Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
uglavnem...vidm da ne pridemo nikamor, ker teli kurci še zmer svoje tiščijo in trdijo, če ste tolk proti, zaprite oči, da gre folk enostavno mimo in to je to, tko da ja, hrup pa ni nč nenavadnega, sam poglejte tele čoperje, ko majo veliko več decibelov kot enduro in cross...ma škoda besed, bedak pr bedaku ki ne dojema bistva, jst se poslavljam, ne morem gledat tele kurce pametne pisarniške, fuknem vs nekam sam da eno zajlo dobim, se bom nazaj klele oglasu! Pa vrjem da se vidmo na sodišu, prštimejte ene par tisoč€!

naj živijo enduraši in krosisti!! Dokler ne bo prog smo v gozdu, pol si pa mislite svoje, drugač se pa da kupit slušalke, v vsaki kmečki trgovini ali zadrugi, posebej za blokarske stanovalce...

Evo, temu se reče moč argumetov! Mene si prepričal, druge pa verjetno tudi!
aplauz.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
uglavnem...vidm da ne pridemo nikamor, ker teli kurci še zmer svoje tiščijo in trdijo, če ste tolk proti, zaprite oči, da gre folk enostavno mimo in to je to, tko da ja, hrup pa ni nč nenavadnega, sam poglejte tele čoperje, ko majo veliko več decibelov kot enduro in cross...ma škoda besed, bedak pr bedaku ki ne dojema bistva, jst se poslavljam, ne morem gledat tele kurce pametne pisarniške, fuknem vs nekam sam da eno zajlo dobim, se bom nazaj klele oglasu! Pa vrjem da se vidmo na sodišu, prštimejte ene par tisoč€!

naj živijo enduraši in krosisti!! Dokler ne bo prog smo v gozdu, pol si pa mislite svoje, drugač se pa da kupit slušalke, v vsaki kmečki trgovini ali zadrugi, posebej za blokarske stanovalce...

Tako si mali fantek predstavlja pravdo, ja.

Koga boš ti na sodišče, tele mamino; jaz lahko tu stokrat napišem, da odobravam, da se takšnim tepcem, kot si ti, nastavljajo zajle;menda ja ne misliš, da bom odškodninsko odgovoren, če slučajno priletiš v zajlo?
hysterical-1.gif

Si že slišal za dokazovanje, ljubček? Ti moraš dokazati, da sem jaz nastavil zajlo, v katero si se ti ujel, če hočeš karkoli iztožiti od mene.Tako to gre.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
uglavnem...vidm da ne pridemo nikamor, ker teli kurci še zmer svoje tiščijo in trdijo, če ste tolk proti, zaprite oči, da gre folk enostavno mimo in to je to, tko da ja, hrup pa ni nč nenavadnega, sam poglejte tele čoperje, ko majo veliko več decibelov kot enduro in cross...!

nisem še nobenega čopperja srečal tukaj na vasi
confused-1.gif

v mestu so že ja... ampak tukaj v vuojebini pa samo endurci furajo

husqy

Zelenc'
16. maj 2008
2
0
1
vidim da je nekaj narobe če sem se prijavil kot nov član? je tukaj kak problem?? samo zasledil sem to temo in sem hotu dat odgovor je kaj zato?? če sem novinec??
pa tisti ko pravite podrast pa ono pa tretje... kok podrasti pa uničimo enduraši prilepi kakšno slikco argumentiraj zadevo da vidim koliko se pri vas.. uničuje podrast namreč če enduraš potegne v klanec 20cm širok špur je zato ogrozil mlado vrsto rastlin edinstvene v tistem gozdu?? ma ja jaz sem pa palček smuk! Samo nekje moraš najdit en razlog za prepir in nesoglasje... kaj pa res gozdarji je gdo gozdar tuki gor ko letno poseka več tisoč kubikov lesa?? tisti mogoče tudi ne uničuje podrasti.... ma ne mi govort pri meni doma smo posekali v enem letu 250 kubikov suhih smarek(lobadarice) veste koliko je ostalo od podrasti?? nič! mah pa to je itq začaran krog...!
vi se obrnite stran od nas mi se bomo pa od vas pa je stvar rešena! ni pa potrebno napeljevanje zajl in podobno...
pa še nekaj pravite potem pa žeblje kamenje in itq... si prectavljate da bi jaz to naredil na peš poti ki vodi mimo moje hiše in bi računal po 10€ da lahko hodiš po moji zemlji...?? kam bi pa tako prišli??
mislim dajte malo pretuhtat preden kako besedo rečete...da ne bo prevladal idiotizem!
Pa srečno a ne za večno

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
problem je v tem da vas še vseeno slišimo, pa se lahko stran obračamo koliko želimo

