Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
sam če je delovala že tok par let nazaj.. zakaj bi še vedno navijal kazni v višave? še eno al pa dve povišanji pa boš za prekoračitev 10km/h plačal 1000+ €...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Očitno ni delovala na vseh, je pa delovala. Kje ima pa vsak posameznik mejo, kjer se bo spametoval pa bi moral vedet vsak sam. Mamino sodelavko so morali ustaviti dvakrat v roku par kilometrov, da se je odločila da se ji ne splača vozit čez omejitev, pa je dobila samo minimalne kazni za hitrost, finančna situacija doma pa je taka da se jim nebi poznalo tudi če bi morala plačati maksimalne zagrožene kazni. Pa je vseeno videla da se ne splača.

Tako da jaz na primerih iz družine, ter prijateljev vidim da represija deluje. Na nekaterih sicer dosti kasneje kot na drugih, ampak deluje.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
zakaj bi še vedno navijal kazni v višave?
Zato da se boste spametovali tudi tisti najbolj trdoglavi in trmasti. Taki primerki, kot je npr. turbobič in kompanija, bodo pač še naprej gonili naprej, dokler jim ne bodo zaplenili avta ali pa zaprli. Zelo verjetno je da bodo ti naklepni morilci vmes še koga poškodovali ali ubili. To so izgubljeni in zavoženi primeri, katerim ne pomaga nič druzga kot osamitev iz civilizirane družbe. Žal, tud taki obstajajo in bodo obstajali in za take exponate obstajajo posebne ustanove financirane iz državnega proračuna.
Citat:
sam če je delovala že tok par let nazaj..
Za voznike starejše generacije je to zadostovalo. Za današnjo razpuščeno in nevzgojeno generacijo, pa je treba strožje ukrepat. Sodobna vzgoja pač....

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
bemumast, take hude ideje za preganjanje tistih, ki ne vozijo striktno po CPPju, visoke kazni, zaplembe avtov, ukinitve vozniških, še višje kazni, zapor.... veš kaj ti povem? taki, ki jim total dol visi za te zadeve, si bojo po takšnem kaznovanju kupili nov avto, se vozili brez izpita, bežali policiji, (ne)plačevali kazni.... tko k cigani. une boli ketna a je avto tehnično ql, a je registriran, vozniški izpit.. kaj je že to? pa majo mir. če ga pa nimajo, pa vn potegnejo kalašnika pa ga majo pol...šmentana reč, res hud zakon, spravi se na minimilistične izvajalce prekrškov, resne se izvzame. kot vedno
zmaga.gif

