prej trdil, da si zgleden voznik in državljan, zdaj pa mene sprašuješ, kakšen je zgleden voznik in državljan.
A ti večkrat neveš kaj govoriš?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Saj policaji niso merili hiše. Merili so hitrost tvojga kolega.
Samo višino kazni so mu odmerili glede na stanovanjske hiše.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
a ti neveš da se nevem mal drugač napiše?

OK, dost heca: Jest zase vem, nič bat. Me je pa zanimalo, kakšni so tvoji kriteriji za to, da si človk lahko pripopa omenjeno titulo. Po pričakovanju seveda ne veš povedat nič pametnega.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Me je pa zanimalo, kakšni so tvoji kriteriji za to, da si človk lahko pripopa omenjeno titulo.

Bom jaz. Zgleden državljan je tisti, ki:
- je star vsaj 60 let
- ne vozi vozila, ki ima več kot 60 konjev
- trmasto vztraja na svojih izjavah, pa čeprav še sam ve, da je brcnil v temo,
- nikoli ni pomislil, da so motoristi lahko karkoli drugega kot duševno prizadeti ljudje,
- striktno vozi po CPP,
- je prepričan, da je prepoved vožnje pod vplivom alkohola tipkarska napaka predlagatelja zakona,
- v vinjenem stanju vozi po omejitvah, torej s tem ni nič narobe,
- se lahko zmoti in na avtocesti pelje v nasprotno smer, to mu je dovoljeno zato, ker je že dovolj star in mu je zato avtomatsko oproščeno,
- doma zatira ženo in potomce, zato so mu po vsej verjetnosti otroci že ušli od hiše, zato je še bolj zagrenjen,
- psa ima zato, da lahko vpije nanj in po potrebi tudi obrca,
- država ima od njega več denarja od trošarin alkoholnih pijač kot ddv-ja od hrane,
- doma na šverc kuha sadjevec in preša cvičk (katerega v 98% pokonzumira sam),
- itd

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.