Kako potešit lakoto?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Sem pred časom že pisal na tem forumu pa me zanima še nekaj.
Živjo
Višina: 177 cm
Kg: 110 kg

Kondicijsko sposoben:
-Letos prehodil 35 km po hribih (ena smer) in naredil 7500 metrov višinske.
-doma prehodil KREPKO, čez 50 km
-2x tedensko grem na en kratek pohod na okoliške hribe (tko na oko skupaj 3 km-en dan)

Me pa samo zanima, kako nevarno je imet pri mladih letih toliko kilogramov. Tako težo imam zadnjih 5 let, pred tem imel normalno težo.
Glede izvidov iz pred dveh let: Zdravnik me je takrat poslal na nekaj pregledov (ultra zvok, pregled organov, kri, voda...) in vse je vredu, prtisk znaša 135/75/60utrip in si ga merim zadnje čase sam in to večkrat dnevno, neko povprečje je to, kot sem omenil.
Dolgoročno imet te kilograme mi odsvetuje vsak noben pa mi ni rekel, da so teli kilogrami trenutno zelo krizni in da moram nemudoma shujašat, marsikdo mi pravi dieto, marsikdo pa jej zdravo in se gibaj.
Pred 14 dnevi sem začel tud jest tunino, ampak še vedno pojem preveč hrane (domače-kmečke).
MOje življenej je dokaj zdravo, če ne upoštevam kg nič alkohola, drog, cigaret, poživil, kave, sladkarije sem pred parimi meseci 90% odmaknil,

Me pa samo zanima, kako nevarno je imet pri mladih letih toliko kilogramov.
Imam tud težavo, da če se ne najem zvečer dovolj ratam čez 4-5 ur že precej lačen in tud spat ne morem, kar tako, če sem lačen, sedaj pa me zaniam, če obstajajo kakšne tableta, da potešim lakoto le tako se en bom zvečer najedal.
Včasih se zgodi, da ratam lačen okoli 10-11 ure zvečer in se konkretno najem.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
a ni zadost da na MON-u težiš s tem, moreš še tle
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bonk.gif

Sočutje pa tako!
10.gif

Veš kaj žajfa, če ješ kmečko hrano in pridno opravljaš kmečka opravila (gozd, polje, ..) potem je teh tvojih 110 kg mišična masa in nimaš nobenih skrbi!
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bonk.gif

Več glav več ve.
bonk.gif

Po drugi strani pa otroc v afriki crkujejo, vi se pa zarad par kg sekirate.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bonk.gif

Sočutje pa tako!
10.gif

Veš kaj žajfa, če ješ kmečko hrano in pridno opravljaš kmečka opravila (gozd, polje, ..) potem je teh tvojih 110 kg mišična masa in nimaš nobenih skrbi!
cheer.gif

Ja enkrat smo doma tekmoval, kdo bolj stisne vago in sem jo jaz na 110 kg, drugi pa 90 kg.
Tud en kos železa sem enkrat dvignil in ga nesel v avto in nato spet ven in spet not in spet ven tehtal je 100kg.
Pa glede na to, da mam mal težave z hrbtenico je to še kr vredu.....

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
on ima 30kg preveč.. vsaj

Mogoče je pa to idealna teža za kratkonogega gorenjskega telička .

sprasujem se.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bonk.gif

OFF:
In poanta tvojega prispevka je? V spamanju ali ti to smatraš kot kakovosten prispevek v temi?
Eni se pa imate res za nekaj več, da si dovolite ocenjevati kdaj ima kdo pravico odpreti neko tema in kdaj ne. WTF? Morda pa le zdravite lastne komplekse !?

ON:
Zajfa, kaj se je pa spremenilo v zadnjih petih letih, da si prišel na tako težo?

Jaz sem npr. kilograme pridobil, ko sem po relativno dolgem času nehal trenirati in začel prekomerno sedeti v službi (10 ur +).
Iti gor je veliko lažje kot iti dol in glede na to, da živiš na kmetiji in se očitno (po tvoje) giblješ dovolj je pri tebi verjetno kriva prehrana in pa morda presnova, ki se lahko "sesuje" zaradi nepravilnega prehranjevanja.

Sicer bi ti kakšen stručko predlagal bolje a neka šablona, ki bi morala delovati pri vsakem:
- hrano si razdeli na čim več obrokov (recimo 6)
- obrokov ne spuščaj!
- ti obroki naj bodo energijsko enakovredni
- začni preverjati energetske vrednosti hrane in pijače
- izogibaj se pretiranim maščobam (zabele, ipd)
- izogibaj se pretiranim sladkorjem (sokovi, ipd)
- med obroki ne jej nič, ne pij sladkih pijač, jogurtov ipd.

