Sistem kamer za hišo

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
Da, če greš do nje in ji izpuliš kabel. Ne vidim popolnoma nobenega razloga za tako funkcijo.
V kolikor imaš ustrezen PoE switch, lahko kameri izklopiš napajanje in si jo popolnoma izklopil.
Vem da ima Unifi integracijo s HomeAssistant in lahko točno to tudi počneš.

Ampak če mene vprašaš... jaz se ne bi sploh ukvarjal s tem, snemaš vedno in je to to. Vedno se lahko zgodi nekaj izvenserijskega in na koncu ti bo še lahko žal da nisi imel posneto.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in Gonzo

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
V kolikor imaš ustrezen PoE switch, lahko kameri izklopiš napajanje in si jo popolnoma izklopil.
Vem da ima Unifi integracijo s HomeAssistant in lahko točno to tudi počneš.

Ampak če mene vprašaš... jaz se ne bi sploh ukvarjal s tem, snemaš vedno in je to to. Vedno se lahko zgodi nekaj izvenserijskega in na koncu ti bo še lahko žal da nisi imel posneto.
To so potem že nekoliko višji cenovni razredi. No opcija očitno obstaja.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
255
10
18
1731488706820.png

Lahko snema samo alarme, za vsako kamero posebaj. Posnetek iz NASa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.840
6.502
113
Meni snema samo dogodke. Ampak teh dogodkov je skoraj za ves cas. Veter lovorikovce premika, macka se cez sprehodi, pajk pred lečo binglja... Zato nimas nobenih alarmov zato nastimanih, samo nazaj hodis gledat, ce je treba.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
Meni snema samo dogodke. Ampak teh dogodkov je skoraj za ves cas. Veter lovorikovce premika, macka se cez sprehodi, pajk pred lečo binglja... Zato nimas nobenih alarmov zato nastimanih, samo nazaj hodis gledat, ce je treba.
Bolj podrobno si definiraj območja, kjer gleda dogodke. Nima smisla zraven vključiti žive meje, vključi samo to kar je znotraj ograje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.840
6.502
113
Ima, ce so ti jo enkrat ze kradli :norec:

Pa gre na glavno cesto. Vem, da ne bi smela, ampak ce svojo zivo mejo zajamem, zajamem tudi cesto, po kateri gre vsak, ki v vasi kaj sune. Smo ze gledali posnetke, ko so enemu TČ ukradli, pa tak...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.596
3.114
113
Isto pri nas. Snemam kar čez cesto. Sem že enkrat pošiljal posnetke na policijo, ko je v bližini v sumljivih okoliščinah pogorela drvarnica. Žal niso nič našli na posnetkih.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
Ima, ce so ti jo enkrat ze kradli :norec:

Pa gre na glavno cesto. Vem, da ne bi smela, ampak ce svojo zivo mejo zajamem, zajamem tudi cesto, po kateri gre vsak, ki v vasi kaj sune. Smo ze gledali posnetke, ko so enemu TČ ukradli, pa tak...
Potem pa uporabi funkcijo zatemnitve in potemni živo mejo, drevesa... vse kar se premika ob vetru in te ne zanima.