Kako pogosto menjate avto?

Avto menjam

• Skupaj glasov
    114

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
3 leta izpit, 1 avto. Sedaj ga bom zanjal zaradi moči ter prostora.

@Matrix- Upam, da nisi vseh avtov ti razbil. Če ti jh je kdo drug, ok, če si ga sam, raje vrni izpit...
evil.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Izpit 8 let, vozim pa 3. avto.
Prvo Ibizo imel 3,5 leta, nato mi je nepreviden voznik naredil iz nje totalko.
Drugo Ibizo imel 2,5 leti in jo ima zdaj mama.
Tretjo Ibizo imam zdaj 2. leto in upam, da mi bo se dolgo sluzila. Sem sel na novo, ker je bila odlicna prilika za nakup in smo rabili se en avto pri hisi.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V tem treuntku ko pišem:
"privarčujem za boljšega - 29 glasov (56%) .
Kako tipično naše. Šparat par let za avto, da bom ja na boljšem kot sosed. Pa tud če se bajta, stanovanje podira.

p.s : sam menjam, ko mi trenutni odpove oz. je popravilo avta skoraj enako ocenjeno, kot je avto vreden. Kar se pa avtov tiče pa novega ne kupim nikoli, saj sem tako bogat, da kupujem poceni.
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Avto je vreden po eurotaxu...skoraj nič. In dokler mi avto dela s samo obveznimi stroški, pa mogoče kdaj kaj za porihtat za "male pare" ga obdržim. Če pa že pride do velikega stroška v potem je čas za premislek o nakupu novega, rabljenega avta. Pa še to ne za več kot 4k€.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Se pridružujem mnenju...

- Golf 1bencinar, zvozil do konca, prodal za 300 mark
- Golf 2 D, enako, prodal za 500 mark
- Kadett D, vozil dokler ga rja ni požrla, "prodal" za 2 pira
- Vectra in 2 x Omega še pri bajti, vsi skupaj krepko čez miljon km, tržna vrednost približno nič. Dokler ne razpadejo se bodo še kar vozili, popravil je (za zdaj) na srečo bolj za vzorec

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Tud jaz menjam, ko je potrebno.
1. Yugo Skala 55, šenkal sestri
2. R11, 1.6D, zadel en stebriček, se ni splačal popravljat, prodal za 100€ (kupil za 400€)
3. Golf 2D, kupil za 800€, tud doživel srečanje z ograjo, mašino prodal za 200€, pleh šenkal (prepotoval Jugo, Bolgarijo, Barcelono, Nemčijo)
4. Golf 2D, kupil za 400€, crknila sklopka, prodal za 200€ (bil na Siciliji, v Maroku, Sarajevu, kamor mislim, da se je tudi vrnil)
5. Golf 2D, kupil za 200€, šenkal (so ga še spravl v promet za en dnar, samo men se ne da to zajebavat)
6. Hyundai accent (kupil za 300€, dela ko urca). Ravnokar prišel nazaj iz Sarajeva. Očitno ni wanted roba.
evil.gif

Izpit pa 11 let z nekajkratnimi prekinitvami.
nahrung002.gif

Torej minimalni stroški vlaganja z veliko outputa
tongue-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Prvi avto ob 18 let in 3 mesece (Yugo 55 Koral), zdaj je 27- seti, pa nisem preprodajalec. Ko sem bil mulo, sem jih menjal vsake par mesecev. Zdaj jih imam pa po 3-4 leta. Je pa res, da so me kot "mulota" dostikrat "nategnili".

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
V zadnjem letu zamenjal 4 avte
aplauz.gif

Prvega, ker hotel; drugega, ker mi je motor šel; tretjega ker je veliko porabil in bil star, četrtega pa zdaj vozim
wink-1.gif

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
17 let imam izpit in ravno prodajam sedmi avto.

Prvi avto mi je podaril brat: Yugo Koral 55.
Ko sem se ga naveličal, sem kupil Yugo Uno 45 (ki je bil btw. v osnovi super avtek, ampak totalno zjeban).
Unota sem se znebil (s velikansko izgubo
frown-1.gif
) in kupil od družinskega prijatelja Yugo 55E.
Čez kakšni dve leti je Jugo začel zafrkavat. Sem ga prodal in kupil Citroen ZX 1.4i.
ZX je bil luštkan avtek, ampak je imel toliko težav, da sem se poslovil od njega, ko je kolegica prodajala Opel Corso 1.2i.
Corso sem imel kar nekaj let brez posebnih težav, ampak sem si pa zaželel klimo. Corso prodal sosedi in kupil Citroen Xsaro 1.4i.
Letos sem Xsaro žal razbil in na hitro kupil Golfa IV 1.4 16V.
Golf počasi (no, upam da čimprej) odhaja in čaka me Opel Vectra 1.8i.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
27 avtov se spomniš? Kaj imaš spisek ali kaj?

Ne, spiska nimam, samo sej kot sem rekel, kot mulota me je veselilo stalno nekaj novega, zadnjih deset let menjam avte na nekaj let. Zdajšnjega pa imam že 6 let.
Verjetno bi se jih spomnil.
Je pa res, da so bili primeri kot npr. enkrat, ko sem prodal avto in smo hoteli v petek ven žurat, kupil kar enega za nekaj dni, kjer sem vedel, da nimam kaj izgubiti. Na koncu sem še nekaj malega zaslužil.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa se je zdaj zgodilo, da ne menjaš več?

Jaz sem npr. s sedanjo 206-tko zelo zadovoljen, ampak po enem letu že gledam po avto.net kaj bi se dalo boljšega zrihtat
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst mam tut tazga strica:p zdej se je že počasa ohladil, svoj cajt je blo pa pol leta že dolg če ga je meu:)

do zdej; prvi eno leto, drugi en mesec, tretji eno leto, četrti ga mam pa od aprila, pa če bi meu dnar bi ga zamenju. pa nimam težav, sam tko vedno hočem neki več, neki boljšga:)