Lovci zmeraj stvari tako obrazložijo, da je v njihov prav. Tudi sam se kdaj zapeljem po gozdu, bodisi s kolesom ali pa z motorjem. In tudi srne sem že videl, pa so samo stale in gledale... dokler nisem spustil plina in ni usekalo nazaj skozi izpuh. Takrat so verjetno mislile, da je zopet en stardec, pijan in napravljen v zeleno, na svojem pohodu skozi gozd... in posledično so se zaradi tega tudi razbežale.
Zajle napenjati pa ni in ne bo zdravo dejanje. Že pri teku skozi gozd recimo, gledaš v tla, ker je vedno polno korenin, in se zatakneš z glavo v zajlo... verjetno ne bo prijetno. Pa če bi bila zajla v višini recimo 1m od tal, da te ustavi, v najslabšem primeru bi padel s kolesa, motorja,... ne, postavijo jo 1,5 m ali še malo višje od tal, da bi se ja z glavo zataknil... Drugače je pa Blejc upravičeno jezen glede zajl (če pravega mislim...) in mislim, da tista zgodba še ni zaključena...
Z veseljem grem v gozd, naj bo to peš, s kolesom ali motorjem. Z veseljem tudi plačam kazen (če jo bo kdaj treba), cca 40€ za vožnjo v naravnem okolju oziroma polovička če bom dovolj hitro na banki... In če pomislim, da moram plačati 40€ kazni, če me dobijo, ko se vozim po motocross progi na Brniku (kjer je tudi veliko večja možnost, konec koncev imam na prkirišču kombi, s katerim sem prišel in se niti skriti ne morem...), ker nej bi bila uradno zaprta, potem je bolje, če se vozim po gozdu, kjer je veliko manjša verjetnost, da me dobi policaj. Pa še kakšno divjo žival lahko vidim, kakega stardeca lahko po goflji vsekam, če bo preveč opeletal z njo... Neprecenljivo.