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Pri tebi doma imate očitno en konc gozda ... potem se pa tam voz, pa povab vse prjatle ki jih lahko nabereš, TUJE pa PUSTITE PRI MIRU, ker NI VAŠE !!!!! Pa če si še nevemkakšne zagovore za svoja dejanja izmišljujete! Nima veze količina škode, važno je da je škoda ! Kako bi pa ti gledal, če ti z ključem potegnem špuro po celem boku avta ? Bi mirno gledal ali se kot praviš stran obrnil ? ( Sej pa nism naredu nobene škode, ka pa je tista 1/2 mm debela črta, avto še vedno opravlja svojo funkcijo :p ) Ne se norca delat iz folka prosim
wink-1.gif

Lp m.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
ma škoda besed, bedak pr bedaku ki ne dojema bistva, jst se poslavljam, ne morem gledat tele kurce pametne pisarniške, fuknem vs nekam sam da eno zajlo dobim, se bom nazaj klele oglasu! Pa vrjem da se vidmo na sodišu, prštimejte ene par tisoč€!
Tebe bumbar bo sodnik najprej vprašal, kej si počel s prduljo na prepovedanem mestu, misliš da ga boš scat peljal s temi otročjimi kozlarijami, ki si jih tukaj nasul?
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
KSZ...
Vidim, da ste stari člani alterja na visokem nivoju. Vsi vlečete samo svojo dreto, zakona uradno pa kot kaže nihče ne pozna. Naj se javi en junak, pa javno prizna, da je nastavil zajlo, se takoj javim jaz, pa priznam , da sem se tam vozil... Minus 40 oziroma 20€ zame, kaj pa zate? Čeprav sem bolj tak tip, da ne bi v to vpletal še oblast, pač bi ti moral malo zdravniško zavarovanje koristiti, pa vsakič bi mi za pivo dal, ko bi te srečal...
Bi citiral in odgovarjal na posamezne nebuloze, pa jih je preveč...

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
No potem mi pa gospod wannabe enduraš povej kaj pa človek lahko naredi , da se neboste vozli po njegovi zemlji ? ( a naredite skodo pustmo zdej ob strani ) Gre se za LASTNINO ! Čist realno ... pomagaj mi, kako rešit izziv, ki ga imam
wink-1.gif

Kar se pa tvojih otroških groženj tiče pa sam .... :bong:

Lp M.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
No potem mi pa gospod wannabe enduraš povej kaj pa človek lahko naredi , da se neboste vozli po njegovi zemlji ? ( a naredite skodo pustmo zdej ob strani ) Gre se za LASTNINO ! Čist realno ... pomagaj mi, kako rešit izziv, ki ga imam
wink-1.gif

Kar se pa tvojih otroških groženj tiče pa sam .... :bong:

Lp M.
Jasno naj označi, do kje je njegova lastnina, se pravi postavi naj ograjo in se nihče ne bo tam vozil. Če je pa gozd kot gozd, kako naj potem ve naključni mioidoči, da je na privat zemlji? Bo šlo, čisto realno?
Kar se pa otroških groženj tiče, sam sem vedno za razumen dialog. Če me lastnik gozda ustavi, in mi prepove vožnjo tam (seveda po surovem gozdu, ne po cestah ali poteh, ki že so...), se lahko kulturno zmeniva, in me drugič ne bo več tja nazaj. Če pa lastnik gozda ne pozna kulture, grozi in mi hoče to povedati z raznimi vilami v rokah, ob tem pa kaže svoje poznavanje vseh vrst živali in me ''prijazno nagovarja'' z njimi (verjetno ne pozna mojega imena...), takrat pa sploh nič ne grozim, ampak kar ukrepam... se pravi moje videnje je, da ponavadi grozijo (grozite...) ''lastniki''...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Zakon je jasen, ti s prduljo nimaš kaj za iskat v nobenem gozdu ne privatnem ne kakšnem drugem! Iz tega razloga ni meni nič treba ograj postavljat, da boš ti vedel, kje se ne smeš vozit, nikjer se ne smeš vozit ker je to prepovedano! Drugače je pa ograja tudi žica, za konje, takšne in drugačne.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Jaz sem ti samo enostavno pojasnil, kako rešiti problem. Ti se pa spet na zakon izgovarjaš. Prav, če kršim zakon in me dobijo, bom pa plačal 20€Žica kot ograja za konje...? Prav, vendar se postavi nižje od 1m, vsaj tako vidim tiste bele trakove, v katerih je elektrika , na raznih kmetijah. Problem je, če poskušaš vzeti zakon v svoje roke, moraš biti potem precej močan (fizično in psihično...) da stojiš za tem.
Drugače je pa brezvezno tole prepucavanje po forumih, so mi lovci očitali, da spodim vse živali, če se vozim po gozdu (vozil sem se tako ali tako mogoče 1× na teden, še raje manj pogosto...) in grozili z nastavitvijo raznih ovir, od vej, hlodov pa do famoznih žic med dvema drevesoma... Sem se ponudil, da se po gozdu ne bi več vozil, vozil bi se samo po gozdnih cestah, kjer je dovoljen promet, ropotalo bo isto, samo vozil bi se pa vsak dan... za hobi bi pa podiral lovske opazovalnice... Ker jim drug predlog ni bil všeč, smo kompromisno ugotovili, da je še najbolje, če se sem in tja malo zapeljem po gozdu.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
To z žicami se 100% strinjam s tabo ker to ne pelje nikamor najbolje je na par mestih postavit tablo o privat gozdu!
Če si pa tak heroj za vožnjo po tujih parcelah pa daj tu gor svoj naslov pa se bomo šli malo po tvojem dvorišču izživljat če
ga seveda imaš!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
10. Raba gozdov je skupni izraz za izkoriščanje funkcij gozdov, ki je po tem zakonu dovoljeno tudi nelastnikom gozdov (nabiranje gob, plodov gozdnega drevja in drugih rastlin, ki rastejo v gozdovih, nabiranje zelnatih rastlin in njihovih delov, čebelarjenje, gibanje po gozdovih, rekreacija v gozdu ipd.).

