Kako potešit lakoto?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je obvezno ne druga pit kot novo. Jaz že ene 10 let ne pijem druga kot vodo. Dobro razen ko se ga gremo ven ubit
smile-1.gif
Malo informativno poglej na te sokove in ostale pijače kakšne vrednosti imajo, osredotoči se na OH. Torej začni pit vodo ter se odpovej majonezi in mislim da boš na dobri poti za začetek.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in polek tega da se nažira ko prasec, še hodi k zdravniku zaradi tega, debylni doktor pa ga še na preglede pošilja
stupid-1.gif
potem pa se čudimo od kot take čakalne vrste
13.gif

Mislim tole je pa en največji bedni komentar, kaj tazga nisem prebral že 5 let.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Žajfa ti to resno?Ali samo nabijaš bv.?
velik pritisk,kislina in zgaga,hrbtenica,kondicija v kur*u.

Ja resno to govorim.
Mene sicer nič ne boli in se počutim max. dobro vsak dan, ni dneva, da mi bi bilo slabo ali bolela glava ali imel kakšne bolečine.
Hrbtenica me ne boli me pa mal prime, če dvigujem po par ur neke težke predmete.
Kondicije pa imam glede na kilograme, kar dobro.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Res je obvezno ne druga pit kot novo. Jaz že ene 10 let ne pijem druga kot vodo. Dobro razen ko se ga gremo ven ubit
smile-1.gif
Malo informativno poglej na te sokove in ostale pijače kakšne vrednosti imajo, osredotoči se na OH. Torej začni pit vodo ter se odpovej majonezi in mislim da boš na dobri poti za začetek.

Vodo imamo doma nabolj zdravo tod okol je res dobra. Enkrat sem v Lj pil vodo iz pipe bi kmal kozlal.
Ampak grem jest bedak raje v Lidl po colo in to pijem polet v nenormalnih količinah.
Tud po 1 litr naenkrat v enem dnevu pa 3-4 litre cole.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in polek tega da se nažira ko prasec, še hodi k zdravniku zaradi tega, debylni doktor pa ga še na preglede pošilja
stupid-1.gif

Samo res ... zakaj že so potrebni takšni komentarji??

Žajfa ... Ti lahko poješ, koliko ti paše. Samo probi it pol vsako jutro na en tek, čez dan fino migaj, vpiši se še na kakšen fitnes v Idriji in tudi sam lahko v parih mesecih ta špeh spremeniš v mišice. Potrebno bo le nekaj samokontrole.
wink-1.gif

EDIT: Je pa res, da je tukaj še nekaj drugih dejavnikov (telesna konstrukcija, nagnjenost k debelosti ...)

Je tudi kdo v družini debel?

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Ena taka ful dobra fora, ki sigurno deluje:
Ko prideš domov in se te poloti volčja lakota se za trenutek zbereš in vzameš ovsene kosmiče ter jih na silo požreš vsaj ene dve jušni žlici. Pol pa kozarc vode pa navali...
Ko se kosmiči napihnejo z vodo si sit takoj, posledično poješ pol manj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Jaz sem npr. kilograme pridobil, ko sem po relativno dolgem času nehal trenirati in začel prekomerno sedeti v službi (10 ur +).

Se mi sliši znano. Samo kaj, ko se mi po tolko urah dela nič več ne da.
crazy1.gif
Kako si rešil problem?

Sem v fazi reševanja
crazy1.gif

Drugače pa, kako sem se lotil ...
1. redni obroki (5-6 na dan), kar je kar izziv; do sedaj sem jedel malo a večinoma v enem obroku ali dveh (presnova--> &$%&"#)
2. ob 7.00 sem v fitnesu, ena urca vsak dan; intenzivno delo, ob 8.30 sem že v službi; zvečer imam druge obveznosti tako, da je to edina rešitev
3. črtanje vseh nepotrebnih kcal (sokovi, slaščice, sadje, ipd.)
4. disciplina pri vseh točkah od 1-3

Poglej si tole ... s tem sem jaz začel, potem pa postopoma nadgrajevanje prehrane. Seveda je enako/več pomembno "miganje".

