Kako stopiti na prste ponorelim gozdnim motoristom

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vse bi še šlo, če nebi ti ponoreli motoristi imeli take motorje, ki prdijo ko sto mater. Človk gre v hosto na sprehod, da se bo naužil svežga zraka, poslušal ptičke, opazil kakšno divjo žival itd....pol moraš pa poslušat to prdackanje motorja od enga kurčavega mulca, ki nima druzga dela kot da po hosti žvali podi s tem hudičem.
To s zajlo, sploh ni slaba ideja.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Vse bi še šlo, če nebi ti ponoreli motoristi imeli take motorje, ki prdijo ko sto mater. Človk gre v hosto na sprehod, da se bo naužil svežga zraka, poslušal ptičke, opazil kakšno divjo žival itd....pol moraš pa poslušat to prdackanje motorja od enga kurčavega mulca, ki nima druzga dela kot da po hosti žvali podi s tem hudičem.
To se strinjam.

Citat:
Uporabnik stardec pravi:To s zajlo, sploh ni slaba ideja.
Sam da tako potem izjaviš je pa tud
stupid-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ne upaš pisat z original nickom?

Jaz sem govoril za travnik.

Kupi si svojo hosto in delaj kar te je volja.

Na koncu izpade da ima še najmanj pravice do uporabe svojega gozda lastnik.
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
OK reciva da je zajla preveč, kakšna močnejša špaga navezana preko škripčevja, da bi se na motorista potem usulo kup dreka, pa nebi škodla. Gajver ali "sam doma" varianta. Al pa kakšna skopana in zakamuflirana luknja.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pomoje bi bilo fajn kakšne žreblje nastavit. ga ne poškoduješ, mu pa daš jasno vedeti, da tam vožnje z motorjem nebo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tole z usmrajevanjem podpiram! On smradi tvojo hosto/travnik/njivo, ti smradiš njega. Zajla je sigurno prekruta.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Blejc... me prav zanima kako boš reagiru, ko se ti bom čez tvoj domač vrt 7x zapelu z endurco
wink-1.gif

Ja sej vem .. zna bit problem, če nimaš lastne zemlje, da potem tudi tuje ne ceniš :S

Večina gozdov ni več Javna, ampak imajo lastnika !!!! Sej vem, da bom jaz kriv za tistega bedaka, če se zgodi, da kakšno zajlo potegnem da ohranim SVOJO lastnino takšno kot je , samo zdej mi pa vi povejte kakšno drugo rešitev, ker če vam pa človek reče, da se ne vozte več po njegovi zemlji, ste pa polni nadutosti :S Kaj potem naredit ? Bo treba plot postavit ? Al začet jarke kopat ? Res nevem odkod vam ideja, da se lahko vozakate kjer vam paše.

LP M.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Bom povedal kaj je lani pri nas naredu en kmet v gozgu.
V kmetovi hosti se je tud kar napraj en mulc z enduro podil in kmetu je šlo to že orenk na živce. Ko je šel ta kmet v hosto drva napravljat se je mulc z enduro pripeljal do njega in ga prosil, če ima mogoče kaj bencina od motorne žage za posodit, ker da bo motorju pravkar zmanjkalo bencina. Kmet je bil ves srečen, saj je mulc prišel rabvno prav. Ata kmet je zamahnil z narobe obrnjeno sekiro in napravil še en cilinder na mašini mulcovega motorja. Bencina ni več potreboval.
Od takrat se ta mulc ne vozi več po njegovi hosti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ma tile motoristi gredo tudi meni na živce.... živimo v odmaknjenem kraju od vsega hrupa in lej ga zlomka!
točno za vikend (verjetno se za vikend vrne mulo domov) on nažiga svojega neregistriranega endurca sem in tja po makadamskuh poteh, da imam vsa ušesa otečena.... namesto da bi v nedeljo užival in poslušal naravo, moram poslušat nekega mulca na endurotu..... že parkrat so se zgleda pritožili, ker tu pa tam se pripelje celo policija po tistih poteh ampak ko za čuda takrat mulo nekam zgine

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
ja, a misliš da men pa paše v mestu poslušat vse stunnane avte in prdeče avte, pa narodnjake pri odprtih šipah, pa basi taki, da mene ko se mim peljem kr strese, pa tovornjake?

pač je to tud del vozil, in tko je! navadit se bo treba! a če bi bil pa registriran, bi bilo pa kej drugače? sej prdel bi isto!

in o ovirah... če daš hlod čez cesto, ga bo motorist opazil, in preden se mu bo umaknil bo imel veliko dela, tko da bo naslednjič dvakrat premislil, če bi še še enkrat po taki cesti...

je pa grdo, da so tok arogantni, ker če jim en reče da naj se ne vozi po njegovem, mu ne more pol še jezikat nazaj! to je pa res grdo! to so ponavad kakšni meščani, k itak mislijo da je vse njihovo ker so iz mesta! Ne vem, zakaj morajo škodo delat...

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
ker si zadnji :)

Naš gozdar se ni jezil, ko je videl v mojem gozdu špure od mojega terenca. Seveda le tam, kjer je vrezana cesta, po kateri tudi s traktorjem vlačim les. Drugo je tam, kjer je podrast.
Torej na sami podlagi tudi enduraš neke škode ne naredi, dokler se pelje po traktorski cesti. Izven tega je pa drugo.

