Kako ste kupili avto..

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
..in kako nameravate kupiti naslednjega?

5 let star karavan, na keš. Naslednji verjetno enako na keš, ker kreditov ne maram.
ne-ne-1.gif

Lahko pišete tudi za mopede
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Moj mislim da je bil na obroke, vrednost cca 4k€... jst sm samo dvakrat podpisal pogodbo
grin1.gif
mati.in.oče.press

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Za moj prvi oz. sedanji avto je prispevala cela familija. Sama sem nekaj našparala, prodala vse delnice, ki sem jih imela, starša sta dodala nekaj zraven, največ pa sta prispevala stara starša. Moram reči, da sem bila zelo presenečena, ko sem izvedela kakšno darilo bom dobila za 18. rojstni dan. Vem, da sama takrat ne bi mogla kupiti avtomobila. Tudi sedaj si ga še ne bi mogla privoščiti in za to sem jim zelo hvaležna. Upam, da mi bo še naprej služil tako dobro kot do sedaj.
smile-1.gif
Za naslednji avto pa bo poteben kredit, ker drugače vem, da ne bo šlo.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
ja nekateri vzamejo kredit, nekateri pa direkt nakazilo....odvisno od tvoje finančne strategije....
sicer pa velja neko tiho pravilo....da toliko denarja kot daš za avto imaš še vsaj najmanj na računu....

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
tričetrt sm dal sam, ostali so mi pa starši prispeval...avto, zdej že 10 let star.Pa ga ne mislim še dolgo časa menjat,ga mam komi 3 lete.... ni dnarja, ko ga pa bom bo pa to verjetno keš.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Potem si boš verjetno težko privoščil novega...

Nimaš prav. Za ta avto sem odvalil nekako 1/5 razpoložljive gotovine. Z lahkoto bi kupil enak model,a nov, pa ga nisem.

Starokopiten sem, kaj češ

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
če mene prašaš se sigurno bolj splača lizing kredit ali kakšno drugo posojilo (čeprav imaš dovolj denarja). sam treba gledat da so čim nižje obresti. ta denar, ki pa si ga mislil nameniti avtu raje naloži nekam kjer se bo malo obračal in bo na koncu večji zaslužek kot pa če bi ga dal v avto. sam s pametjo je treba.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Plačal položnico. Čeprav so bile neke akcije s kreditom/lizingom, se mi ni dalo ukvarjati še s tem. Ubistvu sam sploh nebi bil zmožen vzeti kredita, bi moral še očeta okoli vlačiti.

Naslednji avto še ne vem kdaj bo, upam da bom s tem čimdelj zadovoljen. Po vsej verjetnosti bo naslednji avto kupljen s kreditom, ker bo premalo gotovine.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Prvi družinski nov, kredit. Drugi družinski tretjina keš (prodaja sterega, star cca 7 let), ostalo kreda na 3 leta, skoraj nov (star par mesecev, dobrih 10kkm). Pri naslednjem bo podobno, najprej bo tale še malo služil, potem nov ali skoraj nov.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.100
113
Prvi avto kupil s kešem, ker je biu tako poceni...
grin1.gif

Ker mi pa še odlično služi (tok-tok) in z njim pravzaprav šparam pa upam, da bo naslednji tudi s kešem... Tudi sam se na veliko skušam izognit kreditom...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
še nikoli nisem kupil avto na kredo, leasing, fafing itd..

vedno ga kupim na keš, ker danes dobiš že odličen rabljen avto za okoli 2000 eur in to višjega razreda

in se ne obremenjuješ z mesečnimi obroki, avto pa deluje čisto ok.

Nazadnje urejeno:

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
toliko denarja kot daš za avto imaš še vsaj najmanj na računu....

Se popolnoma strinjam. Bolje imeti še kaj več kot 1x toliko na računu.

Raje kupujem avtomobile stare 3-5 let in ga vozim nadaljnih 3-5 let. Če bi bil nov bi se požrl za vsako prasko,udrtino,.... tako mi je pa popolnoma vseeno kdo ga nasloni.

Avtomobil vedno kupim na keš.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Za moje avte do sedaj sem vedno uporabil formulo 50:50 (denar, kredit).
Pri čemer je bilo pri prvem avtu potrebno spraskati kar nekaj (za moje tedanje fin.stanje) denarja, potem pa je seveda lažje (prodaš stari, kupiš novi stari). Kredit vedno vzamem zato, ker imam rad zalogo; kredit nikoli ni presegal 10% mesečnih prihodkov; vrednost avta nikoli (razen prvega) ni presegala 7 mesečnih plač. Sem kar skromen
wink-1.gif
.

Ta mesec me zopet čaka "agonija" iskanja ustreznega vozila...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Prvi avto na kredit (rabljen Punto), ki sem ga dobil pri podjetju, kjer sem zaposlen. Letos sem si omislil nov avto (Focus), za katerega sem ponovno vzel kredit pri firmi, nekaj je bilo še prišparanega denarja, nekaj pa z prodajo starega vozila. No zej imam pa nov avto pa veselo vsak mesec odplačujem kredo...
smile-1.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
1.dan: izbral avto nižjega cenovnega razreda
2.dan: povedal staršem da hočem ta avto
3.dan: poslušal litanije da si ga naj sam kupim če imam denar
4.dan: nehal govoriti s starši
5.dan: žalostno jokal (tulil) v luno in gledal slike avta
6.dan: pričel z gladovno stavko
23.dan: shujšal za 6kg
24.dan: starši so mi obupani in v skrbeh za moje fizično in psihično zdravje kupili avto!

no, šalo na stran;
1.avto sem kupil z denarjem, prisluženim s počitniškim delom; zastava yugo 55 koral
2.avto sem kupil z denarjem, prisluženim z delom prek študenta opel corsa 16v sport
3.avto sem kupil na podjetje, peugeot 206 S16
4.avto sem kupil na podjetje, peugeot 307 SW
5.avto dobim čez 14 dni, kupljen na podjetje, peugeot 407 SW

in tako bo tudi v naprej, razen mogoče kakšen poslovni najem, odvisno kaj se mi bo bolj splačalo!

l.p.