...moram si omislit kkšno beretto al pa kej pa preselit se v kočevje, bo življenje veliko lažje
smirk-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Za take kot si jih zdaj naštel pomaga, če se jih poleg visoke globe, še zapre.
Probaj delat tako kot si naštel, boš videl če drži!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
od kdaj se pa cigane zapira? a ni tko da se jim kvečjemu še kkšno hišo podari poleg astronomsko visokih otroških dodatkov?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti se še vedno nisi sprijaznil da zakon ne deluje? Divjaki so in bodo neglede na zakon prav tako pijanci bodo še vedno pili alkohol misliš da bo zaradi zakona slovenija čistejša bolj družinsko prijazna ker alkoholikov več ne bo ker so kazni previsoke? Neumnosti kvasiš če misliš da je v realnosti tako! Koker vidim šo gostilne še veno odprte in na parkiriščih so še vedno avtomobili ki se bodo v bližnji prihodnosti odpeljali ali vsi pijejo sokove? Kaj pa kurbarije so še vedno prepovedane pa še vedno obstajajo!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ti se še vedno nisi sprijaznil da zakon ne deluje?
Ti pa se ševedno nisi sprijaznil, da zakon deluje. Dokaži nasprotno!
Seveda se bodo še zmeraj našli primerki kot si ti, turbobič itd...ki boste še zmeraj podili in vozili pijani, ampak enkrat bodo tud take urihtal. Če te niso zadnje podražitve spametovale, te bodo pa naslednje.
Lahko pa tud sam tukaj predlagaš, kaj storiti s takimi, kot si ti, turbobič, XXXL in ostali. Kar s opredlogom na plan, da slišimo! Kaj je treba s tabo naredit, da ti bodo v glavi začeli rast možgani namesto luknje?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če me citiraš citiraj celoto ali nič! A ti nisem napisal da divjak bo divjak in alkoholik alkoholik neglede na zakon! Kolko gostiln se je zaprlo v tvoji okolici zaradi tega ker je zakon tako dober in kaznuje pijance za volanom? Kolko divjakov nas je manj na cesti ker je zakon tako dober?
Jaz sem svoje kaj bi bilo treba narediti že napisal (učenje od malih nog naprej) zato imamo šoljski sistem ki je "brezplačen" in bi lahko tut kako uro prometne vzgoje naredili če že imamo spolno vzgojo (vsaj bla je ko sem jaz hodil v šolo) zakaj ne bi imeli še obnašanje v prometu al pa kaj podobnega?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stardec v življenju se nisem pijan usedu v avto.
Z mano ni treba nič naredit ker sem dober voznik ki ne povzroča nesreč in ne ogroža ostalih v prometu.
rešitev: Več policajev na pravih mestih, dodaten tečaj varne vožnje in izpit vsake 5 let.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nov zakon se ni sprejel zato, da se bodo gostilne zapirale. Nov zakon se je sprejel zato, da se bo bolj dosledno spoštovalo CPP, ker je pač nespoštovanje CPP-ja glavni krivec za nesreče.
Citat:
Jaz sem svoje kaj bi bilo treba narediti že napisal (učenje od malih nog naprej) zato imamo šoljski sistem ki je "brezplačen" in bi lahko tut kako uro prometne vzgoje naredili če že imamo spolno vzgojo (vsaj bla je ko sem jaz hodil v šolo) zakaj ne bi imeli še obnašanje v prometu al pa kaj podobnega?
Žeže, ampak ti si se spet skopal na druge, to je najmlajše. TEBE je treba spremenit, ti pa kot kaže nimaš več tako majhnih nog, saj že sam (upam da) hodiš in sam že pišeš, lulaš in precej kakaš. Torej ti in tebi podobni ste ZATEČNI problem. Torej kaj je treba s tabo naredit, ker ti si vzgojo na štartu šprical in med tem časom že dobil velike noge?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
1. Ta politika zastraševaja deluje samo na tiste, ki že vozijo po omejitvah, morda jih včasih malo zanese (to ni mišljeno +20 ali več na uro). Nekateri izmed teh, ko vidijo policaja za cesto bremzajo kot nori, čeprav že peljejo po omejitvi. To je za varnost na cesti zelo slabo, sunkovito zaviranje zelo poveča možnost naleta.
2. Tistih, ki bi jih ta zakon moral spraviti izza volana, pa policaji ne dobijo ali pa jih celo sploh ne lovijo. Zdaj, ko so kazni višje, bo policaj hitreje nabral nek znesek, kot pa pred uveljavitvijo tega zakona, zato enostavno ne bo motiviran tvegati in loviti tiste, ki resno ogrožajo ostale udeležence v prometu.
3. Represija naj bi učinkovala že leta 98 ali 99, ko sem jaz delal izpit, pa so se denarne kazni od takrat že nekajkrat drastično zvišale, morija na naših cestah pa ni bistveno manjša, enako pa je tudi s številom brezobzirnežev.

Čas bi že enkrat bil, da se na prometno varnost začne gledat celostno in ne samo skozi denarne kazni. Denarne kazni in odvzem dovoljenja nista edini možni obliki kaznovanja hudih prekrškarjev, zaradi katerih se dogajajo tragedije na cesti.
Potrebno je pogledati tudi prometno infrastrukturo, predvsem postavitev prometnih znakov, pa tudi samo kvaliteto cest. Nekdo bo moral biti tudi odgovoren ne samo "odgovoren" za ustreznost prometnih označb in cest po naši državici.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Represija deluje dokler je še kaj takih, kot so tvoj oče, tvoja teta in tvoj bratranec. Žal pa je sedaj čedalje manj takih, ostajajo pa tisti, ki jim tudi 1000X višje kazni ne bodo pomagale. Kaj naredit s temi
17758-icon_confused.gif
Jaz mislim, da morajo biti kaznovani s kakšnim javnim delom, kjer jih bodo vsi videli na primer pobirati smeti, ali pa jih s fotografijami objavit v cajtengih in zraven dopisati, da ti ogrožajo prometno varnost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Represija deluje dokler je še kaj takih, kot so tvoj oče, tvoja teta in tvoj bratranec. Žal pa je sedaj čedalje manj takih, ostajajo pa tisti, ki jim tudi 1000X višje kazni ne bodo pomagale. Kaj naredit s temi
17758-icon_confused.gif
Jaz mislim, da morajo biti kaznovani s kakšnim javnim delom, kjer jih bodo vsi videli na primer pobirati smeti, ali pa jih s fotografijami objavit v cajtengih in zraven dopisati, da ti ogrožajo prometno varnost.
In?
Saj itak cela vas ve, da so divjaki. To ne bo nič novega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
rešitev: Več policajev na pravih mestih, dodaten tečaj varne vožnje in izpit vsake 5 let.
Amen.
Ampak to zahteva čas in denar države. Ne bo šlo. Pa še stardec je proti. Ni šans.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
To res ne bo nič novega, jih bo pa vsaj malo sram.