Če se trenutno ne rediš (torej si na istih kg) bi tako moral začet počasi hujšat, če pa se začneš še malo gibat pa bo zadeva verjetno kar učinovita. 7.500 metrov višinske v enem letu ni veliko (300 dni po 25 metrov). Več kot toliko višinske jaz naberem le s sprehajanjem psa po golovcu/rožniku
wink-1.gif
.

Za kaj bolj učinkovitega pa je potrebno načrtovanje prehrane, gibanja ipd.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
bonk.gif

OFF:
In poanta tvojega prispevka je? V spamanju ali ti to smatraš kot kakovosten prispevek v temi?
Eni se pa imate res za nekaj več, da si dovolite ocenjevati kdaj ima kdo pravico odpreti neko tema in kdaj ne. WTF? Morda pa le zdravite lastne komplekse !?

ON:
Zajfa, kaj se je pa spremenilo v zadnjih petih letih, da si prišel na tako težo?

Jaz sem npr. kilograme pridobil, ko sem po relativno dolgem času nehal trenirati in začel prekomerno sedeti v službi (10 ur +).
Iti gor je veliko lažje kot iti dol in glede na to, da živiš na kmetiji in se očitno (po tvoje) giblješ dovolj je pri tebi verjetno kriva prehrana in pa morda presnova, ki se lahko "sesuje" zaradi nepravilnega prehranjevanja.

Sicer bi ti kakšen stručko predlagal bolje a neka šablona, ki bi morala delovati pri vsakem:
- hrano si razdeli na čim več obrokov (recimo 6)
- obrokov ne spuščaj!
- ti obroki naj bodo energijsko enakovredni
- začni preverjati energetske vrednosti hrane in pijače
- izogibaj se pretiranim maščobam (zabele, ipd)
- izogibaj se pretiranim sladkorjem (sokovi, ipd)
- med obroki ne jej nič, ne pij sladkih pijač, jogurtov ipd.

Če se trenutno ne rediš (torej si na istih kg) bi tako moral začet počasi hujšat, če pa se začneš še malo gibat pa bo zadeva verjetno kar učinovita. 7.500 metrov višinske v enem letu ni veliko (300 dni po 25 metrov). Več kot toliko višinske jaz naberem le s sprehajanjem psa po golovcu/rožniku
wink-1.gif
.

Za kaj bolj učinkovitega pa je potrebno načrtovanje prehrane, gibanja ipd.

Imam že eno-dve leti podobne kilograme.
7500 metrov višinske je pa bilo narejenih na 8 ciljih po naših gorah (Mala Ostrica, Storžič, Kamniško sedlo, Tošč, Golica, Stol, Šija-Južne Boh.gore, Zvoh, Debela peč....)
Naslednje leto 2x več.
Letos je bil samo test, kolk sem zmožen.
Potem pa še doma po teh gričih od 500-800 metrov.

Moja prehrana:
Dva resna obroka dnevno. Vode ne pijem skoraj nič (mrzla-prehlad spijem kakšn multivitamnki napitek 2dcl), sadja ne pojem skoraj NIČ (imam ene 50 kg shranjenih jabolk pa sem letos komaj enega pojedel), zelenjava tud bolj švoh...imamo pa vloženih 300 kozarcev paprike, kumar....imamo tud čel čbr zelja, ene par ton krompirja, ki je vsak dan na jedilniku.
Skoraj vsak večer jem paradižnik v kisu s čebulo + domača salama (govedine je veliko not).
Naslednje leto sem doma zadolžen, da porihtam zelenjavni vrt sadil bom marsikaj.
Morda pa vseeno preiravam z majonezo, ki je za mene nepogrešljiva en velik kozarc v enem tednu gre za šalo (helmans ta naj dražjo)

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Velik kozarec majoneze? To je koliko? Pol kile, kila?
100g majoneze ima cca 700kcal in v teh 100g je kar 78g maščob... In, če računaš, da je en kilogram cca 7700kcal lahko tudi sam prideš do zaključka.

Če že majonezo črtaš (in jo ne nadomestiš) boš naredil veliko.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Velik kozarec majoneze? To je koliko? Pol kile, kila?
100g majoneze ima cca 700kcal in v teh 100g je kar 78g maščob... In, če računaš, da je en kilogram cca 7700kcal lahko tudi sam prideš do zaključka.

Če že majonezo črtaš (in jo ne nadomestiš) boš naredil veliko.

vsak dan jo jem pri kakšnih jedeh.
Včasih tud recimo juha + majoneza na kruho, ali pa majoneza + salama, al pa francoska.
Redit sem se začel, ko sem začel jest majonezo prej, ko sem imel še normalno težjo jo sploh nisem poznal in se tud redil nisem.