/1/ Lastninska pravica na gozdovih se izvršuje tako, da je zagotovljena njihova ekološka, socialna in proizvodna funkcija. Lastnik gozda zato mora:
- gospodariti z gozdovi v skladu s predpisi, z načrti za gospodarjenje in upravnimi akti, izdanimi po tem zakonu;
- dovoliti v svojem gozdu prost dostop in gibanje drugim osebam;
- dovoliti v svojem gozdu čebelarjenje ter lov in rekreativno nabiranje plodov, zelnatih rastlin, gob in prosto živečih živali v skladu s predpisi.

Lastniki gozdov pa se pred "ponorelimi" motoristi lahko zaščitijo preko tega člena:
1/ Ograditev posameznih delov gozda se lahko dovoli, če je to:
- predvideno v gozdnogojitvenem načrtu zaradi zaščite mladja ali varstva gozdov pred divjadjo
grin1.gif
za čas, ki je potreben do uskladitve populacije divjadi z okoljem;
- potrebno zaradi zaščite vodnih zajetij, varstva naravnih znamenitosti oziroma redkosti, kulturnih spomenikov ali znanstveno-raziskovalnih proučevanj.

to je pa iz:
http://www2.gov.si/zak/zak_vel.nsf/zakposop/1993-01-1299?OpenDocument

Sklepam, da lastnik ne sme gozda kar tako ogradit. Velja pa tudi tista, če se "lopov" poškoduje medtem, ko ti krade, je odškodninsko odgovoren lastnik.

lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Če si pa tak heroj za vožnjo po tujih parcelah pa daj tu gor svoj naslov pa se bomo šli malo po tvojem dvorišču izživljat če
ga seveda imaš!
Lahko pa potem motor pripeljem v tvojo dnevno sobo, pa tam malo poropotam... Približno ista primerjava kot vožnja po gozdu in dvorišču...

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Kot sem povedal vozi se po državni lastnini če si gozda ne moreš kupit!
Gozd ima pa lastnika kot tvoje dvorišče prvo moraš svoje cenit da boš tuje lahko cenil!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To z odškodninsko odgovornostjo je res oslarija. Je omejena zgolj na Bantustan (ie Slovenijo) ali tudi kakšno drugo, bolj civilizirano državo?
Sprašujem se, kaj storiti z morebitnim vlomilcem. Če ga na gobec ali z baseballko po glavi me lahko še toži za poškodbe. Verjetno pa se na verbalne prošnje, da pospravi za sabo, poravna škodo in odide ne bo odzval.
Razmišljal sem, da ga je morda najbolje ubiti, brcniti v glavo, navzdol po stopnicah in mu morda za konec še zlomiti tilnik, potem pa reči, da se je spotaknil? Me lahko v tem primeru odškodninsko tožijo svojci? Ali pa je treba tudi njih utišati?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
kako pa naj vem, da ima gozd lastnika? Če se bom po tvoji dnevni sobi vozil, bom vedel, da to ni zraslo samo od sebe in da mora za tem nekdo stati. Gozd je pa (v večini...) zrasel sam od sebe in če ni nikjer opozorilnih tabel ali ograje, kako naj potem vem čigav je. Upam da vidiš ratliko med dvoriščem in dnevno sobo na eni strani in gozdom na drugi.
Pa še ena bistvena razlika je: ti se lahko voziš po svojem dvorišču, po svojem gozdu se pa ravno tako ne smeš voziti...