Mislim, da je edina stvar, ki lahko pomaga izboljšat prometno varnost in izločit ekstremne kršitelje, družbena netoleranca do teh kršitev. Če bo kakega divjaka sram, ker je divjal, potem bo že nekaj zelo malega narejenega. Dokler bo pa divjanje cenjeno v družbi, pa nam ne more nič pomagat, tudi milijonske denarne kazni ne.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik turbobitch pravi:

--------------------------------------------------------------------------------

Amen.
Ampak to zahteva čas in denar države. Ne bo šlo. Pa še stardec je proti. Ni šans.
Blablabla...otročarije
- Policaji SO že na pravih mestih. Saj skoz trdite da policaji čakajo takoj za tablo naselje in veselo kasirajo. torej SO na pravih mestih. Spet klobasate.
- a te bo tečaj varne vožnje nauču spoštovat predpise? Namreč, največ nesreč je zaradi nespoštovanja predpisov, ne zato, ker nekdo ne zna ovinek podriftat. Torej spet kozlaš.
- kaj misliš, da bi en nori turbobič spoštoval predpise, če bi delal izpit vsakih 5let? Dvomim, torej spet kakaš itd, itd...
Hjaoooo, otroc otroc.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj naredit s temi Jaz mislim, da morajo biti kaznovani s kakšnim javnim delom, kjer jih bodo vsi videli na primer pobirati smeti, ali pa jih s fotografijami objavit v cajtengih in zraven dopisati, da ti ogrožajo prometno varnost.
Dej dej...
A bi blo tebe sram smeti pobirat in bi se potem zaradi tega poboljšal? A je biti smetar kaj sramotnega al kaj? Ne seri! Če se že mene vpraša, bi šel raje smeti pobirat kot pa 1000 in več € kazni plačat. Kaj pa je to kaj tazga?
In pred kom bi se taki prekrškarji sramotili? Vsi tle zagovarjate neko "dobrodušno" gesto medsebojnega blendanja in obveščanja nasproti vozečih sokršiteljev, kje jih radar ali policaj čaka. Torej, sami med sabo drug drugemu tolerirate prekrške in jih pomagate delat. A pol bi vas blo pa sram, če bi vaš sokršitel tebe videl pometat, ker si prekršek delal? Pha.... prekrškarja ni sram pred drugim prekrškarjem, če pa mu itak pomaga delat prekrške z raznim blendanjem in podobnim sranjem....
Hjaoooo kakšne kozlarije klatite. Dokler boste odobravali to obveščanje o policijskih zasedah in tud sami to počeli, boste še zmeraj bolj nastrojeni proti policajem, ki red delajo, kot pa kršiteljem CPP-ja, ki sejejo smrt po cestah.
Torej to, kao, sramotno pobiranje smeti, bi med vami prekršjkarji naletelo na samo še večje frajerišenje, češ, jaz sem đek, jaz si upam...
Bejž bejž ,s takimi rešitvami....otročja traparija
Te tvoje rešitve bi mogoče zalegle v civilizirani družbi, kje je večina takih, ki CPP spoštujejo in kjer se neupoštevanje CPP-ja obsoja. Pri nas je žal tako, da je na cesti večina prekrškarjev in ti držijo/te med sabo, obsojate pa tiste, ki red spoštujejo/mo. Torej totalna primitivna in balkanska štala.
Stanje na cesti in obveščanje o policijskih zasedah ter radarjih to dokazuje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stardec grem stavt da nardim jst uradn izpit zdele brez kakršnih kolj predpriprav (izpit mam 7 let) veliko ljudi kot naprimer ga pa nebi in to bi jih izločilo iz prometa ali pa bi se naučili bolje voziti.
Policaji niso na pravih mestih poglej mene še niso dobil pa nikoli nimam radio v avtu tko da nevem kje so radarji.
Dvomim da je na ovinkasti cesti problem nespoštovanja predpisov ampak preprosto neznanje in neprilagodljivost cestišču.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa če ga on sploh nima? pa ga niti naredil ne bi? Kaj pa če so mu ga vzeli in zdaj ima policaje in zakone za svetnike?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.