Niš, radiotelegrafija. Prvih 6 mesecev učilnica, potem sem se uspel uturiti v vod veze komandanta, relativno udobna službica do konca. So ga pa nekateri najebali, tudi vezisti če niso vedeli kaj bi z njimi, nekaj jih je končalo skoraj kot pomožna delovna sila za raznorazna fizična dela znotraj kasarne. Malo sreče, malo pameti pa smo se udobno izvlekli, ista logika kot v vsakdanjem življenju.
Odvisno kaj si želel, moj sošolec, ki je bil na letalski gimnaziji zavrnjen, bi ubijal za moj Kovin, drugače pa so slovenski VIPovci služili v raznih slovenskih "smučarskih" destinacijah (Pokljuka, Kanin,...) ali pa recimo v LJ je moj svak učil tenis oficirske otroke, ali pa Zagreb komanda.
Cilj ove teme...Kaj so pa delali na Pokljuki, Kaninu in podobnih gorskih destinacijah? urjenje v smislu reševanja ali kaj drugega?
Sem tud bil v Nisu na “obuki” za telegrafista... Kasarna Bubanjski heroji...od marca 1987 do septembra 1987.. 6 mesecev slusalke na glavi in teleprinter .... potem pa v Prokuplju ...
Gatto so tam glancali.....do majorjaJa kakšen Bilećanac tukaj?
Bilećko se jezero talasa ...
Me mika da bi si enkrat ogledal te vojaške bunkerje po jugi. Ajd zeljavo so "zbili", v Bosni so nedotaknjeni Titovi bunkerji. Najprej pa kočevska reka.....to bi si lahko že zdavnaj.
Ali je sploh še odprta za javnost?
Ja kakšen Bilećanac tukaj?
Bilećko se jezero talasa ...
Aja so se do 93 umikali?Imam znanca iz Loškega Potoka, je takrat pravil, da - ko se je jugo vojska pokala iz Slovenije, da so se dve leti tla tresla, ko so minirali pod Kočevsko Reko. Vprašanje koliko je sploh ostalo celega.
Bunker Škrilj je odprt po predhodni najavi, za Gotenico pa ne vem. Za večje skupine je bil pred leti odprt, sedaj ima pa spet roko čez policija.Imam znanca iz Loškega Potoka, je takrat pravil, da - ko se je jugo vojska pokala iz Slovenije, da so se dve leti tla tresla, ko so minirali pod Kočevsko Reko. Vprašanje koliko je sploh ostalo celega.
Aja so se do 93 umikali?
Hahahahhahaha
dej se kako pravljico napisi o kocevski reki... ker ze ob teh iz tvojih JLA casov se zabavamo
Tega pa jaz ne vem. Mi smo tam garali, ni bilo časa za opazovanjeA je res, da se Hercegnovi, Kotor in Budva napajajo z vodo iz Bilečkega jezera?
A obstaja kakšna informacija, katera lokacija je bila rezervirana za najboljše oz za tiste, ki so imeli dobre veze in poznanstva?