Izhodišča in cilje pa imam okoli gonilnikovih.... btw Gonilnik, čestitke! Komaj čakam, da pridem v neko OK fazo. Včasih sem za prvomajske odprl kolesarsko sezono in uvodna tura je bila vedno LJ-Kranjska gora, rekord pri kolesarjenju sem imam 165km, pri čemer sem bil pred tem tisto leto le dvakrat na kolesu. To je bilo pet/šest let nazaj. Sedaj želim priti v isto formo. Če ne bo šlo drugače si bom vzel pol leta ali več "dopusta", saj je zdravje/dobro počutje No.1.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
stupid-1.gif
13.gif

Za tabo žal dnevno beremo bedne komentarje in teme. In jasno citirani komentar ni prav nič beden-le ti ne preneseš resnice

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
stupid-1.gif
13.gif

sem enakih misli kot Zajfa

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ni tako enostavno shujšat pa držat kile. Vsaj jaz probavam že tretje leto, dejansko je edino "manj žri več migi".

Pa takole za info, nekajkrat več boš moral migat. Sem zadnjič v hribih v enem dnevu prehodil skoraj 21 km s 1400 m prehojene višinske razlike, pa žal vaga ni šla nič dol, čeprav še vedno kaže kakih 10 preveč.
Disciplina pri prehrani je ključnega pomena, torej uravnotežena prehrana in (pomoje) čimmanj ogljikovih hidratov. Nekih posebnih diet ne maram, že zaradi tega, ker jih ne moreš dolgo držat. Kar je pa odveč, pa pokurit s športom. S tem, da samo sprehodi in občasni hribi niso dovolj. Meni v zadnjem letu dni prehojenih preko 30 višinskih km in kakih 300 km hribovsko prehojenih ter okoli 100 preplavanih km ni pomagalo več kot 4 kile dol sneti (češprav se je pa obseg pasu malo bolj opazno zmanjšal). Tukaj ni lahke poti.

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Zanimivo je tole, mi suhi ne razumemo, kako ne more nekdo shujšat, manj ješ, pa je. jaz recimo, nikoli ne jem zato, ker bi mel hrano rad, ampak zato, ker sem pač lačen. In ko več nisem, neham jest ne glede na to, koliko je ostalo na krožniku.
Meni se včasih zdi, da če vidim kje kakega debelega jest, on to gleda toto hrano na krožniku s tako ljubeznijo v očeh, prav vidi se, da rad jé. Požrešnost pač.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Sem vidu, da mi ni shranilo sporočila. Hotu sem povedat, da sem včer v kozarc z majonezo nalil vodo in splahnil naprej v vodotok, nikol več jo ne poskusim.

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
No potem pa ne moreš bit normalen, če hrano mečeš v odtok, bi jo menda ostali člani družine porabili, ne?

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zanimivo je tole, mi suhi ne razumemo, kako ne more nekdo shujšat, manj ješ, pa je. jaz recimo, nikoli ne jem zato, ker bi mel hrano rad, ampak zato, ker sem pač lačen. In ko več nisem, neham jest ne glede na to, koliko je ostalo na krožniku.
Meni se včasih zdi, da če vidim kje kakega debelega jest, on to gleda toto hrano na krožniku s tako ljubeznijo v očeh, prav vidi se, da rad jé. Požrešnost pač.
Denis ne boš verjel ampak tudi z hrano si lahko zasvojen isto kot z pijačo,cigareti ipd. Sam sem se prenajedal ko sem bil nervozen,down,najbolj pa sem se zredil ko sem nehal kadit(sem kadil 14 let na koncu po 2 škatli dnevno).In ja,rabiš obilooooo samodiscipline da se lahko obvladaš.
Človeka lahko v življenju marsikaj doleti,pa vsak rešuje probleme na drug način.Meni je zadovoljstvo nudila hrana.
No ja,my life je kot španska nadaljevanka :D

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Preberi si bukvo "Jem torej hujšam". Po mojem si zmagal ne da bi bil posebno lačen.