OK ljubo na srce od tega trenutka ne poskusim nikoli več majonezo, ker mi škodi ZELO pa še draga je 3 evre
Če sem v lajfu že spil v 15 minutah pol litra ruma in v 30 minutah pol litra šnopca in hodil vsak dan an skrivaj krast šnopc in kadil sem se tudi tega odvadil.
Včasih sem imel doma po 10 čokolad v glavnem en kup sladkarij ravno takrat sem se redil, ko sem imel take zaloge.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
pri takem jedilniku si v bistvu peresno lahek. pričakuj da boš z leti še precej pridobil

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Ok, odgovorov nisem bral, je pa tako, da s težo mučiš recimo kolena, križ, notranji organi predelujejo na polno, kar tudi ni dobro.
kako si pa doma izmeril 50 km?
problem je to, ker ti ješ, dokler imaš kaj na krožniku, moral bi si nadevati manj i9n jest tako dolgo, dokler nimaš več lakote.

Aja in najpomembneje: ko boš enkrat imel resno službo in bo treba vstat ob 5 ali 6 zjutraj in boš v službi moral bit zbran, ne raztresen, si boš lajf organiziral tako, da se ne boš najedel ob 11 zvečer, ker boš takrat že spal. Reda nimaš nobenega, skačeš iz enega brega na drugega in iz enega drevesa na drugega. To ni nič, nič kontrole, nobenega cilja.
Ne vem, kdo je že rekel, en komedijant: kaj jamraš, žri manj, pa bo.
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Se mi sliši znano. Samo kaj, ko se mi po tolko urah dela nič več ne da.
crazy1.gif
Kako si rešil problem?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ok, odgovorov nisem bral, je pa tako, da s težo mučiš recimo kolena, križ, notranji organi predelujejo na polno, kar tudi ni dobro.
kako si pa doma izmeril 50 km?
problem je to, ker ti ješ, dokler imaš kaj na krožniku, moral bi si nadevati manj i9n jest tako dolgo, dokler nimaš več lakote.

Aja in najpomembneje: ko boš enkrat imel resno službo in bo treba vstat ob 5 ali 6 zjutraj in boš v službi moral bit zbran, ne raztresen, si boš lajf organiziral tako, da se ne boš najedel ob 11 zvečer, ker boš takrat že spal. Reda nimaš nobenega, skačeš iz enega brega na drugega in iz enega drevesa na drugega. To ni nič, nič kontrole, nobenega cilja.
Ne vem, kdo je že rekel, en komedijant: kaj jamraš, žri manj, pa bo.
evil.gif

ja jest vedno vzamem po 2xveč, kot domači. Recimo, če je sladko zelje ga pojem tisti dan 3-4 krožnike, isto pri rižoti, ki jo namesto enga krožnika pojem 2.
Zvečer recimo pojem tud pol salame domače. medtem, ko drugi trije pa drugo polovico.
V glavnem , če ne pojem dovolj ne znese do večerje.

Je kaj narobe, če namesto lakote pojem brez kruha eno tuno konzerve v rastlinskem/oljničnem olju.

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Zraven tiste polovice salame poješ še vsaj pol kile kruha...

Sicer pa si izračunaj kalorije, ki jih poješ in kalorije, ki jih čez dan porabiš. Slednjih naj bo več, pa je...:)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Vidiš kok več požreš od ostalih in potem še naokoli sprašuješ kaj narediti? Si med drugim tudi slep?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
in polek tega da se nažira ko prasec, še hodi k zdravniku zaradi tega, debylni doktor pa ga še na preglede pošilja
stupid-1.gif
potem pa se čudimo od kot take čakalne vrste

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Žajfa ti to resno?Ali samo nabijaš bv.?
No da se malce pohvalim.Pred 4 leti sem imel 120kg,danes jih imam 78.
Hujšat sem začel,ker me je začelo zdravje zaj... velik pritisk,kislina in zgaga,hrbtenica,kondicija v kur*u.
Moja dieta je bila MANJ ŽRI.Odpovedal sem se sladkarijam(no si še tu pa tam kaj malega privoščim),začel sem pit navadno vodo in jest dost sadja.
Počasi začel malo športat (fitnes,plavanje,tek in kolesarjenje).
Sedaj bp naredim na kolesu 50km brez da bi me kaj bolelo,prelaufam vojaškega kuperja(3,2km), imam dosti več kondicije,več samozavesti in se na splošno boljše počutim.Ah ja,zdravstvenih problemov nimam več.
Kaj pomaga ko si lačen?spij pol litra vode in pojej jabolko.Boš videl da bo šlo.In če si res privoščiš takooo velike obroke jih obvezno zmanjšaj