Lepo nedeljsko popoldne, s ženo in sinkom se vračamo iz Ljubljane. Mirna vožnja proti Litiji. Pred sabo imam belo alfo 156, ki za seboj vleče malo prikolico, na njej pa pohištvo ali nekaj podobnega. Že takoj na prvi pogled mi je zadeva izgledala nevarno. OK, saj tip najbrž ve kaj dela, si mislim. Ko se vozimo mimo črpalke OMV, tip prehiti sploh ne tako počasen kombi. Kombi kasneje skrene s te ceste. Po ovinkih proti Litiji se na odsekih vozimo tudi do 100 km/h, alfa precej pred mano, vendar jo vidim. Prečkamo železniško progo in prevozimo prvi uvoz za Litijo (tunelček pod progo). Naprej gre cesta v levo, vendar je odprta in se da voziti hitro. V retrovizorju opazim, kako vozilo za menoj prehiteva temen A6 in si mislim, da sem naslednji jaz. Ko pogledam naprej, se tovor s prikolice počasi dvigne in cel komplet pade na cesto. Pogledam nasproti, nobenega vozila. Umikam se levo, v tistem tovor tudi levo. Umikam se desno in se oviri uspešno umaknem. Ustavil se ne bi nikoli.
Kaj če bi bil naložen hladilnik? Kaj če bi me audi prehitel? Ni šans da bi se tako hitro ustavil, kot se lahko on (jaz imam R19). Kaj če bi takrat kdo peljal nasproti in se umikal oviri (tako kot jaz)? Kaj če ne bi imel tako velike varnostne razdalje (precej več od potrebne)?
Zadeva se je razpletla srečno, da se bolj ne bi mogla. Tam redkokdo vozi manj kot 100 km/h. Kako si lahko tako debilen, da z nepravilno pritrjenim tovorom voziš tako hitro???
Jaz sem samo srečen, da smo vsi živi in zdravi. Če bi bila vmes smola, bi lahko v tem tednu pokopali mlado družino in še koga zraven. Zaradi enega debila, ki se mu mudi (tako kot večini Slovencev).
Kaj če bi bil naložen hladilnik? Kaj če bi me audi prehitel? Ni šans da bi se tako hitro ustavil, kot se lahko on (jaz imam R19). Kaj če bi takrat kdo peljal nasproti in se umikal oviri (tako kot jaz)? Kaj če ne bi imel tako velike varnostne razdalje (precej več od potrebne)?
Zadeva se je razpletla srečno, da se bolj ne bi mogla. Tam redkokdo vozi manj kot 100 km/h. Kako si lahko tako debilen, da z nepravilno pritrjenim tovorom voziš tako hitro???
Jaz sem samo srečen, da smo vsi živi in zdravi. Če bi bila vmes smola, bi lahko v tem tednu pokopali mlado družino in še koga zraven. Zaradi enega debila, ki se mu mudi (tako kot večini Slovencev).