Kaj vas pritegne pri rabljenem avtomobilu?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Podobno je bilo pri meni, s to razliko, da sem v tem uzival. Ker se mi ni mudilo s prodajo sem kvazi poznavalce lepo hebal nazaj. Zakon.
Pac, saj hitro ocenis kdo je cefurcic, kdo pa resen kupec.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...
Ohranjenost,oprema,št, lastnikov,izvor avtomobila...tokrat sem avto prvič kupil pri avtohiši (pri njih ga je tudi 1. lastnik kupil in tam je bil tudi servisiran). Ampak seveda vse prečekiral. Servisno knjigo,nalepke servisov,kilometre, prometno in datume v prometni (dosti se da iz tam izbrati) potem greš pa še na internet lastnike pogledat, ipd., ipd., ipd., počasi je treba gledat pa nikamor se ti ne sme muditi.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
prosim, sem bil dobre vole.
sej to je trik preprodajalcev,vidjo dobr avto, ga skurcajo,zbijejo ceno,naštejejo miljon razlogov za kaj bojo mel avto in kako nikakor ne morjo več dat k niti za hrano nimajo in jim je to zadnji spas da lohka bolanga froca pelejo vsak dan do zdravnika po svežo kri. pol ti ga dajo pa drug dan na net za +50-100% višjo ceno in k pride drug kupec mu hvaljo avto na vse pretege,redno serviseran,nove gume-sicer so res letnik 05 sam profil pa je,jermen valda menan,avto majo res sam dva mesca,sam so ga iskal pol leta, kupil od starga gospoda za staro mamo,sam je vmes umrla in pol "milostno" spustijo ceno za 5%, k drgač bojo premal kruha kupil. v treh minutah sami sebe negirajo tisočkrat. in takih je pač največ iz cela,laškiga in zasavja, kaj s ti zdej tko blazno užaljen pa ne vem. jaz s tem nimam nč, sam izkušnje ti podajam. pač jih mam trenutno zgleda več k ti, k vsakih šest let prodaš en avto in to je vsa zgodba.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48

[/QUOTE]sam izkušnje ti podajam. pač jih mam trenutno zgleda več k ti, k vsakih šest let prodaš en avto in to je vsa zgodba.

[/QUOTE]

Kaj ti potem nisi preprodajalec?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ne, sam že neki časa hočm en kolkor tolko v redu avto kupit od nekoga, k tud dejansko stoji za tistim, kar mi zgobca po telefonu al pa pol ob ogledu. spremljam en segment vozil in cenovnega razreda in potem marsikaj vidim in slišim
crazy1.gif
pa kaj misljo da smo vsi z lune padl?
tko pravm: če se ti prodajalc v eni sami stvari zlaže, go away. če vidiš "vreden ogleda in nakupa", go away. tut če ti na velko razlaga napake, to ni nujn dobr, ker bogve če ti ni povedal samo za manjše da te pač prepriča v svojo poštenost.
loh pa ubereš drugo taktiko,pokličeš, se zmeniš za ogled, prideš, scolaš in odpelješ. pol je pa gamble
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
No, najprej odgovarjam kot potencialni (no, al pa tudi ne, ker res kupujem avto) kupec.
Najbolj me pritegne to, da podajalec ni avtohiša, pa da je 1.lastnik. Obvezni so vsaj 4 AB, avtomatska klima, ABS, ...
Čeprav tisto s 1.lastnikom je varljivo. Trenutno iščem scenica letnik 04 ali 05, pa je ogrooomnooo prvih lastnikov. Ja, res, ampak so vsi več ali manj pripeljani iz Italije, pa vsi imajo okrog 100.000 km. Pa tovrstne oglase čekiram že cel mesec. Ali se obračajo eni in isti, ali pa ne ustreza kriterijem.,
Pa da odgovorim še kot prodajalec: še vedno ! sem povedal po resnici, vedno, ko sem prodajal svoj avto. V zadnjem primeru sem morda povedal še več, kot bi lahko, pa je kupec kljub temu odpeljal avto (recimo, to, da kuri malo več olja, bi mu lahko preprosto zamolčal, saj bi olje dolival šele po dveh, treh mesecih ... ko bi mu pričela utripat lučka, OK, za vrata, ki se niso mogla odpirat pa sem mu pač že moral povedat, a ne?).

Torej, zagovarjam poštenje. Zdaj pa, v kateri del populacije spadam, pa mislim da, ni težko uganit. Bogat ne bom nikoli ...
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
prosim, sem bil dobre vole.
sej to je trik preprodajalcev,vidjo dobr avto, ga skurcajo,zbijejo ceno,naštejejo miljon razlogov za kaj bojo mel avto in kako nikakor ne morjo več dat k niti za hrano nimajo in jim je to zadnji spas da lohka bolanga froca pelejo vsak dan do zdravnika po svežo kri. pol ti ga dajo pa drug dan na net za +50-100% višjo ceno in k pride drug kupec mu hvaljo avto na vse pretege,redno serviseran,nove gume-sicer so res letnik 05 sam profil pa je,jermen valda menan,avto majo res sam dva mesca,sam so ga iskal pol leta, kupil od starga gospoda za staro mamo,sam je vmes umrla in pol "milostno" spustijo ceno za 5%, k drgač bojo premal kruha kupil. v treh minutah sami sebe negirajo tisočkrat. in takih je pač največ iz cela,laškiga in zasavja, kaj s ti zdej tko blazno užaljen pa ne vem. jaz s tem nimam nč, sam izkušnje ti podajam. pač jih mam trenutno zgleda več k ti, k vsakih šest let prodaš en avto in to je vsa zgodba.
Hehe, ko ti začne s takimi osebnimi (sina vozil po kri, itd.) se mu lepo nasmejiš nazaj in mu rečeš, da je Karitas ali Rdeči križ malce naprej, če se je morda zmotil, da sem jaz dobrodelna ustanova.
evil.gif

Ampak še zmeraj mi je svetovna, ko sem čapcu rekel, da mu dam za polovično ceno identičen avto sestavljen iz dveh.
tongue-1.gif