Hrup in traktor vs motor.
Traktor, ali motorka se res slišita v gozdu. Vendar ropotata bolj ali manj na enem mestu. Traktor se premika počasi in se imajo živali čas umaknit pred potencialno nevarnostjo.
Cross motor, ali pa endure z odprtimi auspufi imajo precej bolj prodoren zvok, ki fajn odmeva. Premikajo se bistveno hitreje. Posledično divjad zmedeno leta sem in tja, ne ve, kam se umaknit. Zdaj ga sliši tu, potem odmev od tam, zatem ropota že na vrhu hriba.
Tako mi je pojasnil en razumen lovec zgodnjih srednjih let.

Napeljevanje zajl ipd z namenom ustavitve kolesarja/enduraša, sploh v višini meter in več, je pa zame poskus naklepnega umora. Tako stvar bom verjetno prijavil pristojnim organom, če bom med kakšnim sprehodom naletel na to.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
a daj ne bluzi nekaj nooo
bi že bil čas da uvedejo novi zakon o dovoljenem max. hrupu motorja....
pri tovornjakih to že poznajo v mestih.... čas bi bil še za motoriste
crazy1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tole z usmrajevanjem podpiram! On smradi tvojo hosto/travnik/njivo, ti smradiš njega. Zajla je sigurno prekruta.

Čakaj, ampak stardec pravi, da motoristi že itak smrdijo...

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
a daj ne bluzi nekaj nooo
bi že bil čas da uvedejo novi zakon o dovoljenem max. hrupu motorja....
pri tovornjakih to že poznajo v mestih.... čas bi bil še za motoriste
crazy1.gif

Ni treba nobenih novih standardov uvajat. Nadzor je treba izvajat. Originalni ter road legal(seveda z vgrajenim dušilcem) auspufi niso tako glasni.
Tvoja "tečnoba" na neregistrirani enduri ima verjetno doma narejen ali predelan auspuff.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Neumno je primerjat delanje hrupa, ki ga dela gozdar s traktorjem ali motorko. Gozdar je šel v hosto napravljat drva za ogrevanje stanovanja ali pa čistit gozd. To je nujno in koristno opravilo.
En smrkavc z enduro pa se je šel v gozd izživljat. Brezvezno izživljanje in onesnaževanje gozdne tišine pa ni koristno opravilo. To je zgolj guncanje afen in delanje pizdarij.
Delanje hrupa iz koristnih in nujnih opravil, ne moremo enačit s hrupom ki ga en mulc počne iz dolgočasja. In res nevem, zakaj morajo ti motorji tako na sto mater nagravžno prdet? A se ne more ta zoprn zvok kako zadušit?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik blejc pravi:
fantje fantje, s telimi zajlami in tole..se prav če se kej zgodi, s kerim endurašom in crossistom, se preprosto ubrnemo na uporabnike: patriot, pbutec, kasius itd. upam, da boste ob grožnjah in močnih besedah prevzeli odgovornost za poškodbe endurašev? V glavnem, primer: gozdarski stroj, harvester ali timberjack, naredi toliko škode v gozdu, da si še predstavljate ne!!! In potem nekaj jamrate čez enduraše? Nevem no, jst če naletim na zajlo, bol da je dobr nategnjena, ker če zvem kdo je bil, mu ne bo ok. Pa mal se socjalizirejte!! Klele se oglašate sami kmetje brez zemlje, ki pa s svojimi škropili, pesticidi in ostalo pizdarijo ogrožate naravo, čebele, in vse organizme, pol se pa sekiraš ko ti je en pelju čez ''BIO'' krompirček?? Pejt nekam ti pa bio, dejte polovit tele mulce na 125kah, k resno delajo škode, ne pa napeljevat zajl in podobno, ne zavedate se posledic..ko bo pa prišlo do poškodb boste pa vsi v lukne zbežal ane? Sej smo ljudje, ne žvali!!!!!!!!!!!!!!1
Za eno kravo je dovolj žica pa ne bo šla čez, za enega prdca kot si ti na prdulji, pa najbrž tudi, samo mora bit dost napeta, toliko o ljudeh in živalih. Če se je s prduljami, ki se jih sliši po celih dolinah prepovedano vozit po gozdu se je pač prepovedano (hvalabogu) in če se tega ne moreš držat si veliko slabši od vsakršne živali!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
saj.... tudi razni čopperji v mestih niso izjeme... mater... nevem kaj imajo tako voljo ga na kratki ravnici zategnit da bobni kot da bi bli v vojni in če sem na pivu na terasi s kolegi se ta čas sploh ne moreš pogovarjat tak nesramno glasni so
crazy1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Seveda je neumno primerjat. Ravno to sem hotel povedat, da ne moreš primerjat. Ker ob tvoji razlagi(v gozd greš običajno delat, ne pa se izživljat) nekateri skočijo pokonci "a traktor pa ni glasen". Zato sem posredoval meni logično razlago lovca, zakaj je zvok motorjev z odprtimi auspuffi problematičen, neglede na to ali gre za koristno delo ali izživljanje.

Citat:
In res nevem, zakaj morajo ti motorji tako na sto mater nagravžno prdet? A se ne more ta zoprn zvok kako zadušit?
Baje more bit glasno, ker je to über fajn.
confused-1.gif